3M™ Cubitron™ II Schuurband 966F

  • Beschikbare opties
  • | Selecteer productopties voor IDs.

Levert uitzonderlijke finishes bij allerlei verschillende ondergronden

linnen rug is sterk en flexibel voor intensief schuren

Bestand tegen water, voor gebruik met vloeibaar smeermiddel

Bekijk meer details

Details

Hoogtepunten
  • Levert uitzonderlijke finishes bij allerlei verschillende ondergronden
  • linnen rug is sterk en flexibel voor intensief schuren
  • Bestand tegen water, voor gebruik met vloeibaar smeermiddel
  • Bestand tegen hitte, voorkomt verkleuring
  • Uitstekende snijwerking en langere levensduur

De 3M™ Cubitron™ II linnen schuurband 966F beschikt over Precision Shaped Grain-technologie op een waterbestendige polyester rug van gewichtsklasse Z en Y.

De 3M™ Cubitron™ II linnen schuurband 966F is speciaal ontworpen voor een efficiënte finish van allerlei metalen inclusief roestvrijstaal, titanium en andere legeringen met een hoog nikkelgehalte. Onze linnen schuurbanden beschikken over het Precision Shaped Grain-mineraal dat ideaal geschikt is voor toepassingen onder middelhoge druk. De polyester rug van de gewichtsklasse Z en Y is waterbestendig en zeer sterk. De band kan worden gebruikt met vloeibare smeermiddelen, maar kan zowel worden gebruikt bij natte als droge toepassingen. Dankzij deze kenmerken is de polyester linnen schuurband 966F prima geschikt voor projecten waarbij een vergelijkbaar duurzame schuurband wordt vereist. De wetenschap achter de 3M™ Precision Shaped Grain-technologie De toepassing van Shaped Grain is een grote stap vooruit in de schuurtechnologie. PSG is een keramisch mineraal dat speciaal is ontworpen met een bedrijfseigen proces waarmee de hardheid en slijtvastheid van de korrel wordt vergroot. De wetenschappers van 3M zijn een stap verder gegaan en hebben het mineraal via precisie-engineering omgevormd tot driehoekige korrels die bij slijtage continu afbreken in superscherpe punten en randen. Hierdoor snijden ze als een mes door het te bewerken materiaal, in plaats van groeven of voren te maken zoals conventionele schuurmaterialen. PSG resulteert in een supersnelle snijwerking en beperkt de warmteontwikkeling in het te bewerken materiaal, zodat er minder hittegerelateerde spanningsbarsten en verkleuring optreden. Omdat onze producten met PSG koeler en scherper blijven, gaan ze ook nog eens langer mee dan de conventionele schuurmiddelen. Gebruik de band die u nodig hebt Schuurbanden zijn verkrijgbaar in een groot aantal breedte- en lengtematen en kunnen worden gebruikt op allerlei verschillende bandschuurgereedschappen en voor veel verschillende metaalbewerkingstoepassingen. 3M biedt een brede selectie banden, geschikt voor de meeste industriële schuurbandmachines. Bredere banden worden gebruikt op breedbandmachines voor finishing van platte oppervlakken, om grove snijranden van metalen platen te verwijderen of glad te maken, of om roestvrijstalen platen te voorzien van een korrelpatroon. Medium banden worden meestal gebruikt op een backstandmachine voor het wegwerken van lasnaden of voor het verwijderen van gietstukken.

Voorgestelde toepassingen
  • Te gebruiken voor een aantal toepassingen onder middelhoge druk op verschillende metalen, zoals roestvrijstaal, titanium en andere legeringen met een hoog nikkelgehalte

Typische Eigenschappen