1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 4. Beschermende kleding
 5. Reflecterende stoffen
 6. 3M™ Scotchlite™ Reflecterend weefsel 9687, geel-zilver-geel, 76.2 mm x 100 m

3M™ Scotchlite™ Reflecterend weefsel 9687, geel-zilver-geel, 76.2 mm x 100 m

 • Artikelnummer 968776
 • 3M-productnummer 9687
 • 3M ID 7100029795
 • UPC 00051141563084

Het reflecterend weefsel vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht, en door de fluorescerende eigenschappen is het materiaal ´s nachts, en in de ochtend- en avondschemering zeer goed zichtbaar.

Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469.

De reflectiewaarden van de zilver strip voldoen aan de vereisten van ISO 20471 en de reflectiewaarden van de gele strip voldoen aan de vereisten voor zichtbaarheid overdag van ISO 20471.

Bekijk meer details

Details

Hoogtepunten
 • Het reflecterend weefsel vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht, en door de fluorescerende eigenschappen is het materiaal ´s nachts, en in de ochtend- en avondschemering zeer goed zichtbaar
 • Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469
 • De reflectiewaarden van de zilver strip voldoen aan de vereisten van ISO 20471 en de reflectiewaarden van de gele strip voldoen aan de vereisten voor zichtbaarheid overdag van ISO 20471
 • Hoge mate van herkenbaarheid, bijzonder uiterlijk

Het 3M™ Scotchlite™ Geel-zilver-geel reflecterend weefsel 9687 met een uitstekend design voor veiligheidskleding, zoals brandweerkleding en brandwerende werkkleding, waarvoor een hoge mate van zichtbaarheid ´s avonds en overdag vereist is.

Het 3M™ Scotchlite™ geel-zilver-geel reflecterend weefsel 9687 is ontwikkeld voor veiligheidskleding, zoals brandweerkleding en brandwerende werkkleding, waarvoor een hoge mate van zichtbaarheid ´s avonds en overdag vereist is. Het retroreflecterende deel van het weefsel licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het product wordt gekenmerkt door een hoge mate van hittebestendigheid en een uitstekende duurzaamheid tijdens gebruik. Het reflecterend weefsel van 3M bestaat uit krachtige glazen lenzen gelijmd op een brandwerend aramide weefsel met een speciale polymeer lijmlaag. De reflectiewaarden van de zilver strip voldoet aan de vereisten van ISO 20471. Bovendien zorgt de gele strip ervoor dat de drager overdag goed opvalt. Samen verbeteren ze de zichtbaarheid van mensen ´s avonds en overdag. Omdat het basisweefsel bestaat uit aramide vezels, heeft het reflecterende materiaal geen gevolgen voor de vlamvertragende eigenschappen van de kleding en voldoet het ruimschoots aan de prestatie-eisen voor beschermende kleding voor brandbestrijding van EN 469. Bovendien is het materiaal goedgekeurd voor universele beschermende kleding voor brandweerlieden (HuPF) op basis van zijn productie- en testbeschrijving en kan het een high-visibility vest vervangen. De folie biedt een goede productkwaliteit voor vuur- en brandveilige beschermende kleding die thuis wordt gewassen. Het reflecterend weefsel 9687 is zeer slijtvast en duurzaam, en kan eenvoudig thuis in de wasmachine worden gewassen op 60°C (50 wasbeurten conform ISO 20471). De folie kan ook chemisch worden gereinigd (30 wasbeurten conform ISO 3175). Het materiaal zelf kan worden gebruikt op tere stoffen. Bij grovere stoffen kan de gebruiker zelf de onderhoudsprocedure bepalen. Een ander voordeel is het opvallende design: De reflecterende strip is opvallend en zorgt aldus voor een hoge mate van herkenning. De strip is verkrijgbaar in twee breedten. Bovendien zijn de retroreflecterende eigenschappen van het materiaal niet afhankelijk van het weefsel van de kleding, waardoor het materiaal vanuit veel verschillende invalshoeken goed zichtbaar is Tegelijk geeft de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Typische Eigenschappen