1. Nederland
 2. Alle 3M Producten
 3. Films en platen
 4. Reflecterende transferfolies
 5. 3M™ Scotchlite™ materiaal reflecterend 5535, 70 mm x 200 m

3M™ Scotchlite™ materiaal reflecterend 5535, 70 mm x 200 m

 • 3M-productnummer 5535
 • 3M ID 7100139474
 • UPC 00051131275706,50051131275701

De reflecterende transferfolie zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht

Beter draagcomfort door segmentatie

Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469.

Bekijk meer details

Specificaties

Details

Hoogtepunten
 • De reflecterende transferfolie zorgt voor een betere zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht
 • Beter draagcomfort door segmentatie
 • Kan worden gebruikt voor brandveilige beschermende kleding conform EN 469
 • Zeer goed industrieel wasbaar

De 3M™ Scotchlite™ Gesegmenteerde zilver reflecterende transferfolie 5535 met hoge reflectiewaarden voor high-visibility kleding die aan zware slijtage onderhevig is, zoals brandwerende werk- en bedrijfskleding die industrieel worden gewassen en worden gedroogd in een droogtunnel.

De 3M™ Scotchlite™ Gesegmenteerde zilver reflecterende transferfolie 5535 op high-visibility kleding die aan zware slijtage onderhevig is, zoals brandwerende werk- en bedrijfskleding, vergroot de zichtbaarheid van de drager ´s nachts of bij weinig licht. Het materiaal licht wit op wanneer er licht op valt, ook wanneer de drager langs de kant van de weg staat. Het bestaat uit blootliggende retroreflecterende glasbolletjes gelijmd op een duurzame polymeerlaag met een coating van een door warmte geactiveerd kleefmiddel. De reflecterende transferfolie van 3M voldoet aan de vereisten van ISO 20471. Het reflecterende materiaal geen gevolgen voor de vlamvertragende eigenschappen van de kleding en voldoet het ruimschoots aan de prestatie-eisen voor beschermende kleding voor brandbestrijding van EN 469. Het overschrijdt ruimschoots de minimale reflectiewaarden die voor het hoogste prestatieniveau vereist zijn, en biedt daarmee een aanzienlijk betere zichtbaarheid. De folie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor high-visibility kleding en werkkleding die extra duurzaam moet zijn en thuis wordt gewassen. De gesegmenteerde reflecterende transferfolie 5535 kan eenvoudig thuis in de wasmachine worden gewassen op maximaal 60°C (50 wasbeurten conform ISO 20471). Ook wanneer het materiaal industrieel wordt gewassen (15 wasbeurten conform ISO 15797) en wordt gedroogd in een droogtunnel, is het zeer goed bestand tegen veelvuldig wassen en chemische stoffen en is het zeer slijtvast. Daarom is het uitstekend geschikt voor kleding die industrieel wordt gewassen en wordt gedroogd in een droogtunnel of -trommel, zoals huurkleding. De reflecterende transferfolie wordt in een dunne laag aangebracht en wordt aldus permanent aan de kleding gelijmd zonder deze extra te verzwaren. Daardoor biedt het een beter draagcomfort en is het ook geschikt voor kleding met membranen. Een ander voordeel: de segmentatie verbetert het comfort en het ademend vermogen. Bovendien zijn de retroreflecterende eigenschappen van het materiaal niet afhankelijk van het weefsel van de kleding en zorgen ze, ook nat, voor een goede impact. Dat betekent dat een goede zichtbaarheid is gegarandeerd bij vele invalshoeken, ook bij slechte weersomstandigheden Tegelijk geeft de gepatenteerde glasbolletjestechnologie van 3M het materiaal een zeer textiel uiterlijk, waardoor de stof flexibel en licht is en een hoog draagcomfort biedt. Het merk 3M™ Scotchlite™ is bekend om zijn hoge kwaliteit. 3M is een wereldwijd toonaangevende leverancier van reflecterende materialen en biedt uitgebreide expertise en een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij levert dit multi-technologische bedrijf diverse beproefde diensten zoals klantondersteuning bij ontwerpontwikkeling en identificatie van gekwalificeerde partners.

Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of als u wilt samenwerken met een technisch specialist van 3M