Reflecterende wegmarkeringen

Met de retroreflecterende technologie van 3M is de lat hoger gelegd voor zichtbaarheid en duurzaamheid van reflecterende wegmarkeringen. In ons streven naar nul verkeersdoden zullen we nieuwe technologieën blijven ontwikkelen om de wegen overdag en 's nacht en onder natte en droge omstandigheden veilig te houden.

Reflecterende wegmarkeringen op een snelweg 's nachts
Reflecterende wegmarkeringen overdag, 'reddingslijnen' 's nachts.
Wegmarkeringen moeten altijd zichtbaar zijn voor weggebruikers
 • Snelweg in natte omstandigheden met zichtbare wegmarkeringen
  • Alle wegmarkeringen die wegbeheerders voor hun project zullen kiezen, zien er goed uit wanneer ze worden aangebracht, maar hoelang blijft de kwaliteit van die wegmarkeringen goed? Hoe zijn ze overdag en 's nachts? Hoe zijn ze bij slecht weer? Hoe snel moeten ze worden vervangen?

   Als dit u bekend in de oren klinkt, ontdek dan hoe wegmarkeringen van 3M u gemoedsrust zullen geven: deze wegmarkeringen zien er goed uit als ze worden aangebracht en blijven ook vele jaren goed .

   Lees meer over 3M™ Stamark™ wegmarkeringstapes en -elementen en waarom deze deel moeten uitmaken van uw plannen.

   NEEM CONTACT OP MET EEN 3M EXPERT

 • 3M™ Stamark™ serie A380

  Hierbij een link naar een video die de 5 eenvoudige applicatiestappen toont voor 3M™ Stamark™ serie A380 tape (beschikbaar in het Engels).

  We hopen dat het inspiratie zal geven bij de uitvoering van uw projecten.

 • Miniatuurafbeelding video

   

Voordelen van hoogwaardige reflecterende wegmarkeringen

 • Pictogram van scherm en weg
  Duurzaamheid

  Om ervoor te zorgen dat zowel chauffeurs als 'machine vision systems' uw wegmarkeringen de komende jaren nauwkeurig zullen blijven detecteren, moeten die wegmarkeringen duurzaam en blijvend presteren. Dat betekent dat ze hun helderheid, contrast en nat retroreflectiviteit langdurig moeten behouden.

 • Pictogram van een oog en een regenwolk
  Nat reflectiviteit

  Het is van cruciaal belang dat bestuurders en 'machine vision systems' wegmarkeringen onder alle omstandigheden kunnen detecteren, ook wanneer het regent en de wegen nat zijn. Wegmarkeringen met continue 'wet reflectivity' zijn in natte omstandigheden ook nog steeds goed te zien.

 • Pictogram van het oog
  Hoog contrast

  Helderdere wegmarkeringen met een consistent contrast zorgen voor rijbaanassistentie voor bestuurders en zelfrijdende auto's, waardoor er een veiligere rijomgeving wordt gecreëerd.

Markeringstape wordt op de weg aangebracht

Verbeter uw verkeersveiligheid met reflecterende wegmarkeringen van 3M

Bent u bereid om uw wegen en snelwegen veiliger te maken?

 

ZOEK EEN APPLICATOR

Kies het reflecterende wegmarkeringsproduct dat u nodig hebt

Bekijk alle producten voor wegmarkeringen

Dankzij optische eigenschappen met een hoge index, keramische elementen, duurzame componenten en geavanceerde lijmen zijn onze wegmarkeringen ontworpen om wegen beter zichtbaar te maken.

 • Krijg de duurzaamheid, reflectiviteit op natte wegen en een contrastrijke zichtbaarheid die u nodig hebt om wegen vlotter en veiliger te maken. Deze voorgevormde reflecterende tapes zijn bedoeld voor permanente toepassingen, zoals belijningen voor rijstroken in het midden en aan de rand van de weg, voor vluchtstroken, zebrapaden, stopstrepen, symbolen en legendes.

  Na 15 maanden tot 3x helderder dan standaardmarkeringen.¹

 • Verhoog uw zichtbaarheid. Duurzame en sterk reflecterende wegdekreflectoren van 3M worden gebruikt voor belijningen en markeringen op asfalt- of betonwegen. Deze lichtgewicht, slagvaste markeringen zijn geschikt voor alle weersomstandigheden.

Aanbevolen producten voor reflecterende wegmarkeringen

Bij de reflecterende wegmarkeringsproducten van 3M draait alles om gebruiksgemak en fantastische prestaties. Met de 3M™ Stamark™ wegmarkeringstape is het veel gemakkelijker om lijnmarkeringen toe te voegen op de wegen. Permanente wegmarkeringstapes hebben zich in heel Europa bewezen als een helder, duurzaam alternatief voor thermoplastische wegmarkeringen of wegmarkeringsverf en zijn veel gemakkelijker te verwerken.

 • Een hoogwaardige voorgevormde witte wegmarkeringstape, speciaal ontwikkeld voor langdurige toepassingen op snelwegen en andere wegen waar veiligheid en onovertroffen duurzaamheid een eerste vereiste zijn. Deze tape is dag en nacht goed te zien, is retroreflecterend, slipvast en behoudt zijn witte kleur.

  • Hoeft minder vaak te worden vervangen
  • Bespaart onderhoudskosten gedurende de levensduur van de weg
  • Kan worden gebruikt voor het afbakenen van rijbaantoepassingen, zoals belijningen voor rijstroken en in het midden van de weg, voor vluchtstroken, zebrapaden, stopstrepen, symbolen en legendes die voldoen aan de lokale vereisten
Lege snelweg

Verkeersongevallen dalen dankzij de reflecterende 3M wegmarkeringen

Video (1:24)

Close  
 • All fields are required unless indicated optional

 • Submit

Het spijt ons.

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden ervan. Probeer het later opnieuw…

Bedankt voor het aanvragen van dit document.

Hier is de koppeling naar uw e-book over nat retroreflectiviteit voor wegmarkeringen (PDF, 1,22 MB).

Veelgestelde vragen over reflecterende wegmarkeringen

Vind antwoorden op enkele van onze veelgestelde vragen over reflecterende wegmarkeringen.

Verloopbanner van rood naar oranje

Wilt u met een 3M-expert spreken voor meer informatie?

 • Pictogram voor mobiele chat

  Wij zijn er om u te helpen!
  Ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen en te helpen bij het vinden van de juiste producten voor uw specifieke behoeften.

  Door hieronder uw contactgegevens op te geven, kunnen wij u in contact brengen met onze experts om uw specifieke vragen te beantwoorden.

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • In welke 3M-oplossing bent u geïnteresseerd?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden

Excuses.

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw.

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.


Niet gevonden wat u zocht?

 • Wij zijn er om u te helpen! Neem contact op met onze deskundigen op het gebied van verkeersveiligheid voor meer informatie over onze producten en oplossingen.

 • Bent u op zoek naar een applicator voor wegmarkeringen van 3M? Gebruik ons lokatietool om een wegmarkeerder bij u in de buurt te vinden.

 • Wilt u onze andere producten en oplossingen voor de verkeersveiligheid ontdekken?

  1. Vergeleken met de vorige generatie 3M™ All Weather Elements en verschillende andere commercieel verkrijgbare wegmarkeringsoptics.
  2. US DOT National Highway Traffic Safety Administration. Passenger Vehicle Occupant Fatalities by Day and Night – A Contrast. May 2007, https://crashstats.nhtsa.dot.gov/Api/Public/ViewPublication/810637
  3. Konstandinos Diamandouros, and Michael Gatscha. “Rainvision: The impact of road markings on driver behavior – wet night visibility”. 6th Transport Research Arena, April 18-21, 2016. European Road Federation.