Reflecterende wegmarkeringen voor auto- en snelwegen

Met de juiste wegmarkering kunt u een betekenisvolle impact hebben op de verkeersveiligheid van weggebruikers die van uw wegen gebruik maken. Door hoogwaardige wegmarkeringen op te nemen in uw projecten geeft u dat gemoedsrust dat uw wegen er goed uit zullen zien en dat de wegmarkeringen jarenlang goed zullen presteren.

Reflecterende wegmarkeringen op een snelweg gedurende de nacht
Zichtbare wegmarkering overdag, 'reddingslijnen' 's nachts.
Vraag het aan een 3M-expert

Waarom kwalitatieve wegmarkeringen er toe doen

Veiligheid: Weggebruikers hebben betrouwbare rijstrookaanduidingen nodig om ze veilig op de weg te houden - dag en nacht en onder alle weersomstandigheden.

 • Minder ongevallen: Het is bewezen dat de verhoogde helderheid van wegmarkeringen het aantal ongevallen verminderen kan, vooral 's nachts¹ en onder regenachtige of natte omstandigheden.²,³

  Meer tijd om te reageren: Heldere wegmarkeringen geven weggebruikers meer tijd om te reageren, wat nog belangrijker wordt naarmate de snelheden hoger worden.⁴

  Veiliger voor ouderen: Naarmate mensen ouder worden, worden heldere wegmarkeringen belangrijker om weggebruikers veilig te houden.⁵

  ADAS vriendelijk: Hoe meer mensen vertrouwen op geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), zorgen heldere, natreflecterende en bredere wegmarkeringen ervoor dat uw wegen net zo geavanceerd zijn als de voertuigen die er gebruik van maken.⁶

  Minder risico voor wegwerkers: Minder onderhoudsintervallen verminderen de tijd die wegwerkers besteden aan het onderhouden van wegmarkeringengedurende de levensduur van het product.

  Bij geobserveerde projecten waren de 3M™ Stamark™ wegmarkeringstapes gemiddeld boven de 100 mcd/m2/lux gedurende ruim 7 jaar¹³, waardoor u er gerust op kunt zijn dat uw wegmarkeringen jarenlang goed zullen presteren.

 • Statestieken omtrend verkeersslachtoffers
Lege snelweg

Verkeersongevallen dalen dankzij de reflecterende 3M wegmarkeringen

Video (1:24)

Voordelen van uitstekend presterende reflecterende wegmarkeringen

 • schild en weg icoon
  Lange termijn duurzaamheid

  Verleng de levensduur van uw wegmarkeringen en zorg ervoor dat bestuurders en camera en detectie systemen in voertuigen de wegmarkeringen jarenlang nauwkeurig zullen blijven detecteren door hoogwaardige wegmarkeringen te gebruiken. Markeringen die langer meegaan, kunnen u helpen de kosten te verlagen die het gevolg zijn van het regelmatig vervangen van vervaagde en versleten markeringen en het daaraan gekoppelde aantal wegafsluitingen verminderen.

  Houd voor een volledige beoordeling rekening met verkeersdruk, gemiddeld dagelijks verkeer en de weersomstandigheden om de beste langetermijnprestaties op uw wegen te bereiken.

  Bij geobserveerde projecten waren de 3M™ Stamark™ wegmarkeringstapes gemiddeld meer dan 100 mcd/m2/lux gedurende ruim 7 jaar.¹³

  3M Wegmarkeringen - Jarenlange veiligheid en kostenefficiëntie - Een casestudy (PDF, 3.1MB)

 • Oog en regenwolk icoon
  Nat reflectie

  Wegmarkeringen kunnen in natte, nachtelijke rijomstandigheden voor bestuurders slecht tot niet zichtbar worden, waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat.⁸

  Recente studies tonen aan dat natte reflecterende wegmarkeringen een effectieve tegenmaatregel zijn voor het terugdringen van ongevallen met wel 32% gedurende natte nachten en met wel 49% van de ongevallen met dodelijke afloop gedurende natte nachten¹¹,¹².

  De door 3M aanbevolen testmethode voor prestatieniveaus van retroreflectiviteit is: E2832-12 voor Wet Continuous, waarbij een beregenapparaat wordt gebruikt dat het meetgebied continu nat houdt gedurende de meting.

  Testmethode wegmarkering (PDF,1.29 MB)

 • Oog icoon
  Hoog contrast - retroreflectiviteitsniveau en prestatie

  Consistent contrast en een helderdere wegmarkeringen helpen rijstrookdetectie mogelijk te maken voor mens en machine, waardoor een veiligere rijomgeving ontstaat.

  De hogere retroreflectieniveaus en prestatienormen voor wegmarkeringen zijn ook van cruciaal belang om hun prestaties 's nachts en tijdens slechte weersomstandigheden te garanderen. Bestuurders vertrouwen op retroreflectie voor verbeterde zichtbaarheid van wegmarkeringen om hen te helpen veilig over de wegen te navigeren.⁸

  Het verhogen van de vereiste helderheid in uw wegmarkeringsspecificaties kan zorgen voor consistentere rijstrookaanduiding, waardoor bestuurders meer tijd hebben om vooruit te kijken en meer rijcomfort ondervinden, wat het aantal ongevallen helpt terug te dringen.⁹,¹⁰

Markeringstape wordt op de weg aangebracht

Verbeter uw verkeersveiligheid met reflecterende wegmarkeringen van 3M

Bent u bereid om uw wegen en snelwegen veiliger te maken?

 

VRAAG HET AAN EEN 3M-EXPERT

Kies het reflecterende wegmarkeringsproduct dat u nodig hebt

Bekijk alle producten voor wegmarkeringen

Dankzij optische eigenschappen met een hoge index, keramische elementen, duurzame componenten en geavanceerde lijmen zijn onze wegmarkeringen ontworpen om wegen beter zichtbaar te maken.

 • Krijg de duurzaamheid, reflectiviteit op natte wegen en een contrastrijke zichtbaarheid die u nodig hebt om wegen vlotter en veiliger te maken. Deze voorgevormde reflecterende tapes zijn bedoeld voor permanente toepassingen, zoals belijningen voor rijstroken in het midden en aan de rand van de weg, voor vluchtstroken, zebrapaden, stopstrepen, symbolen en legendes.

  Na 15 maanden tot 3x helderder dan standaardmarkeringen.¹

 • Verhoog uw zichtbaarheid. Duurzame en sterk reflecterende wegdekreflectoren van 3M worden gebruikt voor belijningen en markeringen op asfalt- of betonwegen. Deze lichtgewicht, slagvaste markeringen zijn geschikt voor alle weersomstandigheden.


Waarom nat retroreflecterende wegmarkeringen belangrijk zijn

Wist u dat er 's nachts gemiddeld 75% minder wordt gereden dan overdag, maar dat toch 50% van de verkeersdoden in het donker valt?² En als het regent, neemt de kans op verkeersongevallen toe.

 • Miniatuur van het e-book
 • De zichtbaarheid van wegmarkeringen is van cruciaal belang, zowel overdag als 's nacht en tijdens regen en zonneschijn

  Als verkeersdeskundige is het uw uitdaging om wegen veiliger te maken, vooral op plaatsen waar dat het hardst nodig is. Tijdens regen 's nachts zijn niet-nat reflecterende wegmarkeringen niet goed meer te zien, wat leidt tot een verminderd zicht van bestuurders³. Het aanbrengen van reflecterende wegmarkeringen is misschien wel een van de laatste dingen die u doet bij het afronden van uw wegenproject, maar het is wel een eerste stap bij het verbeteren van de verkeersveiligheid, het verminderen van het aantal ongevallen en het redden van levens.

  In dit e-book staan de voordelen van nat retroreflecterende wegmarkeringen en waarom dit type wegmarkering het verschil kan maken.

  DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK

Close  
 • All fields are required unless indicated optional

 • Submit

Het spijt ons.

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden ervan. Probeer het later opnieuw…

Bedankt voor het aanvragen van dit document.

Hier is de koppeling naar uw e-book over nat retroreflectiviteit voor wegmarkeringen (PDF, 1,22 MB).

Zie voor uwzelf waarom natreflectie zo belangrijk is

 • een tekening van een auto op een donkere weg

  3M natte retroreflecterende wegmarkeringen maken het rijden veiliger door de weg ook bij slecht zicht te verbeteren. Deze korte video laat zien hoe effectief onze 3M™ Stamark™ A380 ESD werkt.

 • Staatsverkeerskundig ingineur van Georgia DOT Transportation Management Centre

  Hoe hielpen natte, reflecterende wegmarkeringen bij het verbeteren van de verkeersveiligheid in Georgia? De Staatsverkeerskundig ingineur van het Georgia DOT Transportation Management Centre vertelt hun succesverhaal bij het tegen gaan van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers als gevolg van slecht zicht bij nat weer gedurende de nachten.

 • productvergelijkingsvideo thumbnail

  Wilt u de prestaties met eigen ogen zien? 3M™ Stamark™ A380 ESD vergeleken met standaard wegmarkeringsoplossingen.

  Om het onderzoek naar de veiligheidseffecten van wegdekmarkeringen bij nat weer te ontdekken, kunt u hier de belangrijkste onderzoeksresultaten bekijken. (PDF, 437KB)

3M Stamark wegmarkeringstape
3M Stamark Wegmarkeringen applicatie proces

Volg ons 5 stappenplan voor de 3M Stamark A380-serie, waarmee u het risico op onnodig verspillen dat voor kan komen bij sommige alternatieve wegmarkeringen.

Bekijk de video (1:30)

Verkeersveiligheid doet er toe - de veiligheidseffecten van wegmarkeringen

 • Pavement marking eBook thumbnail
 • Beter zicht voor bestuurders. Veiligere omstandigheden voor iedereen.
  • 3M™ Stamark™ Pavement Markings voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van wegmarkering. Het eBook "Veiligere wegen voor een veiligere toekomst" illustreert alle essentiële productvoordelen met betrekking tot veiligere rijomstandigheden, verbeterde werktijdefficiëntie en lagere onderhoudskosten. Het bevat ook casestudy's die de prestaties van onze oplossingen onder reële omstandigheden laten zien.

   DOWNLOAD GRATIS EBOOK

 • Ontdek de prestaties van 3M Stamark wegmarkeringen door middel van eigen en onafhankelijke casestudybeoordelingen, inclusief een vergelijking met thermoplastische kunststoffen en duurzaamheidsstudies.

 • Minder onderhoudsintervallen, minder filles, minder risico voor wegwerkers. Onze kostenefficiëntiegids biedt een analyse van prestaties en kostenvergelijkingen versus alternatieve materialen over de duur van 25 jaar.

 • TTI bestudeerde het aantal ongevallen in 131 wegsegmenten (bijna 1175 km) in het district Atlanta van het Texas Department of Transportation (TxDOT), waar tussen 2011 en 2017 wegmarkeringen voor nat weer werden aangebracht. Bekijk de samenvatting en bevindingen over onze wegmarkering voor nat weer.

Een banner met een oranje verloop tint en een pictogram van een student

Bezoek de Road Safety Academy

Krijg toegang tot on-demand cursussen, zodat je bij ons kunt leren wanneer je daar de tijd voor hebt.

GA NAAR DE ACADEMY (UK, ENGLISH)

Veelgestelde vragen over reflecterende wegmarkeringen

Vind antwoorden op enkele van onze veelgestelde vragen over reflecterende wegmarkeringen.

Verloopbanner van rood naar oranje

Wilt u met een 3M-expert spreken voor meer informatie?

 • Pictogram voor mobiele chat

  Wij zijn er om u te helpen!
  Ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen en te helpen bij het vinden van de juiste producten voor uw specifieke behoeften.

  Door hieronder uw contactgegevens op te geven, kunnen wij u in contact brengen met onze experts om uw specifieke vragen te beantwoorden.

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • In welke 3M-oplossing bent u geïnteresseerd?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden

Excuses.

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw.

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.


Niet gevonden wat u zocht?

 • Wij zijn er om u te helpen! Neem contact op met onze deskundigen op het gebied van verkeersveiligheid voor meer informatie over onze producten en oplossingen.

 • Bent u op zoek naar een applicator voor wegmarkeringen van 3M? Gebruik ons lokatietool om een wegmarkeerder bij u in de buurt te vinden.

 • Wilt u onze andere producten en oplossingen voor de verkeersveiligheid ontdekken?

 • Meld je aan bij 3M Road Safety Academy om op de hoogte te blijven van toepassingen, producten en theorie over verkeersveiligheid.