1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Films en platen
 4. Reflecterende transferfolies
 5. 3M™ Scotchlite™ materiaal reflecterend 8735, 50.8 mm x 100 m

3M™ Scotchlite™ materiaal reflecterend 8735, 50.8 mm x 100 m

 • 3M-productnummer 8735
 • 3M ID 7100139475
 • UPC 00051131272453

De reflecterende transferfolie zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht

Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469.

Kan goed thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C

Bekijk meer details

Details

Hoogtepunten
 • De reflecterende transferfolie zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht
 • Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469
 • Kan goed thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C
 • Zeer ruime ontwerpmogelijkheden door simpele vormen en individuele afwerking

De 3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterende transferfolie 8735 met hoge reflectiewaarden voor high-visibility kleding die aan zware slijtage onderhevig is, zoals brandwerende werk- en bedrijfskleding die industrieel worden gewassen en worden gedroogd in een droogtunnel.

De 3M™ Scotchlite™ Zilver reflecterende transferfolie 8735 op zwaarder belaste high-visibility kleding, zoals werk- en bedrijfskleding, vrijetijdskleding en accessoires, vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht. Het materiaal licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het bestaat uit blootliggende retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een duurzame polymeerlaag met een coating van een door warmte geactiveerd kleefmiddel. De reflecterende transferfolie van 3M voldoet aan de vereisten van ISO 20471. Het overschrijdt ruimschoots de minimale reflectiewaarden die voor het hoogste prestatieniveau vereist zijn, en biedt daarmee een aanzienlijk betere zichtbaarheid. Het reflecterende materiaal geen gevolgen voor de vlamvertragende eigenschappen van de kleding en voldoet het ruimschoots aan de prestatie-eisen voor beschermende kleding voor brandbestrijding van EN 469. De folie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor high-visibility kleding en werkkleding die extra duurzaam moet zijn en thuis wordt gewassen. De reflecterende transferfolie 8735 kan eenvoudig thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C (50 wasbeurten conform ISO 20471). Ook wanneer het materiaal industrieel wordt gewassen (15 wasbeurten conform ISO 15797) en wordt gedroogd in een droogtunnel, is het zeer goed bestand tegen veelvuldig wassen en chemische stoffen en is het zeer slijtvast. Daarom is het uitstekend geschikt voor kleding die industrieel wordt gewassen en wordt gedroogd in een droogtunnel of -trommel, zoals huurkleding. De folie wordt in een dunne laag aangebracht en wordt aldus permanent aan de kleding gelijmd zonder deze extra te verzwaren. Daardoor biedt het een beter draagcomfort en is het ook geschikt voor kleding met membranen. Een ander voordeel: het materiaal is verkrijgbaar in verschillende breedten, er kan op worden geprint, het kan worden voorzien van borduurwerk, het kan in reliëf worden gemaakt en het kan worden gebruikt voor versieren of stempelen van onderdelen. Dat betekent dat individuele ontwerpen en logo´s eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. De retroreflecterende eigenschappen van het materiaal zijn niet afhankelijk van het weefsel van de kleding en zorgen, ook nat, voor een goede impact. Dat betekent dat een goede zichtbaarheid is gegarandeerd bij vele invalshoeken, ook bij slechte weersomstandigheden Tegelijk geeft de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Typische Eigenschappen

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M

Stuur ons een bericht

Bedankt voor uw interesse in 3M. Om ons te helpen uw vraag effectief te beheren en te beantwoorden, vragen we u vriendelijk om wat belangrijke informatie te verstrekken, waaronder uw contactgegevens. De door u verstrekte informatie, wordt gebruikt om op uw verzoek te reageren via e-mail of telefoon door een 3M vertegenwoordiger of door een van onze geautoriseerde zakenpartners waarmee we mogelijk uw persoonsgegevens zullen delen in overeenstemming met het 3M privacybeleid.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Bericht verzenden

Badankt voor het contact opnemen met 3M

Wij hebben uw bericht ontvangen en bekijken momenteel uw aanvraag
Een van onze vertegenwoordigers neemt contact met u op via telefoon of email.

An error occurred.