Stadsoverzicht met stippen die het middenspanningsnet weergeven

Middenspanningssensoren voor een smart grid

Nu is er een economische, beproefde manier om inzicht te krijgen in elektrische metingen van het distributienet.

NEEM CONTACT MET ONS OP

 Meld je nu aan voor een webinar

Neem deel aan onze webinars en ervaar zelf hoe de 3M Eindsluitingen met geintegreerde sensoren het middenspanningsnet kunnen moderniseren en automatiseren:

Het eerste webinar, "Digitalisering van het ondergrondse middenspanningsnet", geeft u een introductie op het thema, terwijl het tweede seminar, "Hoe Enel de Smart Grid verder ontwikkeld heeft“", laat zien welke ervaringen Enel Power Utiliy met deze oplossing heeft opgedaan.

3M™ Eindsluitingen met geïntegreerde sensoren (SCA)

3M™ Eindsluitingen met geïntegreerde zeer nauwkeurige spannings- en stroom sensoren, bieden distributiebeheerders een retrofit, compacte en economische manier om zicht te krijgen op de belasting richting, de spanningskwaliteit, het vermogen en de frequentie in het middenspanning distributienet.

Door nieuwe voorschriften en versnelde integratie van decentrale opwek in het middenspanning distributienet, is de behoefte naar nauwkeurige metingen essentieel geworden voor de beoordeling van een gezond elektriciteitsnet en het plannen van toekomstige netverzwaringen of het moderniseren van het net. 3M sensor eindsluitingen bieden een nauwkeurige meting voor het verbeteren en richtingsgevoelig maken van de foutdetectie ter ondersteuning aan zelfherstellende netten, maar ook het detecteren van zelfherstellende storingen, en inzicht in het actief en reactief vermogen, de spanningskwaliteit en harmonische verstoringen.

 • 3M biedt inzicht in het middenspanning distributienet (MS)

  3M Eindsluitingen met geïntegreerde spanning en stroom sensoren kunnen eenvoudig achteraf gemonteerd worden, in het kabelveld (het uitwisselen van de eindsluitingen) van de lucht- en gas geïsoleerde schakelaars of op de transformatoren in het onderstation of compact station. Wanneer u kiest voor een upgrade van uw bestaande middenspanning station met ons product, profiteert u van een zeer nauwkeurige spanning (0,5%) en stroom (1%) meting en het inzicht tot en met de 50ste harmonische (THD), zonder dat u bestaande componenten hoeft te vervangen.


Diagram met de elektrische infrastructuur voor middenspanning

3M Eindsluitingen met geïntegreerde sensoren detecteren wat komt

Geschikt voor nu en goed voor de toekomst, zonder vervanging of aanpassing van schakelaars.

Installatie van 3M SCA

Onze installatievideo laat zien hoe u onze eindsluitingen met geïntegreerde sensoren op de juiste manier installeert en hoe het zich verhoudt tot conventionele werkwijzen.


Herobanner met eindsluitingen met geïntegreerde sensoren

Transformatie van het net begint hier

Installatiestappen voor plug-in met geïntegreerde sensor

Spannings- en stroommetingen gemakkelijk gemaakt

De 3M™ QX-Generatie 2.0 Eindsluitingen met geïntegreerde sensoren in één product, kunt u cruciale parameters (spanning, stroom, fasehoek) meten in de ondergrondse middenspanningsnetten. Dit betekent dat u precieze metingen kunt uitvoeren vanuit de kabel en de eindsluiting, zonder de geïnstalleerde apparatuur te moeten wijzigen. Bovendien zijn de sensoren passieve componenten, waardoor ze geen externe voedingsbron vereisen voor de detectie.

Dankzij het 3M Sensorsysteem en de koudkrimp technologie bent u verzekerd van een eenvoudige en snelle installatie, voor kabels met vele verschillende diameters.

 • SCA H3 Sensorkit 24 kV afsluiting met geïntegreerde stroomsensor
  SCA H3 Sensor eindsluiting 24 kV met geïntegreerde stroomsensor

  QX-2.0 93-ES 620-1 TI24-vi1-C

 • SCA H3 Sensorkit 24 kV plug-in met geïntegreerde stroomsensor
  SCA H3 Sensor stekker eindsluiting 24 kV met geïntegreerde stroomsensor

  QX-2.0 93-EES 620-1 BI24-vi1-C

 • SCA H3 Sensorkit 11 kV plug-in zonder geïntegreerde stroomsensor
  SCA H3 Sensor stekker eindsluiting 11 kV met geïntegreerde stroomsensor

  QX-2.0 92-EES-621-1 BI11-vi1-C

 • SCA H3 Sensorkit 24 kV afsluiting zonder geïntegreerde stroomsensor
  SCA H3 Sensor eindsluiting 11 kV met geïntegreerde stroomsensor

  QX-2.0 92-ES-621-1 TI11-vi1-C


Realtime gegevens voor ondergrondse systemen, speciaal ontworpen voor distributie middenspanningsapparatuur.

Diagram met realtime gegevens en waarde

Toepassingsvoorbeelden


Herobanner toont pictogrammen voor neem contact met ons op

Neem contact met ons op
 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M

  .
 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden Verzenden

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.

Helaas.

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.