Technologieën in periodieke tabel

Technologieën

Kies een technologie hieronder om te zien hoe onze ideeën voortleven,
verbonden met anderen, om overal ter wereld problemen op te helpen lossen.

 • Toepassingen
  3M Acoustic Management Technologies (Ac)

  Geluidsdemping (Acoustic Management)

  Harde, onplezierige geluiden zijn niet alleen irriterend, maar ze vormen ook een bedreiging voor onze gezondheid en veiligheid. 3M heeft geselecteerde vliesmaterialen, visco-elastische polymeren en andere materialen samengesteld om geluiden te absorberen, trillingen te dempen en ongewenst lawaai te beperken. In voertuigen scheppen deze materialen een rustigere omgeving voor de passagiers. In computers reduceren ze irriterende geluiden van de schijf en bevorderen ze de toegangssnelheid en opslagcapaciteit. Op het werk reduceren ze afleiding, beschermen ze het gehoor en maken ze communicatie mogelijk.  3M Biodetection & Microbial Management Technologies (Bd)

  Biodetectie en microbieel management (Microbial Detection & Control)

  Het platform van 3M voor biodetectie en microbieel management omvat fundamentele kennis van microbiële physiologie en biochemie en het integreren van een groot aantal kerntechnologieën zoals speciale materialen, nanotechnologie, kleefstoffen en microreplicatie voor het ontwikkelen van oplossingen voor problemen in de reële wereld. 3M heeft snelle en gebruikersvriendelijke systemen ontwikkeld voor het constateren, identificeren en kwantificeren van microorganismen in zeer verscheidene omgevingen, daaronder productie van levensmiddelen en instellingen voor de gezondheidszorg. Dit platform maakt het mogelijk voor verspreid toegepaste 3M-producten om potentieel pathogene bacteriën op de huid, slijmvlies, medische instrumenten en oppervlakken te elimineren en te bevestigen, dat het steriliseren van medische apparatuur met goed gevolg heeft plaats gevonden.  3M Connected Systems Technologies (Cs)

  Gekoppelde systemen (Connected Systems)

  Door innovaties in de netwerktechniek maakt 3M intelligente producten nog intelligenter. Gekoppelde systemen maken gebruik van ingebouwde sensoren, om gegevens te verzamelen en dan op basis van deze data maatregelen te initiëren om nut en kennis binnen een netwerk te verhogen. De toepassingen reiken dan van industriële installaties tot aan mobiele apparaten. De gekoppelde systemen vormen een netwerk met apparaten die hun standplaats op unieke wijze aangeven, hun omgeving onderzoeken of gegevens over de interne omgeving transfereren. De meest recente voorbeelden daarvan kunnen worden gevonden op het gebied van werkveiligheid, transport, luchtkwaliteit en modernisering van het electriciteitsnet.

  3M™ Connected Safety past de voordelen van het netwerken bijvoorbeeld toe voor het verbeteren van de veiligheid van industriële arbeidnemers. 3M™ Connected Roads levert door verbeterde verkeersinfrastructuur voor chauffeurs en aangesloten autonome voertuigen een bijdrage tot het verbeteren van de verkeersveiligheid en efficiëntie. Filtrete™ Smart luchtfilters zijn van een sensor voor de controle van de luchtstroom en benutting voorzien. En met de Filtrete™ Smart App kan de kwaliteit van de buitenlucht voortdurend en overal aan de hand van de informatie op een display worden gecontroleerd.
  3M Drug Delivery Technologies (Dd)

  De toediening van geneesmiddelen (Drug Delivery)

  Farmaceutische producten kunnen levens verbeteren en soms zelfs redden. Het is belangrijk dat ze in de juiste dosis, op de juiste plaats en op de juiste tijd worden toegediend. 3M is een pionier geweest in de ontwikkeling van dosisinhalatoren (voor de toediening van geneesmiddelen in de luchtwegen) en transdermale pleistersystemen. Onze deskundigheid in de formuleringsscheikunde en technologieën voor de toediening van geneesmiddelen wordt aangevuld met tientallen jaren ervaring op het gebied van voorschriften, kwaliteitsverzekering en precisieproductie.  3M Display Components Technologies (Di)

  Displaycomponenten (Display Components)

  Displays zijn uit ons dagelijks leven niet meer weg te denken, zij leveren informatie en communicatie binnen handbereik. 3M ontwikkelt een breed gamma aan technologieën en producten voor displays. Daarmee verbeteren zij de optische kwaliteit, reduceren het energieverbruik, beschermen het oppervlak van het display, beschermen tegen nieuwsgierige blikken en verbeteren de gebruikersinterface. Met ons gecombineerd know-how op het gebied van folies, lichtmanagement, kleefstoffen, nanotechnologie en microreplicatie werken wij aan oplossingen voor de displays van de volgende generatie.  3M Energy Components Technologies (Ec)

  Energiecomponenten (Energy Components)

  De wereld richt zich tot 3M voor nieuwe manieren voor het opwekken en opslaan van energie. 3M is een wereldleider op het gebied van brandstofcelcomponenten, met name wat betreft het ontwerp en de productie van kosteneffectieve membraanelektrodesamenstellingen. Wij zijn tevens actief in de ontwikkeling van lithiumionmaterialen voor batterijsystemen. In de fotovoltaïsche industrie brengt 3M nieuwe technologieën voort (inclusief barrièrefolie en Fresnel concentratorlenzen) en leveren wij producten zoals zeer sterk hechtende en geleidende folietape.  3M Engineered Graphics Technologies (Eg)

  Technische folies (Engineered Graphics)

  Engineered Graphics betreft een breed scala aan technologieën en toepassingen, van printfilms voor individuele reclamegrafiek tot en met duurzame oplossingen voor verkeerssignalering. Met de eerste digitaal bedrukte affiches op muurformaat heeft 3M nieuwe maatstaven in de reclamewereld gedefinieerd. In verdere verbeteringen werd het installeren van de affiches gemakkelijker gemaakt. We hebben bedrukbare en reflecterende folies voor verkeersborden op basis van microreplicatie ontwikkeld en onze drukinkten en pigmenten verfijnd, om zelfs onder de moeilijkste omstandigheden onvervalste, stralende kleuren te garanderen.  3M Flexible Electronics Technologies (Fe)

  Flexibele elektronica (Flexible Electronics)

  Met haar geavanceerde, bedrijfseigen materialen en productietechnieken is 3M een pionier geworden in de productie van elektronische circuits op flexibele polymeerfilm. Deze voordelige, lichtgewicht en buigbare circuits worden al lang gebruikt in de inktpatronen van inkjetprinters. Tegenwoordig wordt deze technologie tevens gebruikt in harde schijven, medische diagnoseapparatuur, grote platte beeldschermen en andere toepassingen die betrouwbaarheid en flexibiliteit vereisen.  3M Filtration & Purification Technologies (Fp)

  Filtratie, scheiding en zuivering (Filtration, Separation & Purification)

  Innovaties op het gebied van filtratie, scheiding en zuivering hebben ertoe geleid dat in de farmaceutische, voedings- en gespecialiseerde chemische productie componenten van de hoogste zuiverheid worden vereist. Om tegemoet te komen aan de strenge normen van deze en andere industrieën biedt 3M meerdere opties, inclusief electret, microporeus membraan, kool- en vliesvezeltechnologieën, voor de filtratie en scheiding van vloeistof en gas. Deze deskundigheid is tevens toegepast op onze persoonlijke ademhalingstoestellen en maskers, luchtfilters voor thuis en in de auto en waterbehandelingssystemen voor in de woning.  3M Healthcare Data Management Technologies (Hd)

  Datamanagement in de gezondheidszorg (Healthcare Data Management)

  In meer dan 6000 ziekenhuizen overal ter werled ondersteunen de geavanceerde software en consultingdiensten van 3M organisaties bij het verzamelen en classificeren van medische gegevens, toewijzen van middelen, voldoen aan voorschriften, inkomsten managen om uiteindelijk de kwaliteit van de patiëntenzorg te verbeteren. Onze oplossingen zorgen voor aanzienlijke kostenbesparingen voor inrichtingen in de gezondheidszorg en helpen overheid en politieke instellingen voor de gezondheidszorg op de hele wereld, de kosten te managen en de effectiviteit van hun locale en nationale gezondheidszorgsystemen te verbeteren.  3M Light Management Technologies (Lm)

  Lichtmanagement (Light Management)

  Begin met het diepgaande begrip dat 3M heeft van geavanceerde materialen. Combineer materialen in dunne films in honderden lagen. Integreer met het ongeëvenaarde vermogen van 3M om microscopische structuren op film (en andere oppervlakken) te scheppen. Door een samenvoeging van deze en andere technologieën weet 3M licht te manipuleren om dagelijkse producten te transformeren. Borden zijn helderder en gemakkelijker te lezen. Veiligheidsmarkeringen lijken boven het document te zweven. Elektronische schermen zijn levendiger en kleurvoller maar trekken minder stroom.  3M Mechanical Fasteners Technologies (Mf)

  Mechanische bevestigingsmiddelen (Mechanical Fasteners)

  Met de mechanische bevestigingsmiddelen van 3M kunnen klanten keer op keer materialen monteren en demonteren. Wij scheppen deze duurzame gestructureerde oppervlakken met behulp van een combinatie van onze unieke technologieën, inclusief microreplicatie, polymeerverwerking, lijmproducten en vliesmaterialen. Onze ‘catch en release‘-bevestigingsmiddelen hebben producten van luiers tot schuurmiddelen getransformeerd; zij worden tevens gebruikt in het transport, de gezondheidszorg, voor sportgoederen en elektrische producten.  3M Skin & Wound Management Technologies (Sw)

  Huid- en wondverzorging (Wound Management)

  Het risico van een gevaarlijke infectie bestaat bij iedere manipulatie aan de huid bij een chirurgische ingreep, ongeval of het leggen van een intraveneuze toegang.. Moderne adhesiva, folies, vliesmaterialen en speciale materialen worden in medische producten van 3M gebruikt, zoals in onze transparante verbandsmiddelen, chirurgischen kleefpleisters en afdekdoeken alsmede in produkten voor de voorbereiding en reiniging van de huid, die een snelle genezing ondersteunen en het risico van een infectie verminderen.  3M Thermal Management Technologies (Tm)

  Warmtemanagement (Thermal Management)

  In iedere branche kunnen 3M producten voor het warmtemanagement een bijdrage tot het ontwerpen van apparaten leveren, die met minder warmteontwikkeling en betrouwbaarder werken. Met hun uitmuntende stabiliteit, warmtegeleiding, hoge diëlektrische sterkte en aanpasbaarheid zijn deze materialen ideaal geschikt voor toepassingen in microprocessors, computers, serversystemen, lithium-ion-accu’s, elektrische transformatoren en productiemachines die onder hoge temperaturen werken alsmede om de omgeving tegen hoge warmtebelasting en brand te beschermen. Voorbeelden van zulke producten zijn onder andere vloeibare warmtedragers, keramiek, harsen, kleefstoffen, kleefbanden, pads, vliezen en keramische textielen. • 3M Additive Manufacturing Technologies (Am)

  Additieve productie (Additive Manufacturing)

  Met additieve productie definieert 3M de vorm hoe de toekomst gaat komen. Op basis van de expertenkennis in de materiaalwetenschap en -verwerking verheft 3M deze digitale technologie op het volgend niveau, om oplossingen met tot dan toe unieke materiaaleigenschappen te creëren. Dankzij de mogelijkheid om complexe geometrieën, holle ruimten en ondersnijdingen te realiseren, die met de traditionele technieken niet mogelijk geweest zouden zijn, vinden wij voor onze klanten overal in de industrie eindeloze mogelijkheden: verbetering voor de tandprothetiek, verkorting van de productietijd voor complexe gereedschappen en ondersteuning bij het bedrijven van machines onder de ruwste omstandigheden. Bij 3M doen wij pionierwerk bij de ontwikkeling van nieuwe materialen, methodes en services en bevorderen zo nieuwe ondernemingsmodellen en lossen centrale problemen van onze klanten op om daaruit nut voor de markt te creëren.  3M Molding Technologies (Mo)

  Gietwerk (Molding)

  Bij 3M worden nauwkeurige optische lenzen en ingewikkelde vormen gemaakt met behulp van geavanceerde giettechnologieën. Wij maken tevens gebruik van gietwerk om met microreplicatie patronen te maken in gestructureerde schuurmiddelen en helderheidsverhoging en veiligheidsfilms. Aangestuurd door de uitermate hoge toleranties die nodig zijn in deze producten heeft 3M een ongeëvenaarde deskundigheid ontwikkeld op het gebied van de meervoudige subtechnologieën die nodig zijn voor het verwerken van thermoplastische en thermohardende materialen, zoals bij het ontwerp van gietgereedschap, procesmeting en temperatuurcycli.  3M Microreplication Technologies (Mr)

  Microreplicatie (Microreplication)

  3M is een pionier in het gebruik van minuscule, nauwkeurig gevormde structuren om materialen nieuwe natuurkundige, chemische en optische eigenschappen te geven. Met microreplicatie gemaakte prisma's worden gebruikt in verkeersborden, elektronische schermen en de belichting van de buitenkant van gebouwen om licht op een briljantere manier te vangen en reflecteren. Minuscule piramides zorgen ervoor dat de gestructureerde schuurmiddelen van 3M beter werken en gelijkmatiger verslijten. En met microreplicatie gemaakte kanalen kunnen zelfs vloeistoffen richting geven met behulp van capillaire werking, een toepassing met enorme mogelijkheden voor biomedische producten.  3M Precision Coating & Web Processing Technologies (Pc)

  Precisie-coating en banenverwerking (Precision Coating & Web Processing)

  In het verleden kon de productie van grote hoeveelheden een brede variabiliteit aan productperformance betekenen. Dankzij de veelzijdige vooruitgang in coaten, drogen, uitharden, banenhandling en andere technologieën is dat nu niet meer het geval. De ingenieurs van 3M ontwikkelen productiefaciliteiten, waarin fijn afgestemd beheerste processen met de economische efficiëntie in de roll-to-roll-productie van grote hoeveelheden gecombineerd zijn.  3M Particle & Dispersion Processing Technologies (Pd)

  Deeltjes- en dispersieverwerking (Particle & Dispersion Processing)

  3M is bijzonder deskundig op het gebied van het maken en dispergeren van deeltjes - in vaste stoffen, films en vloeistoffen - waardoor unieke eigenschappen kunnen worden gegeven aan schuurmiddelen, tandheelkundige materialen, inkten, ruiten en optische films, en nog veel andere producten. Als gevolg van ons diepgaand begrip van natuurkundige en chemische wisselwerking en die van grensvlakken kunnen wij gebruik maken van nauwkeurig gedistribueerde deeltjes en nanodeeltjes (zoals glaskralen, koolstof, metalen en metaaloxiden) om de sterkte, refractie-index, geleiding, IR-absorptie, katalytische activiteit en andere kenmerken van materialen te beïnvloeden.  3M Polymer Processing Technologies (Pp)

  Voorspellende techniek en modellen (Precision Processing)

  Met gebruik van geavanceerde computermodellen en simulatietechnologieën kunnen de onderzoekers en ingenieurs van 3M de eigenschappen voorspellen van nog niet gemaakte materialen en de ontwikkeling versnellen van betere productieprocessen. Dankzij deze virtuele experimenten heeft 3M kans gezien om de levering te versnellen van waardevolle nieuwe producten voor elektronische schermen, flexibele circuits en radiofrequentie-identificatie.  3M Surface Modification Technologies (Su)

  Dampverwerking (Surface Modification)

  Kritieke eigenschappen hangen vaak af van een precieze coating met metaal, oxiden of polymeren. Met tientallen jaren ervaring heeft 3M dampcoating tot een kunstvorm gemaakt. Veel van onze huidige producten hebben hun unieke duurzaamheid, reflectiviteit, barrièrekenmerken en chemische eigenschappen te danken aan de deskundigheid van het bedrijf op het gebied van deze gespecialiseerde productietechnologie.  3M Thin Film & Plasma Processing Technologies (Tf)

  Dunne film en plasma verwerking

  Belangrijke prestatieeigenschappen van een product zijn vaak afhankelijk van een precieze coating met een metaal, oxide of polymeer. Door de technologie met en zonder vacuüm te verbeteren, waarmee materiaalhoeveelheden uitgedrukt in nanometer kunnen worden opgebracht of verwijderd, heeft 3M deze nuttige stoomverwerkingstechnologie ontwikkeld. Veel producten van ons hebben hun bijzondere duurzaamheid, reflectievermogen en hun afwijzende en chemische eigenschappen aan het know-how van 3M in deze speciale productietechniek te danken. • 3M Analytical Science Technologies (An)

  Analytische wetenschap en technologie (Analytical Science & Technology)

  Geheel nieuwe technologieën scheppen oplossingen voor onze klanten, en ook veel vragen voor onze wetenschappers: Wat is dit? Hoe werkt het? Kunnen wij het verbeteren? Om deze vragen te beantwoorden, heeft 3M een ongeëvenaarde capaciteit ontwikkeld voor het meten, karakteriseren en begrijpen van materialen en processen. Met hulpmiddelen over de hele wereld kunnen de wetenschappers van 3M gebruik maken van onze analytische capaciteiten tijdens alle stadia van de ontwikkeling van producten, van het concept tot aan de commercialisatie en productie.  3M Converting & Packaging Technologies (Cp)

  Flexibele conversie en verpakking (Converting & Packaging)

  Voor meer dan de helft van de producten van 3M bestaat de laatste stap in het productieproces uit de conversie van een folie, schuurmiddel, tape of ander materiaal tot de specifieke vorm en maat die de klant vereist. Met onze capaciteit om snel een nieuwe configuratie te maken voor de vorm en afwerking van een product kan deze snel worden aangepast, met een consistente kwaliteit. En onze wendbare productiecapaciteit wordt aangevuld met een flexibele verpakking die het afgewerkte product goed conserveert en beschermt, en tevens de merkstrategie van de verkoper draagt.  3M Inspection & Measurement Technologies (In)

  Inspectie en metingen (Inspection & Measurement)

  De uiterste productieprecisie van 3M - in sommige gevallen met toleranties van minder dan de golflengte van licht - vereist even nauwkeurige gereedschappen voor het meten en inspecteren van de kwaliteit van de producten. 3M heeft optische, infrarood- en ultraviolet-waarnemende systemen, instrumenten en andere bedrijfseigen gereedschappen samengesteld voor het meten van prestaties, sterkte, kleur, reflectiviteit en dikte. Deze en andere parameters geven zeer snel een exacte bevestiging dat onze processen met optimale efficiëntie en uniformiteit werken en dat onze producten tegemoetkomen aan alle specificaties van de klant.  3M Process Design & Control Technologies (Pr)

  Procesontwerp en -besturing (Process Design & Control)

  Precies, consistent, kostenconcurrerend en veilig: de verwachtingen zijn hoog voor geavanceerde productietechnologieën. Er zijn maar weinig bedrijven in de wereld die het tegen 3M op kunnen nemen op het gebied van het ontwerp en de werking van de meest veeleisende continuprocessen, vooral web handling, coating en drogen. De sterke punten zijn o.a. de voorspellende techniek en modellen, systemen voor het bewaken van processen, en de tientallen jaren ervaring van 3M op het gebied van de chemische, mechanische en elektrische techniek. Het resultaat voor klanten is duidelijk in elke hoogwaardig product van 3M en elke snelle aanpassing van deze producten op de behoeften in de plaatselijke markt.  3M Sustainable Design Technologies (Sd)

  Duurzame ontwikkeling (Sustainable Design)

  Een onderdeel van de duurzaamheidsmissie van 3M bestaat daarin ertoe bij te dragen, dat alle 9 miljard mensen, die 2050 op onze planeet zullen leven, goed kunnen leven. Hoe willen we dat bereiken? Eén weg naar dat doel is, onze producten, processen en verpakkingen doelgericht duurzaam te maken. Duurzaam ontwikkelen kent verscheidene facetten:

  - Overwegingen met betrekking tot materiaal: Minimaliseren van de hoeveelheid materiaal, gebruik van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen en vermijding van materialen met een negatieve invloed op de gezondheid en het milieu.

  - Efficiënte productieprocessen en toeleveringsketens: Beperken van afval, energie- en waterverbruik en luchten wateremissies tot een minimum; korte toeleveringsketens, ook door gebruikmaking van locale verzorgingsbronnen, alsmede reductie van gewicht van product en verpakking ter vermindering van de invloed op het milieu bij het transport.

  - Voordelen t.a.v. duurzaamheid voor klanten tijdens het gebruik van het product: Besparingen op energie of water, vermindering van afval of verbetering van de productiviteit voor de klant of lange levensduur van het product (houdbaarheid, eenvoudige reparatie)

  - Duurzaamheidscertificeringen van derden: Afdanken van producten reeds bij de ontwikkeling ervan in acht nemen: Product kan nogmaals worden benut, kan gerecycled of gecomposteerd worden. Of, kan het product eenvoudig worden gedemonteerd en gerecycled of bestaat er een terugnameprogramma voor?
  3M Accelerated Weathering Technologies (We)

  Versnelde verwering (Accelerated Weathering)

  3M producten zijn ontworpen voor gebruik buiten. Klanten kunnen verwachten dat onze verkeersveiligheidsmaterialen, borden en andere producten na jarenlange blootstelling aan het weer nog betrouwbaar functioneren. Om uitstekende prestaties te garanderen, heeft 3M technologieën ontwikkeld om de uitersten van licht, warmte, kou en vocht over de hele wereld na te bootsen. Door een combinatie van reële en versnelde blootstelling heeft 3M heeft een ongeëvenaard vermogen ontwikkeld om de zwaarste omstandigheden buiten te meten, te analyseren en daartegen te beschermen. • 3M Computer Vision Technologies (Cv)

  Digitaal zien (Computer Vision)

  Computerondersteund zien speelt een belangrijke rol in een groot aantal innovatieve producten van 3M in vele ondernemingsbereiken. Uit het experten-know-how in de onderneming met betrekking tot lichtmanagementmaterialen in combinatie met de nieuwste algorithmen voor het herkennen van vormen resulteren innovatieve producten met verbeterde herkenbaarheid voor machines. Daartoe behoren bij voorbeeld verkeersborden en wegmarkeringen, die autonoom rijdende voertuigen ondersteunen; hoogprecieze orthodontische behandelingen en ver ontwikkelde beeldvorming en analyse voor de digitale tandverzorging.  3M Data Science & Analytics Technologies (Ds)

  Data-wetenschap en -analyse (Data Science & Analytics)

  Data-wetenschap is een interdisciplinair gebied dat wetenschappelijke methoden, processen, algotithmen en systemen toepast om kennis en inzichten uit gestructureerde en niet-gestructureerde data te trekken. 3M past data-wetenschap toe om geheel nieuwe inzichten te winnen, om uitdagende en complexe klantenproblemen op het gebied van gezondheidszorg, veiligheid, industriële automatisering enz. op te lossen. Wij integreren data uit onze eigen materialen en processen plus gegevens uit onderzoek alsmede klantendata, om zo unieke 3M-producten en oplossingen te ontwikkelen.  3M Electronic Systems Technologies (Es)

  Elektronica en software (Electronic Systems)

  3M heeft zijn deskundigheid opgebouwd op elektronica en softwaretechnologieën. Tegenwoordig wordt elektronica aangetroffen in veel 3M producten - van projectoren en tandheelkundige scanners tot 3M™ Littmann® elektronische stethoscopen en 3M™ Border Management Systems. De geavanceerde software van 3M vormt het brein in deze producten door ‘intelligente’ (wiskundige en computerwetenschapppelijke) algoritmes te verschaffen die deze producten steeds waardevoller maken. Door het combineren van een wereldleidende deskundigheid op het gebied van materialen, verwerking en engineering verschaffen de elektronica en software van 3M intelligente materialen, intelligente apparatuur en intelligente systemen, met een intelligente service.  3M Modeling & Simulation Technologies (Ms)

  Modellering en simulatien

  Met behulp van uitgekiende computermodellerings- en simulatietechnologieën kunnen wetenschappers en technici van 3M de eigenschappen van toekosmtige producten prognosticeren, nieuwe producten vormgeven en de ontwikkeling van steeds betere productieprocessen versnellen. Dankzij het bouwen van 'virtuele' prototypes en uitvoeren van experimenten kon 3M de levering van waardevolle nieuwe producten verspreid over alle ondernemingsbereiken en markten van 3M sneller maken.  3M Advanced Robotics Technologies (Ro)

  Geavanceerde robottechniekk (Advanced Robotics)

  De verwerking met geavanceerde robottechniek is een technologieplatform, waarop mechanische constructie, physische manipulatie, waarnemingswetenschappen en computergestuurde apparaten worden gecombineerd. 3M maakt naast de traditionele geautomatiseerde verwerking ter ondersteuning van de waardestroomoptimering recentelijk ook gebruik van geavanceerde robottechniek voor de vervaardiging van massa-geïndividualiseerde producten. Met robots ondersteunde verwerking brengt bovendien de productontwikkeling in de laboratoria van 3M vooruit, bevordert het leerproces van machines en leidt tot het ontwikkelen van hoogwaardige producten geschikt voor toepassing in geautomatiseerde omgevingen. Robotondersteunde verwerking heeft positieve uitwerkingen op onderzoek & ontwikkeling of op de productie in de meeste ondernemingsbereiken van 3M en is van steeds hogere relevantie voor de klanten voor 3M schuurmiddelen, 3M kleefstoffen en andere productplatformen.  3M Sensors Technologies (Se)

  Sensoren (Sensors)

  De zwakke hartslag van een nieuwgeboren baby, een cruciale verandering in temperatuur die een vaccine krachteloos maakt, een genetisch kenmerk voor mucoviscidose - dit zijn enkele aanwijzingen die kunnen worden waargenomen en overgebracht door de sensoren van 3M en sensoren die gebruik maken van de componenten van 3M. Onze technologieën reageren op een uitgebreide reeks stimulansen waaronder warmte, licht, druk, radio-, chemische, biologische en andere signalen. Ook zijn de toepassingen van onze sensoren uitgebreid, van voordelige indicatoren - zoals sterilisatieteststroken voor eenmalig gebruik - tot geavanceerde geautomatiseerde diagnostische apparatuur.  3M Software Solutions Technologies (Ss)

  Software-oplossingen (Software Solutions)

  Met toepassingssoftware moeten een reeks gecoördineerde functies, taken of activiteiten worden uitgevoerd waarvan de gebruiker voordelen heeft. Zij stuurt, bewaakt, interageert met innovatieve 3M technologieën en maakt deze mogelijk – van medische codering voor ziekenhuizen en digitale afdrukken voor tandarts- en orthodontische klinieken tot en met mobiele biometrie voor rechtshandhavingsdoeleinden. Toepassingssoftware kan op smartphones, tablets, laptops of desktopcomputers lopen, of kan worden ingebed in gespecialiseerde elektronische hardware en systemen. 3M maakt gebruik van de meest moderne tools en technieken om toepassingssoftware te ontwikkelen die veilig, bedienersvriendelijk, scaleerbaar en globaal toepasbaar is. • 3M Abrasive Technologies (Ab)

  Schuurmiddelen (Abrasives)

  3M begon als fabrikant van schuurmiddelen. Wij perfectioneren al meer dan een eeuw onze oorspronkelijke technologieën en we hebben ze aangevuld met baanbrekende uitvindingen van andere bedrijven binnen 3M. Tegenwoordig maken onze schuurmiddelen gebruik van onze traditionele aspecten, zoals lijm en coating, maar ook van de meest moderne technologieën, van microreplicatie tot keramiek en vliesmaterialen. Het resultaat is een uitgebreide reeks schuurmiddelen voor het met gemak en precisie vormen, afwerken en polijsten.  3M Adhesives Technologies (Ad)

  Lijmproducten (Adhesives)

  Zo sterk dat ze een structureel paneel op zijn plaats kunnen houden voor de instandhouding van een gebouw... zo zacht dat een kind ze kan verbuigen. Omdat de lijmproducten van 3M specifiek zijn samengesteld voor de vereisten van onze klanten, worden zij in diverse producten gebruikt, zoals vliegtuigen en mobiele telefoons, voertuigen en medisch verband. Wij munten uit op het gebied van uithardende lijm en epoxy. En natuurlijk drukgevoelige tape, die 3M al meer dan 80 jaar geleden heeft uitgevonden.  3M Biomaterials Technologies (Bi)

  Biotechnologie (Biotechnology)

  Bij het maken van producten voor de gezondheidswetenschap maakt 3M gebruik van haar uitzonderlijke combinatie van deskundigheid op het gebied van materiaalwetenschap, filtratie en biologie. Enkele resultaten: opmerkelijk duurzame tandheelkundige materialen, biocompatibele chirurgische tapes en dressings, transdermale pleisters voor de toediening van geneesmiddelen, anti-microbiële reinigers en sterilisatiesensoren.  3M Ceramics Technologies (Ce)

  Keramiek (Ceramics)

  3M is hier begonnen, met het omzetten van mineralen in schuurpapier. Wij zetten al meer dan een eeuw anorganische keramische materialen om in een verrassende reeks producten: de robuuste korrels die het dak beschermen, het ingewikkelde touchscreen van uw geldautomaat, tandheelkundige materialen en het grofste schuurmiddel, het schitterende kattenoog dat uw baan afbakent op een natte hoofdweg en het uiterst sterke vezel dat in een hoogspanningskabel is geweven.Deze zijn allemaal afkomstig van de lange geschiedenis van 3M op het gebied van anorganische keramische materialen.  3M Advanced Composites Technologies (Co)

  Geavanceerde composieten (Advanced Composites)

  Door het infiltreren van dichte samenstellingen van keramische vezels of partikels met een aluminiumlegering creëert 3M composietmaterialen en artikelen waarin buitengewone sterkte en stijfheid gepaard gaan met de eigenschap lichtgewicht. De eerste toepassing van 3M voor deze technologie is een elektrische bovenleiding met hoge sterkte, die tweemaal zoveel energie als conventionele leidingen van dezelfde grootte kunnen transporteren. Verder werk wordt voortgezet aan producten en componenten voor andere toepassingen, zowel voor structureel als ook mechanisch gebruik. De voordelen van dit materiaal worden nog eens versterkt wanneer de component aan hoge acceleratiebelastingen wordt blootgesteld, die de gewichtsbesparingen nog eens vergroten. Bovendien kunnen 3M™ Nextel™ keramische vezels oxidekeramiek versterken en de vervaardiging van Ceramic Matrix Composites (CMC) met dunne wanden en bestendigheid tegen hoge temperaturen, thermische stoten en oxidatie mogelijk maken. Dit hoogwaardig materiaal biedt talrijke toepassingen in industriële ovens bij de vervaardiging van ovenbekleding en op het gebied van brandertechnologieën.  3M Dental & Orthodontic Materials Technologies (Do)

  Tandheelkundige en orthodontische materialen (Dental & Orthodontic Materials)

  3M heeft in 1964 al de eerste tandkleurige vulling ingevoerd, een doorbraak in antwoord op de esthetische wensen van patiënten en de vraag van tandheelkundigen naar een duurzaam materiaal. Sindsdien hebben wij gebruik gemaakt van de vooruitgang in de scheikunde, biologie, keramiek en digitalisering om een wereldleider te zijn in tandheelkundige composieten, lijmproducten, afdrukmaterialen, orthodontische en andere producten. Met name hebben wij vooraan gestaan in het gebruik van zeer viskeuze tandheelkundige materialen die snel en comfortabel uitharden in de mond van de patiënt en een afdruktechnologie die de tanden van de patiënt nauwkeurig weergeeft.  3M Electronic Materials Technologies (Em)

  Elektronische materialen (Electronic Materials)

  Vooruitgangen in elektronische componenten - van halfgeleiders en interconnecties tot de opslag en weergave van gegevens - beginnen vaak met een doorbraak in de organische, anorganische en metaalhoudende materialen waar deze componenten van zijn gemaakt. 3M draagt bij aan verbeteringen in de productie en prestaties door haar deskundigheid toe te passen op de andere bouwstenen van de elektronische apparatuur van nu, inclusief fluorhoudende chemicaliën, lijmproducten, schuurmiddelen, membranen, elektroden en elektrolyten.  3M Films Technologies (Fi)

  Films (Films)

  De films van 3M worden op veel verschillende manieren gebruikt. Één productreeks bevordert de helderheid van LCD-schermen en een andere blokkeert het zonlicht door ruiten. 3M-films worden gebruikt om afbeeldingen zo groot als gebouwen te maken en om graffiti te voorkomen. Sommige hebben een enkele laag, met bescheiden toepassingen en anderen combineren honderden lagen die zijn afgestemd om specifieke golflengten uit te stralen en weerspiegelen. Nog andere films vormen zeer krachtige barrières voor zuurstof en vocht, wat een vereiste is in de volgende generatie elektronische schermen.  3M Fluoromaterials Technologies (Fl)

  Gefluoreerde materialen (Fluorinated Materials)

  De gefluoreerde chemische stoffen van 3M zijn de actieve materialen in de uitgebreide reeks beschermende coatings van 3M. Deze worden tevens gebruikt als warmteregelende vloeistoffen en als surfactanten die de stroming van zeer hoogwaardige lakken en coatings verbeteren. Dyneon fluorpolymeren zijn uitstekend bestand tegen hoge temperaturen en chemische stoffen en zijn dus ideaal voor veel producten die in uiterst moeilijke omgevingen worden gebruikt. Zij worden gebruikt in draadcoatings, afdichtingen, pakkingen, anti-aanbaklagen, brandstofslangvoeringen en andere toepassingen met zeer hoge vereisten.  3M Metamaterials Technologies (Mm)

  Metamaterialen (Meta Materials)

  3M verandert compleet onze denkwijze over gestructureerd materiaal met zogenaamde metamaterialen. Deze worden gedefinieerd als technische structuren met geometrieën, die kleiner zijn dan de betreffende golflengtes, die eigenschappen kunnen vertonen die in de eigenschappen van de samenstellende stoffen niet terug te vinden zijn. Van ééndimensionale metamaterialen zoals meerlagige optische folies tot en met twee- en driedimensionale structuren bieden metamaterialen een nieuwe benadering voor het beheersen van en de omgang met deze stimulus-golflengtes.  3M Nanotechnology Technologies (Nt)

  Nanotechnologie (Nanotechnology)

  De wetenschappers en onderzoekers van 3M zijn op nanometerniveau een nieuwe wereld aan het verkennen, waar materialen unieke natuurkundige, chemische en biologische eigenschappen hebben. Deze ongebruikelijke eigenschappen worden al gebruikt in onze harde coatings, tandheelkundige materialen en helderheidbevorderende optische films (zoals gebruikt in LCD-schermen). Veel van de technologische platforms van 3M zoals lijmproducten en farmaceutische producten worden beïnvloed door de opkomst van deeltjes van nanoformaat.  3M Nonwovens Technologies (Nw)

  Vliesmaterialen (Nonwoven Materials)

  Na een halve eeuw van het onderzoeken van toepassingen van vliesmaterialen ontdekt 3M nog steeds nieuwe manieren om ze te verfijnen en te gebruiken. In medische tape geven ze patiënten comfort. In schuurmiddelen geven ze duurzaamheid en gebruiksgemak. Als isolatiemateriaal maakt het uw auto stiller en uw jas warmer. Dankzij de deskundigheid van 3M op het gebied van geavanceerde materialen en verfijnde productietechnologieën worden nieuwe mogelijkheden voor vliesmaterialen ontwikkeld in de gezondheidszorg, consumentenproducten en de zware industrie.  3M Performance Materials Technologies (Pm)

  Polymeersmeltverwerking (Performance Materials)

  Over een periode van tientallen jaren is 3M een wereldleider geworden op het gebied van de ontwikkeling en het gebruik van polymeren en het omzetten van deze unieke moleculen in films en voorwerpen door middel van extrusie, coating en andere verwerkingstechnieken. Tegenwoordig wordt in bijna alle technologische platforms van 3M en in het merendeel van de producten van 3M gebruik gemaakt van polymeerverwerking. Deze deskundigheid is met name belangrijk in de gezondheidszorg, elektronica, scherm- en afbeeldingsmarkten. PrecisieverwerkingIn het verleden had de productie van grote volumes vaak grote afwijkingen in de producten tot gevolg. Dankzij vooruitgangen op het gebied van coating, drogen, uitharden, web handling en andere technologieën is dit niet meer het geval. De ingenieurs van 3M zijn bezig met het ontwerpen van machines die nauwkeurig bestuurde processen combineren met de economische efficiëntie van roll-to-roll-productie. Het resultaat: De milieuprestaties van 3M worden steeds beter en de toleranties van de producten worden steeds minusculer - tot zelfs de helft van de golflengte van licht voor sommige oppervlaktepatronen.  3M Porous Materials & Membranes Technologies (Po)

  Poreuze materialen en membranen (Porous Materials & Membranes)

  Poreuze materialen en membranen worden in duizenden 3M-producten gebruikt, inclusief ademhalingstoestellen, filters, brandstofcellen, transdermale pleisters en wondverband. 3M vervaardigt poreuze folie en andere structuren waarbij de grootte en de afstand van de poriën kan worden aangepast aan de toepassing. Membranen en andere materialen kunnen tevens chemisch worden gemodificeerd om deeltjes op te vangen. Tegenwoordig zorgt de technologie van 3M ervoor dat lucht en vloeistoffen op de juiste snelheid stromen en dat deeltjes die zo groot zijn als een rijstkorrel of zo klein als een nanometer-molecuul dat niet doen.  3M Release Materials Technologies (Rm)

  Scheidende materialen (Release Materials)

  Tot de zogenaamde scheidende materialen behoren beschermingsfolies, coatings met een lage oppervlakteenergie en backsizes met een lage kleefkracht (LAB), die in veel van onze hoogwaardige kleefstoffen en verbandmaterialen toepassing vinden. Deze scheidende materialen bieden toegevoegde functionaliteit zoals snel afrollen, bedrukbaarheid en zeer precieze toevoer, hetgeen een meerwaarde voor de 3M-producten in alle bereiken betekent.