Verankeringen: Systemen, apparatuur en ankerpunten voor werken op hoogte

Verankeringen worden gebruikt om de valbeveiligingsuitrusting aan een specifieke constructie te bevestigen of te verbinden. Het anker moet voldoende bestendigheid garanderen om een val te stoppen. Voor elke constructie, sector, installatie en werken op hoogte is er een ander type ankerpunt. Bij 3M™ maken we het u gemakkelijk, we helpen u te voldoen aan de normen en voorschriften (EN 795 en EN 353) en selecteren het type anker dat het beste past bij u en uw werkers. Neem contact met ons op - Wij geven u advies zonder verplichting.

Bij 3M™ innoveren we al tientallen jaren in technologie om u een breed, veelzijdig en betrouwbaar assortiment vaste en mobiele ankers te bieden: structurele ankers, ankerbouten voor beton of funderingen, voor metalen constructies, voor daken, balkenankers, stalen, metalen en verlengingsankers, ankerringen, platen, schroeven, ankertouwen, reddingslijnen, vacuüm- en contragewichtankers, statieven, driepoten, davits en nog veel meer!

Welk type ankers hebben uw werkers nodig?

Welk soort ankers hebben uw werkers nodig?

Laat u door ons helpen!

Vraag het dé expert

Welk soort ankers hebben uw werkers nodig?

Laat u door ons helpen!

Vraag het dé expert

Al onze ankers zijn EN 795- en EN 353-gecertificeerd. Uw werknemers kunnen vol vertrouwen werken, in de wetenschap dat elk ankerpunt grondig is getest om te voldoen aan de CE-normering

Bij 3M™ helpen we al meer dan 70 jaar duizenden klanten over de hele wereld. Wij helpen u de risico's van werken op hoogte op te lossen, te voldoen aan de regelgeving en de werkers veilig en comfortabel te houden in verschillende sectoren en industrieën. We helpen u veilig uw uitdagingen aan te gaan!

Soorten ankers

Verschillende soorten ankers voor verschillende behoeften

Voor elk type klus, constructie en sector is er een ander anker. Om de werker maximale veiligheid te bieden, is het essentieel om de juiste verankering te kiezen. Alle ankers moeten een veilig bevestigingspunt bieden, ongeacht of ze zich bevinden op staal, beton, muren, daken, enz. De ankerpunten moeten de krachten van het valbeveiligingssysteem aankunnen. Ontdek de belangrijkste soorten ankers:

Vaste ankerpunten
Vaste ankerpunten

  VASTE EN STRUCTURELE ANKERPUNTEN - EN 795-A


  Vaste en structurele ankerpunten zijn ontworpen om permanent aan een constructie te worden bevestigd. Dit type verankering maakt het mogelijk om valbeveiligingsapparatuur te verankeren in gebouwen, constructies of op plekken die veelvuldig worden betreden. Ze kunnen worden gebruikt in de meeste gevallen van werken op hoogte.


  Vaste ankerpunten zijn meestal het gemakkelijkst te gebruiken en te vinden: ze zijn op één plaats aangebracht en beperken de werkruimte. Ze kunnen worden aangebracht op horizontale, verticale en hellende oppervlakken zoals daken, muren, kolommen, windturbines, hydraulische dammen, bruggen, hooggelegen plekken die regelmatig moeten worden geïnspecteerd, enz.


  Bij 3M™ hebben we de structurele ankers die u zoekt! Vaste ankerpunten voor ijzeren of stalen balken, ankers voor metalen constructies, voor betonpijlers, ankerplaten voor funderingen, baksteen, hout, enz.


  Meer informatie over vaste ankerpunten >

Tijdelijke ankers
Tijdelijke ankers

  TIJDELIJKE EN VERPLAATSBARE VERANKERINGEN - EN 795-B


  Niet alle infrastructuren hebben vaste ankerpunten nodig of kunnen deze hebben. Voor sommige werkzaamheden is het beter om tijdelijke en verplaatsbare ankersystemen te hebben, zoals in gebieden die af en toe moeten worden geïnspecteerd.


  Voor periodieke werkzaamheden zijn verplaatsbare, lichtgewicht horizontale valbeveiligingssystemen nodig die gemakkelijk zijn in gebruik. Tijdelijke en verplaatsbare ankerpunten vereisen CE-markering en worden beschouwd als PBM.


  Bij 3M™ hebben we tijdelijke en verplaatsbare verankeringen voor elk type werk en toepassing! Voor deurkozijnen, raamopeningen, buisconstructies, metaalconstructies ... Deze verplaatsbare ankerpunten kunnen zijn: davits, vacuümankers, tijdelijke reddingslijnen, lusklemmen (touw, kabel, textiel), ankers voor stalen balken, beton, enz.


  Meer informatie over tijdelijke en verplaatsbare ankerpunten >

Horizontale reddingslijnen
Horizontale reddingslijnen

  HORIZONTALE REDDINGSLIJNEN - EN 795-B, C en D


 • Horizontale reddingslijnen laten de werknemer over een bepaald horizontaal oppervlak bewegen en breiden het werkgebied uit voor een grotere mobiliteit. Ankerlijnen hebben twee belangrijke functies: beperking (voorkomen dat de werker het risicogebied nadert) en valstop (stopt de val bij een ongeluk).
  • Flexibele reddingslijn (EN 795-C): gemaakt van metaalkabel, touw of synthetische vezels.
  • Stijve reddingslijn (EN 795-D): gemaakt met een metalen, stalen of aluminium rail.
  • Tijdelijke reddingslijn (EN 795-B): Tijdelijke en verplaatsbare reddingslijnen. Zoals het 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok vacuümanker.

 • Bij 3M™ hebben we een horizontale reddingslijn voor elk type werk en toepassing! Deze systemen zijn essentieel voor vele soorten werk op hoogte: industriële magazijndaken, woningdaken, reinigingswerkzaamheden, treinonderhoud, tanklosdokken, luchtvaartinspecties, enz.

 • Meer informatie over horizontale reddingslijnen >
Verticale reddingslijnen
Verticale reddingslijnen

  VERTICALE REDDINGSLIJNEN - EN 353-1 en EN 353-2


  Verticale reddingslijnankers moeten voldoen aan de EN 353-voorschriften. Ze stellen de werker in staat om de hele hoogte van het systeem op of af te gaan, in plaats van dat deze zich moet losmaken en onderweg naar nieuwe ankerpunten moet zoeken: klimladders, omhoog gaan in windturbines, verlichtingsmasten, tanks, communicatietorens, enz. Geleide valbeveiligers kunnen zowel een flexibele als een stijve ankerlijn zijn:


  • Flexibele verankering (EN 353-2): staalkabel, touw of synthetische vezels.
  • Stijve verankering (EN 353-1): kabel of rail. Deze zijn ontworpen om aan de constructie te worden bevestigd, zodat zijwaartse bewegingen worden beperkt.

  De werker moet veilig zijn, maar ook comfortabel omhoog kunnen gaan. 3M™-systemen zijn eenvoudig te gebruiken en hebben een snelle automatische verbinding om de productiviteit van de werker te verbeteren.


  Meer informatie over verticale reddingslijnen >

Driepoten en Davits
Driepoten en Davits

  DRIEPOTEN EN DAVITS - EN 795-B


  Elke werksituatie op hoogte is anders en soms is een speciale verankering nodig om het voor de werkers veilig te maken. Bij 3M™ bieden wij complete systemen voor redding en evacuatie voor besloten ruimten of moeilijk bereikbare plekken, zoals putten, reactoren, tanks, vlotten en veel meer!


  Ontdek onze complete driepoot- en davit-verankeringen die redding en evacuatie vanuit besloten ruimten mogelijk maken. Veilige, draagbare en lichtgewicht oplossingen die gebruiksgemak en duurzaamheid combineren om totale veiligheid en bescherming te bieden bij toegang, evacuatie en redding.


  Onze speciale ankers zijn grondig getest om te voldoen aan de CE-normen. Bij 3M™ hebben we het ankersysteem voor besloten ruimten dat u zoekt!


  Meer informatie over driepoten en davits >

Ankers met contragewicht
Ankers met contragewicht

ANKERS MET CONTRAGEWICHT EN 795-E -VACUUMANKERS EN 795-B

 • 'Doodgewicht' of contragewichtankers (EN 795-E) zijn snel te installeren en gemakkelijk te verplaatsen. Ze worden gebruikt op horizontale oppervlakken zoals terrassen en platte daken. Het mechanisme bestaat uit een reeks gewichten die op een vlak oppervlak worden geplaatst en waarop de werker is aangesloten om zich veilig over het hele oppervlak te kunnen bewegen.

  Het anker met contragewicht moet meer dan 2,5 m verwijderd zijn van de rand of de plaats waar het risico op vallen bestaat. Het oppervlak waarop het wordt gebruikt mag niet meer dan 5° hellen ten opzichte van het horizontale vlak en het mag niet worden gebruikt in geval van vorst of kans op vorst.

  Vacuümankers (EN 795-B) maken verankering mogelijk op vrijwel elk glad, niet-poreus oppervlak. Dit systeem wordt veel gebruikt voor onderhoudstaken in de luchtvaart- en de spoorwegsector. Bijvoorbeeld om een vliegtuig of een trein te repareren of een watertank te verven.

  Dit type anker beschadigt de constructie niet en is een tijdelijke oplossing op specifieke oppervlakken. Deze ankers hoeven niet permanent te worden bevestigd en bieden een veelzijdig en veilig ankerpunt tegen vallen. Bij 3M™ hebben we de oplossing die u zoekt!

  Meer informatie over contragewicht- en vacuümankers >
Flexiguard™-constructies
Flexiguard™-constructies

  FLEXIGUARD™-CONSTRUCTIES - 795-B


  Flexiguard™-toegangssystemen zijn een alternatieve oplossing voor vaste bovenliggende reddingslijnen. Ze worden vaak gebruikt voor het omgeven van groot materieel zoals vliegtuigen, treinen, vrachtwagens, zware industriële materialen, enz.


  Daarnaast ontwerpen en produceren 3M™-technici ook op maat gemaakte installaties die aan uw specifieke behoeften voldoen.


  Deze systemen zijn mobiel en gemakkelijk te monteren. De werker is verbonden met de Flexiguard-constructie en komt bij een val te hangen, waardoor de kans op letsel kleiner wordt. 3M™ heeft het ankersysteem dat u zoekt!


  Meer informatie over Flexiguard™ constructies >


Neem contact op met een expert

Te veel verschillende soorten ankers?

Neem contact met ons op voor meer informatie

NEEM CONTACT OP MET EEN EXPERT

Hoe voldoet u aan de EN795-norm?

 • Alle onze ankersystemen zijn EN795-gecertificeerd en voldoen aan of overtreffen de industrienormen.

  De EN 795:2012 norm schrijft voor dat een ankerpunt minimaal bestand moet zijn tegen 12 kN in de richting waarin de kracht bij een val wordt uitgeoefend.

  De ankers moeten ook in overeenstemming met de minimale veiligheidseisen worden geplaatst. Ze moeten zich op voldoende hoogte bevinden, zodat de werknemer bij een val niet in contact komt met het lagere niveau.

  Technische specificatie TS16415 treedt in werking, voor ankers van het type A, C en D, afhankelijk van het aantal gebruikers.

 • Maak geen verbinding met een anker als u de
  certificering of oorsprong niet kent. Vraag het ons!

  Op veel bouwplaatsen en infrastructuren vindt u haken, platen, bouten of metalen ankerpunten. Als u echter geen bewijs hebt van de CE-markering, het bouwjaar, de levensduur, een gedateerd inspectielabel of certificering, enz. is het mogelijk dat ze niet veilig zijn en opnieuw moeten worden geïnstalleerd.


Uitgebreide technische ondersteuning in elke fase van uw project

Naast de productie van een uitgebreid en betrouwbaar assortiment ankers en valbeveiligingssystemen, kunnen we integrale technische ondersteuning bieden


Belangrijkste ankers:

VRAGEN OVER ANKERS? STEL ZE AAN ONS!

Er zijn verschillende ankerpunten onder EN 795. Ontdek de meest gebruikte!

Alle ankersystemen zijn EN795-gecertificeerd en voldoen aan de industrienormen. Ze zijn gemaakt van duurzame en corrosiebestendige materialen. Vergeet echter niet dat u een technicus moet raadplegen voordat u ankerpunten gaat lassen, assembleren of bevestigen die zijn ontworpen om te voorkomen dat een werknemer valt.

Betonankers
Betonankers

BETONANKERS


Draagbare en permanente ankers, ankers met aanhaaluitzetting, of verplaatsing, schroeven voor beton, enz.


 • Alle metalen ankers voor beton zijn zeer slijtvast en zijn speciaal ontworpen voor bevestiging aan betonconstructies, waaronder muren, daken, vloeren, kolommen, enz. Vind meer vaste ankerpunten.


  1. 3M™ DBI-SALA® SAFLOK™ wiganker voor beton
  Snelle ontgrendelingsknop voor direct verwijderen ...


  2. 3M™ DBI-SALA® SAFLOK™ schakelanker (PDF, 103 MB)
  Kan in enkele seconden in beton of staal worden geïnstalleerd en heeft een roterende D-ring ...


  3. 3M™ DBI-SALA® D-ringanker voor beton
  Robuust ontwerp voor veeleisende omgevingen. Veilige 'aanhaak'-indicator informeert de gebruiker over de juiste installatie ...

Ankers voor stalen balken
Ankers voor stalen balken

ANKERS VOOR STALEN BALKEN


Onze stalen ankers zijn lichtgewicht en eenvoudig te installeren. Voor horizontaal of verticaal gebruik.


 • Vind het anker voor ijzeren en stalen balken dat u zoekt: Draagbare ankers, vaste, ankers voor verbinding met I-balken en andere staalconstructies, enz.


  1. 3M™ DBI-SALA® vast anker voor I-balk
  Kan in enkele seconden in elke richting op de balkconstructie worden geïnstalleerd ...


  2. 3M™ DBI-SALA® Glyder™ 2 glijdend balkanker
  Biedt volledige horizontale mobiliteit op I-balken, boven uw hoofd of aan uw voeten te bevestigen ...


  3. 3M™ DBI-SALA® trolleyanker voor I-balk
  Kan in enkele seconden worden geïnstalleerd en heeft een roterende D-ring.

Ankers voor muren, plafonds en vloeren
Ankers voor muren, plafonds en vloeren

ANKERS VOOR MUREN, PLAFONDS EN VLOEREN


Discrete roestvaststalen ankers voor bevestiging op de vloer, muur of het plafond. Nuttige ankerpunten. Met een snelle ontgrendelingsknop die maximale veiligheid biedt door op het apparaat te drukken ...


Ankers voor deuren en ramen
Ankers voor deuren en ramen

ANKERS VOOR DEUREN EN RAMEN


Het niet-doordringende ontwerp van de verankering zorgt ervoor dat de constructie niet wordt beschadigd.


 • Dit type anker wordt tussen de verticale zijden van de deur of het raam geperst. Snelle en eenvoudige installatie met een geïntegreerde instelknop. Geen gereedschap of boren vereist.


  1. 3M™ DBI-SALA® raam- en deursponningsanker
  Lichtgewicht en draagbaar ontwerp, breedte instelbaar van 55 tot 130 cm

Banden of verbindingsadapters
Banden of verbindingsadapters

BANDEN OF VERBINDINGSADAPTERS


Uiterst veelzijdige ankers die zorgen voor een snel en veilig ankerpunt.


Systemen voor verankering op afstand
Systemen voor verankering op afstand

SYSTEMEN VOOR VERANKERING OP AFSTAND


Een telescopische stangconnector die verbinding met een valbeveiligingssysteem tot 8 m boven de gebruiker mogelijk maakt. Hierdoor kan de werker geheel veilig een toren beklimmen of de top van een paal bereiken ...


 • 1. First-Man-Up™ stang voor verankering op afstand
  Maakt bevestiging aan een verankering tot 8 m boven de gebruiker mogelijk .


Horizontale reddingslijnen. EN 795 Type C- en D-normen

Vraag het onze experts

Draagbaar (EN 795-B) | Flexibel (EN 795-C) | Stijf (EN 795-D) Normen en voorschriften

Horizontale reddingslijnen zijn ankersystemen die de werknemer horizontaal laat bewegen. Ze zijn geschikt voor zowel suspensiesystemen als valstopsystemen. Voordat u een horizontale reddingslijn installeert, moet u een technicus raadplegen en ervoor zorgen dat het systeem correct is ontworpen en berekend.

3M™ horizontale reddingslijnen zijn ontwikkeld om een compleet scala aan oplossingen te bieden en de risico's van werken op hoogte effectief te reduceren. Er zijn verschillende soorten horizontale reddingslijnen: draagbaar, permanent, flexibel, stijf, vacuümankers. Bij 3M™ hebben we een goedgekeurde oplossing voor uw project en sector!

Permanente ankerlijnen
Permanente ankerlijnen

PERMANENTE ANKERLIJNEN - EN 795-D, EN 795-C


Dit type horizontaal anker is permanent bevestigd aan de constructie. De voorziening kan flexibel zijn (metalen kabel met synthetische vezels), of stijf (een metalen rail van staal of aluminium).


Ze worden vaak gebruikt op plekken waar regelmatig werk wordt verricht. Bij 3M™ hebben we een veelzijdig en betrouwbaar assortiment permanente reddingslijnen ...


 • 1. 3M™ DBI-SALA® 8 MM permanent horizontaal reddingslijnsysteem: Vast | Flexibel
  Zeer veelzijdig systeem van roestvaststalen componenten en kabel. Kan worden geïnstalleerd in een veelheid van constructies, muren, vloeren, plafonds, enz. ...


  2. 3M™ DBI-SALA® ROOFSAFE™ kabel- en ankersysteem: Vast | Flexibel
  De innovatieve SpiraTech™ schokdemper is gemaakt voor installatie op daken en kan een trektest tot 6 kN doorstaan, waardoor de structurele integriteit wordt gegarandeerd.


  3. 3M™ DBI-SALA® RoofSafe™ railsysteem: Vast | Stijf
  Geëxtraheerd aluminium railsysteem biedt een vrije beweging zonder belemmerende beugels. Esthetisch en praktisch. Ideaal voor inspectie, onderhoud, hangende geveltoegang, gootreiniging, enz.


  4. UNIRAIL™: Vast | Stijf
  Perfect voor bouwprojecten zoals toegang, inspectie en onderhoud van binnen- en buitengevels, maar ook voor werkzaamheden die hangend worden uitgevoerd.


  5. 3M™ DBI-SALA® Glyde-Saf™-systeem: Vast | Stijf
  Het modulaire productontwerp met gesloten luchtvolgsysteem kan een onbeperkt aantal secties aan en dekt tot 6 m tussen de montagepunten.

Draagbare ankerlijnen
Draagbare ankerlijnen

DRAAGBARE ANKERLIJNEN - EN 795-B, EN 795-C, EN 795-D


Dit type horizontale reddingslijnen wordt gewoonlijk gebruikt op plekken waar af en toe wordt gewerkt.


Periodieke werkzaamheden vragen om draagbare, lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken systemen die van plek naar plek kunnen worden verplaatst.


Bij 3M™ hebben we een veelzijdig en betrouwbaar assortiment draagbare reddingslijnen ...


 • 1. 3M™ Protecta® PRO-LINE™: Draagbaar | Flexibel
  Draagbaar, veelzijdig en snel te installeren. Dit systeem kan in enkele seconden worden geïnstalleerd, zonder gereedschap of speciale apparatuur. Ideaal voor onderhoudstaken, werkzaamheden aan bruggen, de bouw, productie, enz.


  2. 3M™ DBI-SALA® EZ-LINE™: Draagbaar | Flexibel
  Gemakkelijk te gebruiken en extreem snel te installeren, verwijderen en op te slaan. Het innovatieve intrekbare ontwerp van de EZ-Line maakt grote en volumineuze kabelspoelen die moeilijk zijn op te zetten, te verplaatsen en op te bergen, niet meer nodig.


  3. 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok™ vacuümanker: Draagbaar | Flexibel
  Zorgt voor een koppelingspunt op vrijwel elk glad, niet-poreus oppervlak. Lichtgewicht ontwerp voor gemakkelijk transport en geen beschadiging van het oppervlak.

Flexibele ankerlijnen
Flexibele ankerlijnen

FLEXIBELE ANKERLIJNEN - EN 795-C


Extreem lightgewichtFlexibele horizontale reddingslijnen kunnen bestaan uit kabel, staal of textiel (synthetische vezels). Afhankelijk van de lengte van de reddingslijn kan het nodig zijn om tussenliggende ankers te gebruiken om de spanning en doorbuiging van de flexibele reddingslijn bij een val te verminderen. Bij 3M™ hebben we de flexibele ankerreddingslijn die u zoekt.


 • 1. 3M™ Protecta® PRO-LINE™: Draagbaar | Flexibel
  Draagbaar, veelzijdig en snel te installeren. Dit systeem kan in enkele seconden worden geïnstalleerd, zonder gereedschap of speciale apparatuur. Ideaal voor onderhoudstaken, werkzaamheden aan bruggen, de bouw, productie, enz.


  2. 3M™ DBI-SALA® EZ-LINE™: Draagbaar | Flexibel
  Gemakkelijk te gebruiken en extreem snel te installeren, verwijderen en op te slaan. Het innovatieve intrekbare ontwerp van de EZ-Line maakt grote en volumineuze kabelspoelen die moeilijk zijn op te zetten, te verplaatsen en op te bergen, niet meer nodig.


  3. 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok™ vacuümanker: Draagbaar | Flexibel
  Zorgt voor een koppelingspunt op vrijwel elk glad, niet-poreus oppervlak. Lichtgewicht ontwerp voor gemakkelijk transport en geen beschadiging van het oppervlak.


  4. 3M™ DBI-SALA® 8 MM permanent horizontaal reddingslijnsysteem: Vast | Flexibel
  Zeer veelzijdig systeem van roestvaststalen componenten en kabel. Kan worden geïnstalleerd in een veelheid van constructies, muren, vloeren, plafonds, enz. ...


  5. 3M™ DBI-SALA® RoofSafe™ kabel- en ankersysteem: Vast | Flexibel
  De innovatieve SpiraTech™ schokdemper is gemaakt voor installatie op daken en kan een trektest tot 6 kN doorstaan, waardoor de structurele integriteit wordt gegarandeerd.


Stijve ankerlijnen
Stijve ankerlijnen

STIJVE ANKERLIJNEN - EN 795-D


Gemaakt van gegalvaniseerd of roestvast staal en beter bestand tegen corrosie en slijtage. Ze worden ten zeerste aanbevolen wanneer de valhoogte van het werkoppervlak minder hoog is, of wanneer ze door een groot aantal gebruikers tegelijk worden gebruikt.


Stijve reddingslijnen worden gevormd door een stijve en robuuste metalen rail (staal of aluminium), waarop de trolley glijdt.


 • 1. 3M™ DBI-SALA® RoofSafe™ railsysteem: Vast | Stijf
  Geëxtraheerd aluminium railsysteem biedt een vrije beweging zonder belemmerende beugels. Esthetisch en praktisch. Ideaal voor inspectie, onderhoud, hangende geveltoegang, gootreiniging, enz.


  2. 3M™ DBI-SALA® UniRail™: Vast | Stijf
  Perfect voor bouwprojecten zoals toegang, inspectie en onderhoud van binnen- en buitengevels, maar ook voor werkzaamheden die hangend worden uitgevoerd.


  3. GLYDE-SAF™: Vast | Stijf
  Het exclusieve modulaire productontwerp met gesloten luchtvolgsysteem kan een onbeperkt aantal secties aan en dekt tot 6 m tussen de montagepunten.


Verticale reddingslijnen. EN 353-1 en EN 353-2 normen

Laat u adviseren door het technische team van 3M!

Stijf (EN 353-1) | Flexibel (EN 353-2)

Elke dag klimmen werkers in de hele wereld via ladders naar grote hoogtes om hun werk uit te voeren. 3M™ verticale veiligheidssystemen bieden de werker optimale bescherming tegen vallen. Ze zijn robuust, praktisch, comfortabel en veelzijdig. Er zijn optionele beugels, stijlen en configuraties beschikbaar voor bijna elke toepassing van verticale ankers.

Flexibele verticale ankerreddingslijn
Flexibele verticale ankerreddingslijn

FLEXIBELE VERTICALE ANKERLIJNEN - EN 353-2


Kabel of touw. Ze worden meestal geïnstalleerd op telecommunicatiepalen, verticale metalen constructies, bestaande metalen toegangsladders ...Ze mogen echter nooit in een hellende positie worden geïnstalleerd.


 • 1. 3M™ Protecta® Cobra™: Draagbaar | Flexibel
  De Cobra rope grab is verkrijgbaar in 3 varianten en in verschillende lengtes voor de meest uiteenlopende toepassingen. Deze heeft een automatische vergrendeling, een hendel voor handmatige positionering en een scharnierende nok.

Stijve verticale ankerlijnen
Stijve verticale ankerlijnen

STIJVE VERTICALE ANKERLIJNEN - EN 353-1


Deze zijn meestal van permanente aard (vast). Met andere woorden, ze zijn ontwikkeld voor plekken waar periodiek werk wordt verricht. Zodanig dat de gebruiker er gemakkelijk toegang toe heeft en ze beschikbaar zijn wanneer dat nodig is.


 • 1. 3M™ DBI-SALA® LAD-SAF™: Vast | Stijf
  Veelzijdig en robuust. Maakt het mogelijk om handsfree te stijgen en te dalen en vergrendelt snel aan de kabel bij een val.


  2. 3M™ PROTECTA® CABLOC™: Vast | Stijf
  Snel en eenvoudig te installeren. Verticaal kabelsysteem bestaande uit een 8mm-kabel en een lichtgewicht traveller, verkrijgbaar in kitvorm met alle benodigde componenten.


Driepoten en Davits. EN 795 Klasse B-norm

Tijdelijke ankervoorzieningen voor toegang tot besloten ruimten en grote hoogtes

Een besloten ruimte is elke locatie met beperkte in- en uitgangsopeningen en ongunstige natuurlijke ventilatie. Besloten ruimten kunnen verschillende toegangspunten hebben: zijdelingse toegang, afdaling van bovenaf of kruipen door een ingangspunt; daarom hebben ze verschillende soorten ankers en toegangsvoorzieningen nodig.

Bij 3M™ bieden wij u complete systemen voor evacuatie/toegang en redding voor besloten ruimten, putten, reactoren, bunkers, tanks, vlotten, enz. Maak kennis met enkele van onze tijdelijke ankers voor besloten en beperkte ruimten!

 • Ontworpen voor het betreden en verlaten van mangaten en besloten ruimten en vervaardigd van lichtgewicht materialen. Het Davit-systeem is draaibaar voor gemakkelijke redding en aanpasbaar aan de beschikbare vrije bovenruimte. De voet kan worden aangepast voor plaatsing over de meeste standaardopeningen.

 • Ontworpen voor gebruik bovenop transformatoren en andere soorten verticale platformen met potentieel valgevaar. Het is een compact en lichtgewicht ontwerp van slechts 17,20 kg. Het systeem beschikt over drie onafhankelijke draaibare ankerpunten die 360 graden kunnen draaien en bewegingsvrijheid bieden aan maximaal drie werkers met zelfintrekbare lijnen of vallijnen met vaste lengte.

 • Verankeringen geschikt voor redding
  3M™ DBI-SALA® UCT-1000 aluminium driepoot

  Driepoot van 3 m met verstelbare en vergrendelbare poten, veiligheidskettingen, katrol bovenin en lierbeugel.


Flexiguard™ ankersystemen. Norm en voorschrift EN 795-B

Tijdelijke ankervoorzieningen voor toegang tot de hoogte

Het personeel in logistieke centra weet dat toegang essentieel is. Flexiguard™ ankeroplossingen zijn zeer veelzijdig. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en zorgen voor een groot bovenliggend ankersysteem. De voorzieningen zijn ontworpen voor gebruik door één of twee gebruikers en bieden uw operators een uitgebreide en veilige werkplek. Deze ankervoorzieningen kunnen worden verplaatst om verschillende gebieden te beveiligen.

Hoewel we een groot assortiment geprefabriceerde middelen hebben voor de meeste toepassingen en omgevingen, ontwerpt en produceert ons team ook persoonlijke ankermiddelen. We zijn vastbesloten om uw verwachtingen te overtreffen!

 • Flexiguard valbeveiligingsankers voor onderhoud
  Een breed assortiment standaard ontwerpen

  Geprefabriceerde standaard verankeringssystemen, zoals DBI-SALA® Flexiguard™, kunnen aan de meeste toepassingen en omgevingen worden aangepast

 • Flexiguard tijdelijke verankeringssystemen
  Modulaire jibsysteem oor de zware machinesectoren

  DBI-SALA® Flexiguard™ Modulaire jibsysteem is het meest populaire Flexiguard™-anker voor bedrijven die grote machines/componenten bouwen en waar werkers veilig moeten worden bevestigd tijdens de assemblage of voor het onderhoud van grote voertuigen.

 • Flexiguard en draagbare verankeringssystemen
  C-Framesysteem met contragewicht

  DBI-SALA® Flexiguard™ C-Frame met contragewicht is de ideale oplossing voor het lossen of het onderhoud van vrachtwagens, waarmee twee werkers over de hele lengte van de vrachtwagen kunnen worden vastgezet.

 • Flexiguard draagbaar industrieel verankeringssysteem
  A-Framesysteem

  DBI-SALA® Flexiguard™ A-Frame is de optimale oplossing voor het beveiligen van werkers tijdens het onderhoud van zware voertuigen zoals mijnbouwvrachtwagens, militaire tanks, bussen ...


Vacuümankers en ankers met contragewicht. Norm en voorschrift EN 795-B en EN 795-E

Tijdelijke ankervoorzieningen voor werken op hoogte

Zowel vacuüm- als contragewichtankers zijn niet-invasieve systemen die een uitstekende optie zijn op vrijwel elk glad of vlak oppervlak. Dit type anker vereist geen bevestigingen op constructies en is dus een uitstekende verankeringsmogelijkheid voor terrassen, daken, logistieke centra, de luchtvaartsector, enz.

 • 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok™ vacuümankers
  3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok™ vacuümankers

  Biedt een verankeringspunt op vlakke, niet-poreuze oppervlakken. Gemakkelijk te transporteren en veel gebruikt in de luchtvaartsector.


  • Lichtgewicht ontwerp (onder de 10 kg) voor eenvoudig transport
  • EPDM-rubberen afdichtingen zijn Skydrol-bestendig en beschadigen het oppervlak niet
  • Gewichtscapaciteit 136 kg
  • Voor de luchtvaart intrinsiek veilig beoordeelde elektronica
  • Compatibel met externe opties voor luchtaandrijving
  • Ingebouwde terugslagkleppen bieden veiligheid tijdens onbedoeld luchtverlies
  • Het lichtgewicht ontwerp is eenvoudig op te zetten en te gebruiken
  • Goedgekeurd voor gebruik met horizontale reddingslijnen
 • Verankeringssysteem
  3M™ DBI-SALA® vrijstaand contragewichtanker voor op daken

  Het vrijstaande contragewichtanker voor op het dak hoeft niet te worden bevestigd aan een werkoppervlak en biedt een veilig en veelzijdig valbeveiligingspunt.


  • Hijskit en eenvoudige installatie
  • Geïntegreerd 3M™ SpiraTech™ schokabsorberend systeem voor extra veiligheid
  • Ideaal voor vlakke oppervlakken met een maximale helling van 5°
  • Verankering zonder de constructie te beschadigen
  • Hiermee kan de werknemer vrij bewegen over 360°
  • Draagbaar en herbruikbaar

   

   


Wij werken al decennia in uw sector

Vraag het onze experts!

Wat uw behoefte of sector ook is, bij 3M™ hebben we een anker waarmee uw werkers de benodigde werkzaamheden op hoogte veilig, comfortabel en efficiënt kunnen uitvoeren.

 • Experts in ankers en verankeringsmiddelen
  Bouw

  Op de meeste bouwplaatsen is het gebruikelijk om intrekbare valbeveiligingssystemen en vallijnen te gebruiken waar scherpe randen gevaarlijk zijn en verankering op voetniveau nodig is.

 • Controle van valbeveiligingssystemen
  Mijnbouw

  Flexiguard en heavy duty ankers worden meestal gebruikt in een mijnbouwomgeving.

 • Adviseurs voor werken op hoogte
  Windenergie

  Na tientallen jaren werk in de sector hebben we specifieke ankerpunten installatie op windmolens.

 • Valbeveiligingsadvies voor de luchtvaart
  Transport

  Onderhoudswerkzaamheden aan transportconstructies vereisen vooral niet-opdringerige en betrouwbare ankers.

 • Controle van valbeveiligingsinstallaties
  Olie en gas

  Het DBI-SALA® Lad-Saf™ verticaal reddingslijnsysteem is ons populairste anker voor gebruik op olieplatforms, raffinaderijen, enz.

 • Veiligheidsinstallaties tegen vallen
  Telecommunicatie en nutsbedrijven

  Garandeert de beklimming en het werken aan elektriciteit op torens en palen met verticale reddingslijnen ...

 • Valbeveiliging bij industriële onderhoudswerkzaamheden
  Industrieel onderhoud

  We bieden mobiele en veelzijdige ankerpunten die geschikt zijn voor tal van industriële onderhoudswerkzaamheden.

 • Controle van EPIS in valbeveiligingsinstallaties
  Farmaceutische en chemische sector

  We hebben ankers die geschikt zijn voor werkzaamheden in de farmaceutische sector, zoals tanks of reactoren, en die toegang mogelijk maken tot de meest kritische besloten ruimten.


Vragen en antwoorden over verankeringen

Neem contact met ons op!

Er zijn evenveel soorten ankers als er behoeften en sectoren zijn. Alle projecten, ook die met een minimaal risico om van hoogte te vallen, vereisen ankerpunten. Afhankelijk van de frequentie waarmee ze worden gebruikt, moet worden gekozen tussen tijdelijke en permanente ankers. Neem contact met ons op en krijg advies van een expert!

 • Wat zijn ankers?
  Ankers zijn systemen of middelen waaraan een werknemer via een vallijn of connector is bevestigd om hem te beschermen tegen de risico’s van het werken op hoogte.
 • Dat is een plaat/basis die wordt aangebracht op of geïntegreerd in een constructie en een ankerpunt vormt om de werknemer veilig te houden bij een val.
 • Ankerlijnen worden meestal gebruikt met travellers (of shuttles) die langs hun lengte bewegen, het kunnen touwen of kabels zijn die aan een constructie zijn bevestigd.
 • Permanente ankers zijn vaak gemaakt van roestvast staal om beter bestand te zijn tegen slijtage en omgevingsomstandigheden.
 • Dit zijn ankers die via mechanische of chemische bevestiging aan betonconstructies kunnen worden bevestigd. (Volg de productinstructies strikt op en neem contact op met technici voordat u bevestigingsdetails specificeert). Eenmaal geïnstalleerd bieden ze de werknemer een verankering.
 • Dit is een tijdelijk ankerpunt dat is geplaatst op stalen balken. Er zijn schuifversies, meestal voor horizontale balken, en vaste versies die op de balk kunnen worden vastgezet, vaak voor een verticale balk.
 • Een verankering voor een valstopuitrusting voor een enkele gebruiker is normaal gesproken 12 kN, maar het is altijd belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de producten te lezen en te bekijken of er specifieke vereisten zijn.
 • Gewoonlijk is een ankerpunt dat voldoet aan EN 795 vereist, maar het is altijd belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de producten te lezen en te bekijken of er specifieke vereisten zijn.
 • Vermijd altijd 2 karabijnhaken aan elkaar te koppelen of een musketonhaak aan het oog van een andere musketonhaak, bij een val of tijdens het gebruik kan dit gevaarlijk zijn.
 • Er is geen minimale hoogte. Een werknemer moet altijd worden beschermd als er een risico op vallen bestaat.

  Laat u door ons adviseren.

  We nemen snel contact met u op. Onze missie is om u te helpen bij het creëren van valbeveiligingsoplossingen, het naleven van de regelgeving, het elimineren van valrisico's, het trainen van uw werknemers en nog veel meer. Wij bieden integrale oplossingen voor bedrijven en overheidsinstellingen.


  Ons team van technici die gespecialiseerd zijn in werken op hoogte en valbeveiliging neemt contact met u op om uw vragen op te lossen, een bezoek of demonstratie te regelen, u advies te geven, of welke andere hulp u ook nodig heeft.

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • Moet u een valbeveiligingssysteem installeren?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden Verzenden

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.

Helaas.

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.