3M Local Company

Dit is 3M

 • Toen Neil Armstrong op de maan liep, bestond een deel van zijn uitrusting uit 3M producten. Tegenwoordig zijn 3M-innovaties in bijna alle geledingen van het leven, werk, geneeskunde en technologie te vinden. Geen wonder dat 51 basistechnologieën, 8.100 onderzoekers en meer dan 129.000 geregistreerde patenten de knowhow bieden om voortdurend nieuwe en creatieve oplossingen te ontwikkelen: Innovatie uit overtuiging - voor onze klanten. Daarom investeren we jaarlijks meer dan een miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling. Want alleen kennis, ervaring en interdisciplinair denken kunnen de hedendaagse uitdagende vraagstukken oplossen.

Het bedrijf in feiten en cijfers

 • 3M wereldwijd

  Hoofdkantoor St. Paul,

  Minnesota, Verenigde Staten

  Opgericht in 1902

  Omzet 2021: 35,4 miljard USD

  waarvan 60 % buiten de VS

  Medewerkers meer dan 95.000

  Vestigingen in 70 landen

 • 3M Central Europe Region

  Omzet 2021: 3,98 miljard USD 

  Medewerkers: 7.819 

 • 3M in Nederland

  Hoofdkantoor in Delft

  Omzet 2021: 198,63 miljoen euro

  Medwerkers: 200 


3M Nederland

3M heeft sinds 1958 een vestiging in Nederland en sinds 1963 een vestiging in België. In de Benelux zijn er ongeveer 780 mensen werkzaam voor 3M verspreid over 5 locaties, inclusief 3 fabrieken.

Het hoofdkantoor van 3M in Nederland is gevestigd in Delft. De fabriek in Kerkrade produceert kunststoffen gebruikt in pomponderdelen en afdichtingsringen. Op de site in Amersfoort worden krimpkousen gemaakt voor elektrische isolatie. In Nederland zijn ongeveer 200 mensen werkzaam.

Wij geloven dat innovatie ontstaat als mensen samen werken en kennis delen. Deze filosofie staat aan de basis van ons Customer Innovation Center in Delft en ons Customer Technology Center in Zwijndrecht (België). Inhoudrijke omgevingen ontworpen om kennis te delen. We nodigen onze klanten uit hun uitdagingen met ons te delen. In ruil hiervoor delen wij onze expertise, onze technologieën en onze mogelijke oplossingen.

Ons portfolio van technologieën is zo divers dat het goed mogelijk is dat wij kant en klare oplossingen hebben liggen voor uw behoeften. Als dit niet zo blijkt te zijn kunnen wij samenwerken en zo een betere manier bedenken om zaken aan te pakken. Wij willen nieuwe manieren van denken stimuleren met hands-on demonstraties, uitgebreide case studies, gefaciliteerde workshops en trainingssessies. Dit alles afgestemd op de behoeften van uw organisatie. Vraag uw 3M contactpersoon om de mogelijkheden en maak een afspraak voor een bezoek.

3M Nederland B.V.
Molengraaffsingel 29
2629 JD Delft