Autowrap installeren op de motorkap

Hoe reinig en onderhoud ik mijn autowrap?

VIND EEN ERKENDE INSTALLATEUR
 • We raden u aan de wrap te wassen wanneer de auto vuil lijkt. Eventuele verontreinigingen die op de afbeelding zijn achtergebleven, kunnen tijdens het schoonmaken moeilijker te verwijderen zijn.

  Spoel eerst zoveel mogelijk vuil en gruis weg met een waterstraal. Maak vervolgens de autowrap schoon met een nat, niet-schurend reinigingsmiddel zoals 3M™ Car Wash Soap en een zachte doek of spons.

  Spoel de wrap nu goed uit met schoon water. Om watervlekken te verminderen, gebruikt u onmiddellijk een siliconen rakel om water te verwijderen en werkt u af met een schone microvezeldoek. We raden ten zeerste aan om geen was of andere soortgelijke coatings te gebruiken op voertuiggraphics.

  Hoe zorg ik voor de folie? Is er iets speciaals nodig?

  Zorg voor uw voertuiggraphics zoals u voor elke fijne lakafwerking zou doen. Het gebruik van hoogwaardige 3M-producten die speciaal zijn ontworpen voor autoverzorging en deze reinigings- en onderhoudsprocedures helpen om uw 3M-voertuiggraphics er op hun mooist uit te laten zien.

  Hoe lang moet ik wachten nadat ik het gewrapte voertuig heb gekregen voordat ik hem kan wassen?

  U mag uw auto de eerste week na het aanbrengen niet wassen om ervoor te zorgen dat de grafische folie maximaal hecht. Het kan zijn dat u nog langer moet wachten als het erg koud is.

  Kan ik automatische wasstraten gebruiken om mijn carwrapping te reinigen?

  Vinylwraps kunnen door autowasstraten worden gehaald, maar contactloze autowasstraten zijn het beste voor de grafische zorg. Wassen met borstels kan dofheid of krassen veroorzaken en kan ervoor zorgen dat de randen van de afbeeldingen loskomen.

  Kan ik een hogedrukreiniger gebruiken om mijn autowrap schoon te maken?

  Hoewel handwas de voorkeursreinigingsmethode is, kan onder de volgende omstandigheden ook een hogedrukreiniger worden gebruikt:

  • Zorg ervoor dat de waterdruk lager is 2000 psi (14 MPa)
  • Houd de watertemperatuur onder de 80 °C (180 °F)
  • Maak gebruik van een spuitkop met een spuitpatroon van 40 graden onder een brede hoek
  • Houd het mondstuk op minimaal 300 mm afstand van de auto en in een hoek van 90 graden ten opzichte van de afbeelding
  • Houd de hogedrukreiniger niet in een hoek ten opzichte van de folie, omdat hierdoor de randen van de folie mogelijk omhoog kunnen komen

  Hoe verwijder ik lastige verontreinigingen uit mijn autowrap?

  Verzacht moeilijke verontreinigingen zoals spetters van insecten, vogelpoep en boomsappen door ze enkele minuten te laten weken in zeer heet zeepsop. Spoel de autowrap daarna grondig uit en droog af. We raden u aan om eventuele verontreinigingen ter plekke nog schoon te maken. Gebruik geen ruwe schrob- of schuurmiddelen, omdat hierdoor krassen op de folie kunnen ontstaan. Was en spoel alle resten onmiddellijk weg.

  Hoe onderhoud ik mijn autowrap?

  Vinylafbeeldingen worden aangetast door langdurige blootstelling aan de zon en luchtverontreinigende stoffen. Sla indien mogelijk overdag op in een garage of op zijn minst op een schaduwrijke plek. Bescherm de auto 's nachts tegen dauw of regen, die zure verontreinigende stoffen kunnen bevatten.

  Als er geen garage beschikbaar is, overweeg dan om 's nachts een stoffen autohoes te gebruiken. Als uw afbeeldingen beginnen te verkleuren of bruin beginnen te worden, verwijder de afbeeldingen dan onmiddellijk van het voertuig om vlekken op de onderliggende lak te voorkomen.

  Om ervoor te zorgen dat uw autowraps er op hun best uitzien, raden we u aan geen schurende polijstmiddelen, snijpasta's of wasproducten te gebruiken op matte of gestructureerde folies. Als er was of wasresten op het oppervlak zitten, verwijder deze dan met een goede allesreiniger. Voordat u een product gebruikt, kunt u het het beste controleren door het op een onopvallende plaats te testen.

  lees onze volledige pdf-gids (PDF, 123 KB) voor meer informatie over het verzorgen van uw autowrap.

  Terug naar de hoofdpagina met veelgestelde vragen


Breng uw visie tot leven.

Breng uw visie tot leven.

Kies uit verschillende kleuren, dekkingsopties en finishes om uw eigen ontwerp te creëren met de Restyling Studio-tool.

START DE RESTYLING-STUDIO (UK, ENGLISH)

Zoek ervaren autowrap-installateurs.

Het wrappen van een auto is een delicaat en ingewikkeld proces.

3M Endorsed Installers vormen een wereldwijd netwerk van specialisten. Zij beschikken over de vaardigheden en kennis om 3M producten voor autopersonalisatie aan te passen aan uw behoeften.


Herobanner van handen die op een toetsenbord typen

Hulp nodig?

Neem contact met ons op als u verdere vragen over onze oplossingen en diensten hebt. We horen graag van u.

CONTACT OPNEMEN