1. Netherlands
 2. Veiligheid
 3. Experts in valbeveiliging en oplossingen voor werken op hoogte

Experts in valbeveiliging en oplossingen voor werken op hoogte

Experts in oplossingen voor valbeveiliging

Wilt u uw werkers beschermen tegen de risico's van werken op hoogte? Bij 3M™ bieden we u uitgebreide valbeveiligingsoplossingen voor werken op hoogte, waaronder: persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), valbeveiligingssystemen, technische handleidingen en training voor werken op hoogte voor uw sector, voorschriften en certificeringen, advies, berekening van constructies, installatie of technisch projectontwerp, montage, inspectie, onderhoud en nog veel meer!

 

 

Vertel ons over uw project, zonder verplichting! We innoveren al meer dan 70 jaar in technologie en helpen duizenden klanten over de hele wereld om de risico's van het werken op hoogte aan te pakken. Ons doel is de veiligheid van uw werkers te beschermen.

 

 

 

NEEM NU CONTACT OP MET EEN VAN ONZE EXPERTS

 

Werken op hoogte en bescherming tegen vallen van hoogte

Ontdek onze nieuwe valbeveiliging harnassen

Meer informatie

Werken op hoogte en oplossingen voor valbeveiliging

Het eerste om rekening mee te houden als we het over valbeveiliging hebben, is het voorkomen van het risico op vallen door het nemen van collectieve beveiligingsmaatregelen. In veel gevallen is dit echter niet voldoende vanwege de specifieke toepassing of de kenmerken van de omgeving.

Bij 3M™ produceren we een uitgebreid assortiment betrouwbare PBM en voorzieningen voor valbeveiliging voor het werken op hoogte. Ons doel is om u een totaaloplossing te bieden. We willen u helpen met valpreventie en het beschermen van uw werkers.

Neem contact met ons op voor een gratis advies. Wij helpen u met de risicoherkenning, het naleven van de regelgeving en het ontwerpen en kiezen van de oplossing en PBM die het beste bij uw project, behoeften en sector passen. Omdat niet alle werk op hoogte hetzelfde is en een specifieke training nodig kan zijn, bieden wij ook trainingen voor uw werkers aan. We zijn vastbesloten om uw verwachtingen te overtreffen.

Vraag het een expert in valbeveiligingssystemen 1
Neem contact op met experts

Deskundige professionals in werken op hoogte en valbeveiliging.

NEEM CONTACT OP MET EEN EXPERT

Is uw installatie veilig voor werken op hoogte?

Werken op hoogte kan worden gedefinieerd als werken op een plaats waar zonder voorzorgsmaatregelen iemand een val kan maken die persoonlijk letsel kan veroorzaken: zoals het werken op daken, windturbines, pyloonpalen, steigers, hoogwerkers, daken, ladders, bouwplaatsen, in logistieke centra of vervoerswijzen ...

We moeten in deze definitie ook het werken op grote diepte of in besloten ruimten opnemen: afvoeren, tunnels, mijnen, putten, graafwerkzaamheden, enz.

Kent u de gevolgen van een val van grote hoogte?
Een risicobeoordeling om de veiligheid van werkers te garanderen is van vitaal belang, vooral bij werkzaamheden met het risico om te vallen van verschillende hoogtes. De wet verplicht alle bedrijven om te voldoen aan zeer strikte wettelijke vereisten op het gebied van valbeveiliging.

Risicobeoordeling en voorstellen voor oplossingen.

Bij 3M™ weten we dat het moeilijk kan zijn om een gedetailleerde en actuele beoordeling uit te voeren die alle risico's met betrekking tot valbeveiliging omvat. Wij kunnen u helpen de veiligheid van uw werkers te beschermen!

Vertel ons over de uitdagingen waar u voor staat en wij adviseren u over regelgeving en de beste oplossingen voor uw project of sector.

Een 3M™-expert neemt dan contact met u op.
Wij kunnen uw vragen beantwoorden en uw risicogebieden ter plaatse beoordelen.


Technische handleiding voor werken op hoogte: het ABC van de valbeveiliging

Het kiezen van de juiste uitrusting is cruciaal voor de veiligheid van uw werkers, vooral bij werken op hoogte. Gewoonlijk bestaat een persoonlijk valstopsysteem uit drie componenten, meestal beschreven als het ABC van de valbeveiliging: A voor Anchorage (verankering), B voor Body support (lichaamsondersteuning) en C voor Connectors (connectoren).

Maar we moeten ook een ander belangrijk onderdeel van het valbeveiligingsprogramma niet vergeten: de afdaling, de redding en het evacuatie van de werknemer na een val.

 • Ankers worden gebruikt om de valbeveiligingsmiddelen aan een bepaalde constructie te bevestigen of te verbinden. Verankeringssystemen kunnen bestaan uit: verankeringspunten, verankeringsinrichtingen en bevestigde of tot de constructie behorende elementen ...

 • Het harnas biedt een verbindingspunt op de werknemer voor het persoonlijke valbeveiligingssysteem. Bij een val verdeelt het harnas de kracht van de val over de bovenbenen, het bekken, de borst en de schouders ...

 • Producten zoals energie-absorberende vallijnen of zelfintrekbare lijnen met openingen om een werkersharnas met de verankering te verbinden ...

 • Afdalings- en reddingsmiddelen worden gebruikt voor het ophalen of laten zakken van een werker die is gevallen en is blijven hangen of gewond is geraakt of om de werker uit een besloten ruimte terug te halen ...

 • Reddingslijnen hebben twee belangrijke functies: Voorkomen dat werkers gebieden met valrisico betreden (beperking), of de val stoppen als er een ongeluk gebeurt ...

 • Accessoires en valbeveiliging voor gereedschap maken de werkomgeving veiliger omdat ze het risico van letsel door vallende objecten verminderen ...

Bescherming tegen vallen tijdens werken op hoogte

Wilt u uw werkers beschermen tegen de risico's van werken op hoogte?

Onze experts in bescherming bij werken op hoogte kunnen u helpen

Vraag het aan een expert

Wilt u uw werkers beschermen tegen de risico's van werken op hoogte?

Onze experts in bescherming bij werken op hoogte kunnen u helpen

Vraag het aan een expert

Wij werken al decennia in uw sector

Ons team van ingenieurs kan u helpen bij het ontwikkelen van een uitgebreid risicopreventieplan voor werken op hoogte, afdaling en redding:


Wij werken dagelijks aan het ontwerpen, beoordelen en inspecteren van installaties in uw sector: Windenergie, bouw, mijnbouw, olie en gas, chemische industrie, laboratoria of grote farmaceutische bedrijven, transport- en logistieke centra, telecommunicatie, daksystemen, industrieel onderhoud, onderhoud van gebouwen en gevels, elektriciteit, openbare diensten en installatiebedrijven, inspectietaken, enz.
Laat ons weten wat uw uitdaging is. Onze technici geven u een gratis advies.

 • Beschermings- en werksystemen voor op hoogte in de windenergie, bouw en onderhoud in windturbines
  Windenergie

  Om tegemoet te komen aan de behoefte aan bescherming in de groeiende windenergiesector hebben we bescherming ontwikkeld voor de werkzaamheden in deze sector; de bouw en het onderhoud van windturbines, waaronder reddings- en evacuatiemateriaal.

  Bijvoorbeeld, speciale harnassen voor deze sector, 3M™ DBI-SALA® ExoFit NEX™, en 3M™ DBI-SALA® EZ Stop™ vallijnen, en reddings- en vluchtsystemen zoals het 3M™ DBI-SALA® Rollgliss™ R550 reddings- en afdaalsysteem.

 • Valpreventie bij werken op hoogte bij het laden van railwagons in de transportsector en oplossingen voor vrachtwagens
  Transport

  We hebben tientallen gespecialiseerde producten ontwikkeld, van DBI-SALA® horizontale systemen voor het laden van railwagons tot 3M™ DBI-SALA® FlexiGuard™ toegangsoplossingen op maat voor vrachtwagenonderhoud.

  We hebben zelfs een gepatenteerde valbeveiliging, het 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok™ kant-en-klaar vacuümankersysteem met valstopcapaciteit, voor de luchtvaartsector ontwikkeld.

 • EPIS voor werken op hoogte in de olie- en gasindustrie
  Olie en gas

  We pionierden in de jaren ’40 van de vorige eeuw met de 'intrekbare' reddingslijntechnologie, de technologie voor 'verzegeld intrekbaar' speciaal voor olie- en gasvelden, en met producten die zijn getest tot -40°C om te voldoen aan de IP69k-afdichtingsklasse.

  Daarnaast hebben we gespecialiseerde uitrustingen en training ontwikkeld voor tal van vluchtsystemen voor noodgevallen.

 • Veilig werken op hoogte in nutsbedrijven en de telecomsector
  Nutsbedrijven en Telecom

  Wij innoveren proactief uitrustingen specifiek voor deze sectoren, zoals onze 3M™ DBI-SALA® Lad-Saf™ en 3M™ Protecta® Cabloc™ permanente verticale reddingslijnsystemen.

  Onze producten voor lassen en werken bij extreme temperaturen bevatten Kevlar®-/Nomex®-vezels voor uw veiligheid en gemoedsrust. Daarnaast bieden we een aantal innovatieve reddings- en afdalingssystemen en -kits, onontbeerlijk in uw reddingsplan ...

 • Werken op hoogte en bescherming in de bouw
  Bouw

  Elke bouwplaats is anders. Daarom werken we nauw samen met aannemers om ons te helpen bij het finetunen van het ontwerp van belangrijke producten zoals de 3M™ DBI-SALA® Nano-Lok™ Edge zelfintrekbare lijn, die wordt gebruikt op locaties waar scherpe randen gevaarlijk zijn en verankeringen op voetniveau nodig zijn.

  We hebben geluisterd naar staalconstructeurs en schouderkappen gemaakt die de webbing van onze nieuwste harnassen beschermen ...

 • Werken op een veilige hoogte industrieel onderhoud, besloten ruimte
  Industrieel onderhoud

  Elke dag trekken duizenden werkers in productie- en nutsbedrijven over de hele wereld hun veiligheidsuitrusting aan en gaan ze op pad om hun werk te doen.

  Of u nu verwerkt, freest, finisht, inspecteert of routinematig onderhoud uitvoert, 3M™ valbeveiliging houdt u veilig.

  Onze specialiteit, apparatuur voor besloten ruimten, zelfintrekbare lijnen, full-bodyharnassen, vallijnen, ladderveiligheidssystemen ...

 • Werken op hoogte in de mijnbouw
  Mijnbouw

  We ontwikkelden speciale harnassen voor de specifieke behoeften van mijnwerkers en ook 3M™ DBI-SALA® FlexiGuard™-oplossingen om ze te beschermen terwijl ze onderhoud uitvoeren aan overmaatse trucks in de mijnbouw.

  Bovendien zorgen onze toonaangevende mijnbouwankers voor een maximale veelzijdigheid en gebruiksgemak.

 • Valbeveiligingssystemen voor de chemische en farmaceutische sector
  Chemische en farmaceutische sector

  Er is een speciale uitrusting nodig in sectoren waar de producten waarmee gewerkt wordt de beschermingsmaterialen kunnen aantasten of zelfs materiaal dat de werknemer beschermt tegen het vallen over de rand of in chemische containers, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

  Daarom biedt 3M™ u specifieke uitrustingen voor deze situaties.


Stuur ons een bericht

Bedankt voor uw interesse in 3M. Om ons te helpen uw vraag effectief te beheren en te beantwoorden, vragen we u vriendelijk om wat belangrijke informatie te verstrekken, waaronder uw contactgegevens. De door u verstrekte informatie, wordt gebruikt om op uw verzoek te reageren via e-mail of telefoon door een 3M vertegenwoordiger of door een van onze geautoriseerde zakenpartners waarmee we mogelijk uw persoonsgegevens zullen delen in overeenstemming met het 3M privacybeleid.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Bericht verzenden

Badankt voor het contact opnemen met 3M

Wij hebben uw bericht ontvangen en bekijken momenteel uw aanvraag
Een van onze vertegenwoordigers neemt contact met u op via telefoon of email.

An error occurred.