Technologieën in periodieke tabel

Technologieën

Kies een technologie hieronder om te zien hoe onze ideeën voortleven, verbonden met anderen, om overal ter wereld problemen op te helpen lossen.

 • Toepassingen
  Ac Icon

  Geluidsbeperking

  Harde, onplezierige geluiden zijn niet alleen irriterend, maar ze vormen ook een bedreiging voor onze gezondheid en veiligheid. 3M heeft geselecteerde vliesmaterialen, visco-elastische polymeren en andere materialen samengesteld om geluiden te absorberen, trillingen te dempen en ongewenst lawaai te beperken. In voertuigen scheppen deze materialen een rustigere omgeving voor de passagiers. In computers reduceren ze irriterende geluiden van de schijf en bevorderen ze de toegangssnelheid en opslagcapaciteit. Op het werk reduceren ze afleiding, beschermen ze het gehoor en maken ze communicatie mogelijk.


  Di Icon

  Weergave

  3M schermmaterialen manipuleren de uitstraling en weerspiegeling van licht. Door het combineren van onze deskundigheid in meerlaagse folie, lenzen en microreplicatie kunnen wij de duidelijkheid, duurzaamheid en helderheid van vrijwel alle soorten elektronische schermen verbeteren: van LCD-schermen in handapparatuur tot LCD-monitoren en televisies, tot gigantische projectieschermen. Deze materialen worden tevens gebruikt in privacy-filters voor laptops en voor geautomatiseerde telmachines.


  Ec Icon

  Energiecomponenten

  De wereld richt zich tot 3M voor nieuwe manieren voor het opwekken en opslaan van energie. 3M is een wereldleider op het gebied van brandstofcelcomponenten, met name wat betreft het ontwerp en de productie van kosteneffectieve membraanelektrodesamenstellingen. Wij zijn tevens actief in de ontwikkeling van lithiumionmaterialen voor batterijsystemen. In de fotovoltaïsche industrie brengt 3M nieuwe technologieën voort (inclusief barrièrefolie en Fresnel concentratorlenzen) en leveren wij producten zoals zeer sterk hechtende en geleidende folietape.


  Fs Icon

  Filtratie, scheiding en zuivering

  Innovaties op het gebied van filtratie, scheiding en zuivering hebben ertoe geleid dat in de farmaceutische, voedings- en gespecialiseerde chemische productie componenten van de hoogste zuiverheid worden vereist. Om tegemoet te komen aan de strenge normen van deze en andere industrieën biedt 3M meerdere opties, inclusief electret, microporeus membraan, kool- en vliesvezeltechnologieën, voor de filtratie en scheiding van vloeistof en gas. Deze deskundigheid is tevens toegepast op onze persoonlijke ademhalingstoestellen en maskers, luchtfilters voor thuis en in de auto en waterbehandelingssystemen voor in de woning.


  Fc Icon

  Flexibele conversie en verpakking

  Voor meer dan de helft van de producten van 3M bestaat de laatste stap in het productieproces uit de conversie van een folie, schuurmiddel, tape of ander materiaal tot de specifieke vorm en maat die de klant vereist. Met onze capaciteit om snel een nieuwe configuratie te maken voor de vorm en afwerking van een product kan deze snel worden aangepast, met een consistente kwaliteit. En onze wendbare productiecapaciteit wordt aangevuld met een flexibele verpakking die het afgewerkte product goed conserveert en beschermt, en tevens de merkstrategie van de verkoper draagt.


  Fe Icon

  Flexibele elektronica

  Met haar geavanceerde, bedrijfseigen materialen en productietechnieken is 3M een pionier geworden in de productie van elektronische circuits op flexibele polymeerfilm. Deze voordelige, lichtgewicht en buigbare circuits worden al lang gebruikt in de inktpatronen van inkjetprinters. Tegenwoordig wordt deze technologie tevens gebruikt in harde schijven, medische diagnoseapparatuur, grote platte beeldschermen en andere toepassingen die betrouwbaarheid en flexibiliteit vereisen.


  Im Icon

  Beeldvorming

  3M begrijpt visuele communicatie. Wij hebben de eerste thermo-faxmachine gemaakt voor het verzenden van beelden. Wij hebben de reclame veranderd met de eerste digitaal afgedrukte wandafbeeldingen. Wij hebben meerlaagse optische film uitgevonden die heldere, levendige beelden scheppen voor elektronische schermen en veiligheidsmarkeringen die moeilijk te vervalsen zijn. Wij hebben onze inkten en pigmenten verfijnd om voor ware, heldere kleuren te zorgen die zelfs in de zwaarste omstandigheden permanent zijn. 3M bouwt door op tientallen jaren ervaring in de druk- en digitale technologieën en blijft geraffineerde folie, inkt en software invoeren voor drukwerk, elektronische schermen en borden.


  Lm Icon

  Lichtmanagement

  Begin met het diepgaande begrip dat 3M heeft van geavanceerde materialen. Combineer materialen in dunne films in honderden lagen. Integreer met het ongeëvenaarde vermogen van 3M om microscopische structuren op film (en andere oppervlakken) te scheppen. Door een samenvoeging van deze en andere technologieën weet 3M licht te manipuleren om dagelijkse producten te transformeren. Borden zijn helderder en gemakkelijker te lezen. Veiligheidsmarkeringen lijken boven het document te zweven. Elektronische schermen zijn levendiger en kleurvoller maar trekken minder stroom.


  Mf Icon

  Mechanische bevestigingsmiddelen

  Met de mechanische bevestigingsmiddelen van 3M kunnen klanten keer op keer materialen monteren en demonteren. Wij scheppen deze duurzame gestructureerde oppervlakken met behulp van een combinatie van onze unieke technologieën, inclusief microreplicatie, polymeerverwerking, lijmproducten en vliesmaterialen. Onze ‘catch en release‘-bevestigingsmiddelen hebben producten van luiers tot schuurmiddelen getransformeerd; zij worden tevens gebruikt in het transport, de gezondheidszorg, voor sportgoederen en elektrische producten.


  Op Icon

  Optische communicatie

  Met de groei van onlinediensten zoals internettelefonie en video op aanvraag neemt de vraag naar meer bandbreedte snel toe. Gebaseerd op onze deskundigheid op het gebied van materiaalwetenschap en precisieverwerking helpen de vezeloptische splitsen en koppelingen serviceproviders bij het bouwen en onderhouden van netwerken om te voldoen aan de verwachtingen van de klant inzake snelheid en betrouwbaarheid. Onze kracht op het gebied van opto-elektronica is tevens te zien in onze schermcomponenten, flexibele elektronica en sensoren voor medische, beveiligings- en defensiemarkten.


  Po Icon

  Poreuze materialen en membranen

  Poreuze materialen en membranen worden in duizenden 3M-producten gebruikt, inclusief ademhalingstoestellen, filters, brandstofcellen, transdermale pleisters en wondverband. 3M vervaardigt poreuze folie en andere structuren waarbij de grootte en de afstand van de poriën kan worden aangepast aan de toepassing. Membranen en andere materialen kunnen tevens chemisch worden gemodificeerd om deeltjes op te vangen. Tegenwoordig zorgt de technologie van 3M ervoor dat lucht en vloeistoffen op de juiste snelheid stromen en dat deeltjes die zo groot zijn als een rijstkorrel of zo klein als een nanometer-molecuul dat niet doen.


  Tt Icon

  Track & Trace

  RFID (Radiofrequentie-identificatie) is een uitermate betrouwbaar, waardevol en overtuigend middel geworden voor het volgen van de bewegingen en status van items. 3M ontwikkelde deze draadloze traceertechnologie aanvankelijk voor het uitlenen van boeken van bibliotheken. Tegenwoordig gebruiken onze klanten het voor het traceren van farmaceutische verzendingen, het onderhoud van vliegtuigmotors, weefselmonsters, juridische en medische bestanden enz. Met de constante verbetering van de software en hardware helpt de RFID van 3M de productiviteit te verhogen terwijl de kosten door diefstal en verlies worden gedrukt.

 • Bi Icon

  Biotechnologie

  Bij het maken van producten voor de gezondheidswetenschap maakt 3M gebruik van haar uitzonderlijke combinatie van deskundigheid op het gebied van materiaalwetenschap, filtratie en biologie. Enkele resultaten: opmerkelijk duurzame tandheelkundige materialen, biocompatibele chirurgische tapes en dressings, transdermale pleisters voor de toediening van geneesmiddelen, anti-microbiële reinigers en sterilisatiesensoren.


  Dd Icon

  De toediening van geneesmiddelen

  Farmaceutische producten kunnen levens verbeteren en soms zelfs redden. Het is belangrijk dat ze in de juiste dosis, op de juiste plaats en op de juiste tijd worden toegediend. 3M is een pionier geweest in de ontwikkeling van dosisinhalatoren (voor de toediening van geneesmiddelen in de luchtwegen) en transdermale pleistersystemen. Onze deskundigheid in de formuleringsscheikunde en technologieën voor de toediening van geneesmiddelen wordt aangevuld met tientallen jaren ervaring op het gebied van voorschriften, kwaliteitsverzekering en precisieproductie.


  Md Icon

  Beheer van medische gegevens

  In meer dan 6000 ziekenhuizen over de hele wereld helpen de geavanceerde software en adviesdiensten van 3M organisaties om gegevens in de gezondheidszorg vast te leggen en te classificeren, hulpmiddelen toe te wijzen, te voldoen aan voorschriften, de opbrengst te beheren en ten slotte de kwaliteit van de verzorging van patiënten te bevorderen. Onze oplossingen brengen aanzienlijke kostenbesparingen met zich mee voor organisaties in de gezondheidszorg en helpen regeringen en gezondheidsbeleid-regulerende instellingen wereldwijd om kosten te beheren en de uitkomsten van hun plaatselijke en landelijke gezondheidszorgsystemen te verbeteren.


  Mi Icon

  Microbiële detectie en bestrijding

  De technologieën van 3M lopen voorop bij de bestrijding van gevaarlijke microben. Met gebruik van haar kennis van speciale materialen, coating, nanotechnologie, signaalverwerking en microreplicatie heeft 3M snelle en gemakkelijk te gebruiken systemen ontwikkeld voor de detectie, identificatie en kwantificatie van pathogenen en andere organismen. Deze worden gebruikt in ziekenhuizen, medische laboratoria, klinieken en plaatsen waar met voedsel wordt omgegaan. Wij zijn tevens bezig met de ontwikkeling van microbiële detectie en karakterisatietechnologieën op basis van genetische kenmerken.


  Se Icon

  Sensoren

  De zwakke hartslag van een nieuwgeboren baby, een cruciale verandering in temperatuur die een vaccine krachteloos maakt, een genetisch kenmerk voor mucoviscidose - dit zijn enkele aanwijzingen die kunnen worden waargenomen en overgebracht door de sensoren van 3M en sensoren die gebruik maken van de componenten van 3M. Onze technologieën reageren op een uitgebreide reeks stimulansen waaronder warmte, licht, druk, radio-, chemische, biologische en andere signalen. Ook zijn de toepassingen van onze sensoren uitgebreid, van voordelige indicatoren - zoals sterilisatieteststroken voor eenmalig gebruik - tot geavanceerde geautomatiseerde diagnostische apparatuur.


  Wo Icon

  Wondverzorging

  Overal waar de huid van een patiënt beschadigd is door chirurgie, een ongeval of een injectienaald bestaat de kans op besmetting. In de gezondheidszorgproducten van 3M worden geavanceerde lijmproducten, films, vliesmaterialen en speciale materialen gebruikt - zoals onze absorberende en doorzichtige verbanden, chirurgische tapes en doeken en ook preparerende en reinigende producten voor de huid - om een snellere genezing te bevorderen en de kans op besmetting te reduceren.

 • Ab Icon

  Schuurmiddelen

  3M begon als fabrikant van schuurmiddelen. Wij perfectioneren al meer dan een eeuw onze oorspronkelijke technologieën en we hebben ze aangevuld met baanbrekende uitvindingen van andere bedrijven binnen 3M. Tegenwoordig maken onze schuurmiddelen gebruik van onze traditionele aspecten, zoals lijm en coating, maar ook van de meest moderne technologieën, van microreplicatie tot keramiek en vliesmaterialen. Het resultaat is een uitgebreide reeks schuurmiddelen voor het met gemak en precisie vormen, afwerken en polijsten.


  Ad Icon

  Lijmproducten

  Zo sterk dat ze een structureel paneel op zijn plaats kunnen houden voor de instandhouding van een gebouw... zo zacht dat een kind ze kan verbuigen. Omdat de lijmproducten van 3M specifiek zijn samengesteld voor de vereisten van onze klanten, worden zij in diverse producten gebruikt, zoals vliegtuigen en mobiele telefoons, voertuigen en medisch verband. Wij munten uit op het gebied van uithardende lijm en epoxy. En natuurlijk drukgevoelige tape, die 3M al meer dan 80 jaar geleden heeft uitgevonden.


  Am Icon

  Geavanceerde materialen

  Wanneer de wetenschappers van 3M aan het probleem van een klant beginnen te werken, kunnen ze gebruik maken van een opmerkelijke reeks geavanceerde en speciale materialen: polymeren, composieten, keramische materialen, fluormaterialen, nanomaterialen enz. In onze laboratoria wordt deze reeks constant uitgebreid met nieuwe formuleringen en baanbrekende varianten van bestaande materialen. En 3M is ongeëvenaard in de toepassing van deze nieuwe materialen op de werkelijke eisen van de wereld van productie.


  Ce Icon

  Keramiek

  3M is hier begonnen, met het omzetten van mineralen in schuurpapier. Wij zetten al meer dan een eeuw anorganische keramische materialen om in een verrassende reeks producten: de robuuste korrels die het dak beschermen, het ingewikkelde touchscreen van uw geldautomaat, tandheelkundige materialen en het grofste schuurmiddel, het schitterende kattenoog dat uw baan afbakent op een natte hoofdweg en het uiterst sterke vezel dat in een hoogspanningskabel is geweven.Deze zijn allemaal afkomstig van de lange geschiedenis van 3M op het gebied van anorganische keramische materialen.


  Do Icon

  Tandheelkundige en orthodontische materialen

  3M heeft in 1964 al de eerste tandkleurige vulling ingevoerd, een doorbraak in antwoord op de esthetische wensen van patiënten en de vraag van tandheelkundigen naar een duurzaam materiaal. Sindsdien hebben wij gebruik gemaakt van de vooruitgang in de scheikunde, biologie, keramiek en digitalisering om een wereldleider te zijn in tandheelkundige composieten, lijmproducten, afdrukmaterialen, orthodontische en andere producten. Met name hebben wij vooraan gestaan in het gebruik van zeer viskeuze tandheelkundige materialen die snel en comfortabel uitharden in de mond van de patiënt en een afdruktechnologie die de tanden van de patiënt nauwkeurig weergeeft.


  Em Icon

  Elektronische materialen

  Vooruitgangen in elektronische componenten - van halfgeleiders en interconnecties tot de opslag en weergave van gegevens - beginnen vaak met een doorbraak in de organische, anorganische en metaalhoudende materialen waar deze componenten van zijn gemaakt. 3M draagt bij aan verbeteringen in de productie en prestaties door haar deskundigheid toe te passen op de andere bouwstenen van de elektronische apparatuur van nu, inclusief fluorhoudende chemicaliën, lijmproducten, schuurmiddelen, membranen, elektroden en elektrolyten.


  Fi Icon

  Films

  De films van 3M worden op veel verschillende manieren gebruikt. Één productreeks bevordert de helderheid van LCD-schermen en een andere blokkeert het zonlicht door ruiten. 3M-films worden gebruikt om afbeeldingen zo groot als gebouwen te maken en om graffiti te voorkomen. Sommige hebben een enkele laag, met bescheiden toepassingen en anderen combineren honderden lagen die zijn afgestemd om specifieke golflengten uit te stralen en weerspiegelen. Nog andere films vormen zeer krachtige barrières voor zuurstof en vocht, wat een vereiste is in de volgende generatie elektronische schermen.


  Fl Icon

  Gefluoreerde materialen

  De gefluoreerde chemische stoffen van 3M zijn de actieve materialen in de uitgebreide reeks beschermende coatings van 3M. Deze worden tevens gebruikt als warmteregelende vloeistoffen en als surfactanten die de stroming van zeer hoogwaardige lakken en coatings verbeteren. Dyneon fluorpolymeren zijn uitstekend bestand tegen hoge temperaturen en chemische stoffen en zijn dus ideaal voor veel producten die in uiterst moeilijke omgevingen worden gebruikt. Zij worden gebruikt in draadcoatings, afdichtingen, pakkingen, anti-aanbaklagen, brandstofslangvoeringen en andere toepassingen met zeer hoge vereisten.


  Me Icon

  Metaalmatrixcomposieten

  Door de infiltratie van dichte samenstellingen van keramische vezels of deeltjes met aluminiumlegering maakt 3M composietmaterialen en -artikelen met een combinatie van uitzonderlijke sterkte, lichtheid en stijfheid. De eerste commerciële toepassing van deze technologie door 3M is een zeer sterke bovenhoofdse elektrische geleider die tweemaal zo veel stroom kan voeren als de bestaande kabels van hetzelfde formaat. Er wordt nog gewerkt aan andere producten en componenten inclusief voor structurele en mechanische toepassingen. De voordelen van dit materiaal zijn nog groter als het component wordt blootgesteld aan snelle acceleratie waardoor de gewichtsbesparing nog groter is.


  Nt Icon

  Nanotechnologie

  De wetenschappers en onderzoekers van 3M zijn op nanometerniveau een nieuwe wereld aan het verkennen, waar materialen unieke natuurkundige, chemische en biologische eigenschappen hebben. Deze ongebruikelijke eigenschappen worden al gebruikt in onze harde coatings, tandheelkundige materialen en helderheidbevorderende optische films (zoals gebruikt in LCD-schermen). Veel van de technologische platforms van 3M zoals lijmproducten en farmaceutische producten worden beïnvloed door de opkomst van deeltjes van nanoformaat.


  Nw Icon

  Vliesmaterialen

  Na een halve eeuw van het onderzoeken van toepassingen van vliesmaterialen ontdekt 3M nog steeds nieuwe manieren om ze te verfijnen en te gebruiken. In medische tape geven ze patiënten comfort. In schuurmiddelen geven ze duurzaamheid en gebruiksgemak. Als isolatiemateriaal maakt het uw auto stiller en uw jas warmer. Dankzij de deskundigheid van 3M op het gebied van geavanceerde materialen en verfijnde productietechnologieën worden nieuwe mogelijkheden voor vliesmaterialen ontwikkeld in de gezondheidszorg, consumentenproducten en de zware industrie.


  Sm Icon

  Speciale materialen

  3M munt uit op het gebied van de ontwikkeling en aanpassing van zeer speciale materialen die een hoge waarde hebben voor klanten en voor eigen gebruik. Dit zijn o.a. speciale additieven en chemische stoffen inclusief katalysatoren, beschermende harsen, foto-initiatoren, surfactanten, microbolletjes, bellen, gemakkelijk te reinigen coatings, elektrolyten voor accu's en smeermiddelen. 3M ontwikkelt tevens keramische weefsels en composieten voor gebruik in de luchtvaart, aardolieraffinage, metaalverwerking en andere industrieën. Naast andere unieke materialen heeft 3M een toenemende deskundigheid op het gebied van sterke, lichtgewicht metaalmatrixcomposieten.

 • Mr Icon

  Microreplicatie

  3M is een pionier in het gebruik van minuscule, nauwkeurig gevormde structuren om materialen nieuwe natuurkundige, chemische en optische eigenschappen te geven. Met microreplicatie gemaakte prisma's worden gebruikt in verkeersborden, elektronische schermen en de belichting van de buitenkant van gebouwen om licht op een briljantere manier te vangen en reflecteren. Minuscule piramides zorgen ervoor dat de gestructureerde schuurmiddelen van 3M beter werken en gelijkmatiger verslijten. En met microreplicatie gemaakte kanalen kunnen zelfs vloeistoffen richting geven met behulp van capillaire werking, een toepassing met enorme mogelijkheden voor biomedische producten.


  Mo Icon

  Gietwerk

  Bij 3M worden nauwkeurige optische lenzen en ingewikkelde vormen gemaakt met behulp van geavanceerde giettechnologieën. Wij maken tevens gebruik van gietwerk om met microreplicatie patronen te maken in gestructureerde schuurmiddelen en helderheidsverhoging en veiligheidsfilms. Aangestuurd door de uitermate hoge toleranties die nodig zijn in deze producten heeft 3M een ongeëvenaarde deskundigheid ontwikkeld op het gebied van de meervoudige subtechnologieën die nodig zijn voor het verwerken van thermoplastische en thermohardende materialen, zoals bij het ontwerp van gietgereedschap, procesmeting en temperatuurcycli.


  Pd Icon

  Deeltjes- en dispersieverwerking

  3M is bijzonder deskundig op het gebied van het maken en dispergeren van deeltjes - in vaste stoffen, films en vloeistoffen - waardoor unieke eigenschappen kunnen worden gegeven aan schuurmiddelen, tandheelkundige materialen, inkten, ruiten en optische films, en nog veel andere producten. Als gevolg van ons diepgaand begrip van natuurkundige en chemische wisselwerking en die van grensvlakken kunnen wij gebruik maken van nauwkeurig gedistribueerde deeltjes en nanodeeltjes (zoals glaskralen, koolstof, metalen en metaaloxiden) om de sterkte, refractie-index, geleiding, IR-absorptie, katalytische activiteit en andere kenmerken van materialen te beïnvloeden.


  Pm Icon

  Polymeersmeltverwerking

  Over een periode van tientallen jaren is 3M een wereldleider geworden op het gebied van de ontwikkeling en het gebruik van polymeren en het omzetten van deze unieke moleculen in films en voorwerpen door middel van extrusie, coating en andere verwerkingstechnieken. Tegenwoordig wordt in bijna alle technologische platforms van 3M en in het merendeel van de producten van 3M gebruik gemaakt van polymeerverwerking. Deze deskundigheid is met name belangrijk in de gezondheidszorg, elektronica, scherm- en afbeeldingsmarkten. PrecisieverwerkingIn het verleden had de productie van grote volumes vaak grote afwijkingen in de producten tot gevolg. Dankzij vooruitgangen op het gebied van coating, drogen, uitharden, web handling en andere technologieën is dit niet meer het geval. De ingenieurs van 3M zijn bezig met het ontwerpen van machines die nauwkeurig bestuurde processen combineren met de economische efficiëntie van roll-to-roll-productie. Het resultaat: De milieuprestaties van 3M worden steeds beter en de toleranties van de producten worden steeds minusculer - tot zelfs de helft van de golflengte van licht voor sommige oppervlaktepatronen.


  Pp Icon

  Voorspellende techniek en modellen

  Met gebruik van geavanceerde computermodellen en simulatietechnologieën kunnen de onderzoekers en ingenieurs van 3M de eigenschappen voorspellen van nog niet gemaakte materialen en de ontwikkeling versnellen van betere productieprocessen. Dankzij deze virtuele experimenten heeft 3M kans gezien om de levering te versnellen van waardevolle nieuwe producten voor elektronische schermen, flexibele circuits en radiofrequentie-identificatie.


  Pe Icon

  Stralingsprocessen

  De materialen in veel van de producten van 3M worden aangepast en verbeterd door chemische reacties als gevolg van stralingsprocessen zoals uitharden, uitdrogen, crosslinking en polymerisatie. Wij gebruiken ultraviolet- en elektronstralen, snelle laserpulsen, corona-, vlam- en andere technologieën om minuscule patronen te scheppen in onze gestructureerde schuurmiddelen en helderheidsfilms, afbeeldingen in onze veiligheidsfilms, unieke oppervlaktekenmerken in onze reflectielagen en extra eigenschappen in duizenden andere producten.


  Rp Icon

  Oppervlaktewijziging

  Meer dan alle andere bedrijven verdiept 3M zich in de oppervlakte van dingen. Wij scheppen unieke oppervlakken, met behulp van onze microreplicatietechnologie. Wij wijzigen tevens de oppervlakken van films en webmaterialen, met behulp van corona-, hitte- en dampverwerkingstechnologieën. Met deze geavanceerde hulpmiddelen kunnen wij de ontvankelijkheid voor vloeistoffen en lijm van een materiaal verbeteren, de hardheid wijzigen, de reflectiecapaciteit bevorderen en andere, nieuwe eigenschappen scheppen.


  Su Icon

  Dampverwerking

  Kritieke eigenschappen hangen vaak af van een precieze coating met metaal, oxiden of polymeren. Met tientallen jaren ervaring heeft 3M dampcoating tot een kunstvorm gemaakt. Veel van onze huidige producten hebben hun unieke duurzaamheid, reflectiviteit, barrièrekenmerken en chemische eigenschappen te danken aan de deskundigheid van het bedrijf op het gebied van deze gespecialiseerde productietechnologie.


 • We Icon

  Versnelde verwering

  3M producten zijn ontworpen voor gebruik buiten. Klanten kunnen verwachten dat onze verkeersveiligheidsmaterialen, borden en andere producten na jarenlange blootstelling aan het weer nog betrouwbaar functioneren. Om uitstekende prestaties te garanderen, heeft 3M technologieën ontwikkeld om de uitersten van licht, warmte, kou en vocht over de hele wereld na te bootsen. Door een combinatie van reële en versnelde blootstelling heeft 3M heeft een ongeëvenaard vermogen ontwikkeld om de zwaarste omstandigheden buiten te meten, te analyseren en daartegen te beschermen.


  An Icon

  Analytische wetenschap en technologie

  Geheel nieuwe technologieën scheppen oplossingen voor onze klanten, en ook veel vragen voor onze wetenschappers: Wat is dit? Hoe werkt het? Kunnen wij het verbeteren? Om deze vragen te beantwoorden, heeft 3M een ongeëvenaarde capaciteit ontwikkeld voor het meten, karakteriseren en begrijpen van materialen en processen. Met hulpmiddelen over de hele wereld kunnen de wetenschappers van 3M gebruik maken van onze analytische capaciteiten tijdens alle stadia van de ontwikkeling van producten, van het concept tot aan de commercialisatie en productie.


  As Icon

  Applicatiesoftware

  Applicatiesoftware bestuurt, bewaakt, reageert op en maakt vele innovaties van 3M mogelijk, van luchtfiltratie tot RFID-oplossingen voor het volgen van medische gegevens door de gehele onderneming. Applicatiesoftware kan binnen een webbrowser werken, op een standaard bureaucomputer en op handapparatuur en kan ook worden ingebouwd in op maat gemaakte elektronische hardware en systemen. 3M gebruikt state-of-the-art tools en technieken om applicatiesoftware te ontwikkelen die robuust, veilig en gemakkelijk te gebruiken is.


  Es Icon

  Elektronica en software

  3M heeft zijn deskundigheid opgebouwd op elektronica en softwaretechnologieën. Tegenwoordig wordt elektronica aangetroffen in veel 3M producten - van projectoren en tandheelkundige scanners tot 3M™ Littmann® elektronische stethoscopen en 3M™ Border Management Systems. De geavanceerde software van 3M vormt het brein in deze producten door ‘intelligente’ (wiskundige en computerwetenschapppelijke) algoritmes te verschaffen die deze producten steeds waardevoller maken. Door het combineren van een wereldleidende deskundigheid op het gebied van materialen, verwerking en engineering verschaffen de elektronica en software van 3M intelligente materialen, intelligente apparatuur en intelligente systemen, met een intelligente service.


  In Icon

  Inspectie en metingen

  De uiterste productieprecisie van 3M - in sommige gevallen met toleranties van minder dan de golflengte van licht - vereist even nauwkeurige gereedschappen voor het meten en inspecteren van de kwaliteit van de producten. 3M heeft optische, infrarood- en ultraviolet-waarnemende systemen, instrumenten en andere bedrijfseigen gereedschappen samengesteld voor het meten van prestaties, sterkte, kleur, reflectiviteit en dikte. Deze en andere parameters geven zeer snel een exacte bevestiging dat onze processen met optimale efficiëntie en uniformiteit werken en dat onze producten tegemoetkomen aan alle specificaties van de klant.


  Is Icon

  Ontwerp van geïntegreerde systemen

  Complexe systemen vereisen omvattende engineering. Door een integratie van software-, elektronische en mechanische deskundigheid schept 3M systemen die elkaar aanvullen en uitstekende prestaties leveren. Deze disciplines worden nog verbeterd met voorspellende modellen, de opname van menselijke factoren en industriële ontwerpen. Het resultaat is een combinatie van functionaliteit en elegantie in eenvoudige producten zoals een tapedispenser of een schuurmachine en in complexe producten als de multidimensionale uitleen- en veiligheidssystemen voor bibliotheken.


  Is Icon

  Procesontwerp en -besturing

  Precies, consistent, kostenconcurrerend en veilig: de verwachtingen zijn hoog voor geavanceerde productietechnologieën. Er zijn maar weinig bedrijven in de wereld die het tegen 3M op kunnen nemen op het gebied van het ontwerp en de werking van de meest veeleisende continuprocessen, vooral web handling, coating en drogen. De sterke punten zijn o.a. de voorspellende techniek en modellen, systemen voor het bewaken van processen, en de tientallen jaren ervaring van 3M op het gebied van de chemische, mechanische en elektrische techniek. Het resultaat voor klanten is duidelijk in elke hoogwaardig product van 3M en elke snelle aanpassing van deze producten op de behoeften in de plaatselijke markt.

Volg ons
Wijzig land
Nederland - Nederlands