1. Alle 3M-producten

3M™ UHMW PE Film Tape 5423

10  Products
  • Transparante slijtvaste rug helpt ondergronden beschermen tegen slijtage
  • Lage wrijvingscoëfficiënt voor 'glijvlakeffect' tussen oppervlakken
  • Rubberlijm voor goede directe hechting bij eerste contact met het materiaaloppervlak
  • Kan piepen, rammelen en andere bewegingsgeluiden helpen verminderen
 Meer...
Lengte
Breedte
Afmetingen
Productvorm
10 Zie alle producten 
 Lengte, Breedte, Afmetingen  Productvorm
Alle modellen
Sluiten
Specificaties
Adhesion Strength (Metric)
28
Afmetingen
610 mm x 16.5 m
Back Side Adhesive Thickness (Metric)
0,05 mm, 0,25 mm
Breedte
101,6 mm, 12,7 mm, 15 mm, 16 mm, 19,05 mm, 25 mm, 254 mm, 38,1 mm, 51 mm, 609,6 mm
Breuksterkte
5.3
Eenheden per doos
1, 12, 18, 3, 6, 9
Hoogte
0,3 mm
Industries
Aerospace, Appliance, Autobranche, Elektronica, Algemene industrie, Metaalbewerking, Military and Government, Onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, Specialty Vehicle, Transportation
Lengte
16,45 m, 16,5 m
Materiaaldikte
0,13 mm, 0,25 mm
Materiaal ruglaag
PE met ultrahoge moleculaire massa
Maximale bedrijfstemperatuur (Celsius)
107
Merk
3M™
Primary Liner
60# Densified Kraft, Silicone Treated Paper
Productvorm
Rol
Shelf Life in Months (From Date of Manufacture)
18
Total Tape Thickness without Liner (Metric)
0,3 mm
Type adhesief
Rubber
Zuigsterkte (metrisch)
1500, 963
Details
  • Transparante slijtvaste rug helpt ondergronden beschermen tegen slijtage
  • Lage wrijvingscoëfficiënt voor 'glijvlakeffect' tussen oppervlakken
  • Rubberlijm voor goede directe hechting bij eerste contact met het materiaaloppervlak
  • Kan piepen, rammelen en andere bewegingsgeluiden helpen verminderen
  • Geschikt voor toepassingen waarin smering niet mogelijk is vanwege besmettingsgevaar
  • Liner maakt deze tape ideaal voor op maat snijden of stansen

3M™ UHMW-PE-folietape 5423 beschermt oppervlakken tegen slijtage. Onze tape heeft een dikte van 0,025 mm en biedt een uitstekende slijtvastheid, waardoor deze ideaal is voor veel zware toepassingen met schuif- en impactslijtage. Het creëert een 'glijvlakeffect' dat contact toestaat zonder slijtage.

3M™ UHMW-folietape 5423 wordt vaak gebruikt in algemene industriële toepassingen om piepen en rammelen als gevolg van trillingen of slijtage aan metalen of kunststoffen te verminderen. Onze UHMW-PE-folietape (polyethyleen met een ultrahoog moleculair gewicht) biedt een goede chemische bestendigheid en uitstekende slijtvastheid, voor een lange slijtduur. De tape is voorzien van een liner, waardoor deze eenvoudig met matrijzen op maat te snijden is voor specifieke toepassingen. Dit is ideaal voor toepassingen die een lage wrijvingscoëfficiënt of beweging van onderdelen en/of materialen vereisen. Deze tape met een glad oppervlak wordt met name gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie en onderhouds- en reparatietoepassingen. Aanbevolen toepassingen: • Stortkokers en vlakke geleiderails in transportbanden • Bescherming van spuitcabines • Voering van tanks en bakken • Lade- en kastgeleiders • Bescherming van aluminiumplaten in dieptrektoepassingen De wetenschap achter de tape De effectiviteit van de tape ligt in de rug van polyethyleen met ultrahoog moleculair gewicht (UHMW-PE). UHMW-PE is een thermoplast met een unieke combinatie van eigenschappen, zoals een uitzonderlijke hardheid en een lage oppervlakte-energie. Het ultrahoge moleculaire gewicht van deze tape vermindert de wrijvingscoëfficiënt aanzienlijk, waardoor het een effectieve oplossing met uitstekende antikleefeigenschappen biedt en bij uitstek geschikt is voor toepassingen waarin de tape gemakkelijk verwijderd moet kunnen worden. De slijtvastheid van UHMW-PE is groter dan die van PTFE en neemt verder toe met het moleculaire gewicht. Technisch ontwerpers en designers over de hele wereld maken in veel bedrijfstakken gebruik van de uitzonderlijke duurzaamheid en flexibiliteit van UHMW-PE. Producten op basis van UHMW-PE bieden een lange reeks uitzonderlijke eigenschappen, zoals een hoge slijtvastheid, lage wrijvingscoëfficiënt en een van de hoogste impactbestendigheidsklassen van alle thermoplasten. Deze kenmerken maken UHMW-PE tot de ideale oplossing voor zware toepassingen met schuif- of impactslijtage. Alleen PTFE heeft een lagere wrijvingscoëfficiënt, maar dat kan niet aan UHMW-PE tippen wat betreft slijtvastheid.

Volg ons
De bovenstaande merken zijn handelsmerken van 3M.
Wijzig land
Nederland - Nederlands