Stedelijke veiligheid en mobiliteit

3M zet zich in om stedenbouwkundigen en verkeersdeskundigen te helpen bij het aanleggen van veiligere straten voor de toekomst terwijl we werken aan het verminderen van het aantal verkeersongevallen en het verbeteren van de mobiliteit in onze stedelijke gebieden.

Luchtfoto van een drukke stad
Bent u bereid om de veiligheid en mobiliteit in uw stad te verbeteren?

Praat met een 3M-expert om uw project in meer detail uit te leggen en ontdek onze oplossingen.

NEEM CONTACT OP MET EEN 3M EXPERT

Hoe houden we steden veilig en mobiel terwijl de bevolking groeit?

Steden worden groter in Europa en raken langzamerhand overbevolkt. Problemen door verkeersopstoppingen, veiligheid voor kwetsbare verkeersdeelnemers en een duurzame levensstijl gecombineerd met meer aandacht voor actieve mobiliteit zorgen voor veranderingen in het verkeer. 3M zet zich in om stedenbouwkundigen en verkeersdeskundigen te helpen bij het aanleggen van straten en wijken die veiliger en efficiënter zijn.

 • Ouder en kind op de fiets

  Zichtbare wegmarkeringen in steden

  Hoewel meer gaan fietsen een van de meest effectieve manieren is om een veilige en gezonde verkeerssituatie in stedelijke gebieden te creëren door middel van eigen mobiliteit, komen de tekortkoningen van de infrastructuur voor het fietsverkeer pijnlijk aan het licht.

  Lees meer over zichtbare wegmarkeringen in dit whitepaper van Gernot Sauter, Senior Regulatory Affairs Specialist EMEA bij 3M Transportation Safety Division Laboratory.

  DOWNLOAD DE WHITEPAPER

Dichtbij  
 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden Verzenden

Dankuwel voor het aanvragen van dit document.

Hier is de link naar uw White Paper (Witboek) (PDF, 1 MB).

Excuses.

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw.

Oplossingen voor stedelijke veiligheid en stedelijke mobiliteit

In een modern evoluerend ontwerp van de infrastructuur van een stad zijn er verschillende gebieden die van cruciaal belang zijn voor de veiligheid van kwetsbare weggebruikers, en waar het met name belangrijk is om aandacht te besteden aan het gebruik van de juiste materialen om een veilige, actieve mobiliteit te garanderen.

 • Beschermd fietspad in een straat in een stad
  Beschermde fietspaden

  De fiets biedt aanzienlijke voordelen in stedelijke gebieden en draagt bij aan een actievere, duurzamere en gezondere mobiliteit. Fietsen in drukke stedelijke gebieden kan echter gevaarlijk zijn voor de fietsers.

  Beschermde fietspaden zijn een veilige aangewezen plek voor fietsers en andere gebruikers van micromobiliteit.

 • Schoolkinderen die de weg oversteken via een zebrapad
  Veiligheid schoolzone

  Elk jaar komen in Europa meer dan 700 kinderen onder de 15 jaar om bij verkeersongevallen die hadden kunnen worden voorkomen¹. Hoewel het de bedoeling is dat meer kinderen veilig van en naar school kunnen fietsen of lopen, zouden veel paden en straten in een groot gebied rond scholen ingrijpend moeten worden aangepast om veiliger te worden.

  Als stedenbouwkundige is het een probleem dat veel kinderen om praktische redenen en veiligheidsredenen door hun ouders met de auto naar school worden gebracht. Het gebruik van fluorescerende verkeersborden gemaakt van goed zichtbare 3M Diamond Grade DG³ folie en reflecterende wegmarkeringstapes kan helpen om rond schoolzones wandel- en fietsroutes aan te leggen die veiliger zijn.

 • Mensen die oversteken op zebrapaden
  Voetgangersoversteekplaatsen

  De meeste doden en ongelukken met kwetsbare verkeersdeelnemers in steden zijn het gevolg van mensen die de weg proberen over te steken. Oversteekplaatsen moeten duidelijk zijn gemarkeerd en herkenbaar zijn voor zowel voetgangers als andere verkeersdeelnemers. Het gebruik van reflecterende, goed zichtbare en duurzame bewegwijzeringsmaterialen en wegmarkeringsoplossingen kan zorgen voor veilige, beschermde zones.

  Tijdelijke of permanente markeringstapes van 3M zijn oplossingen die snel en zonder voor te verwarmen kunnen worden aangebracht en voorkomen dat straten daarvoor lang moeten worden afgesloten.

 • Drukke toegangsweg naar een stad
  Stedelijke ringwegen en toegangswegen

  Bij het ontwerpen van veiligere verkeerssituaties in de smallere delen van een stad en het terugdringen van het aantal auto's en grotere voertuigen in stadscentra zullen ringwegen en toegangswegen een groter aantal voertuigen veiliger en effectiever moeten kunnen verwerken.

  Vaak worden dit soort wegen aangelegd in gebieden waar ook veel lichtvervuiling is, waardoor de behoefte aan goed zichtbare wegmarkeringen en signalisatie groter wordt.

Lees onderzoeken en rapporten van externe verkeersveiligheidsorganisaties

Oranje banner met miniatuur van PDF-document

Extern onderzoek:
Feiten over fietsers

Modale prioriteit op basis van kwetsbaarheid van weggebruikers kan de verkeersveiligheid in steden verbeteren. Terwijl het aantal dodelijke ongevallen onder voetgangers iets afneemt, is de algehele curve voor dodelijke fietsongevallen sinds 2013 toegenomen.

Meer informatie hierover kunt u vinden door het volledige onderzoek van The European Road Safety Observatory te downloaden.²

DOWNLOAD ONDERZOEK (PDF, 1,2 MB)

Extern rapport van de European Transport Safety Council (ETSC)³

Een rapport van de European Transport Safety Council (ETSC) dat een verkenning is van de meest recente gegevens over de huidige veiligheidsniveaus van fietsers en voetgangers.

 • Mensen op de fiets in een straat van een stad
 • Volwassene en kind steken een weg over
 • Hoe veilig is wandelen en fietsen in Europa?

  "In de periode 2010-2018 kwamen minstens 51.300 voetgangers en 19.450 fietsers om het leven in het verkeer in de EU. Alleen al in 2018 kwamen 5180 voetgangers en 2160 fietsers om het leven."

Persoon op een elektrische scooter op een weg
Praat met ons over uw project voor stedelijke veiligheid en stedelijke mobiliteit.

Bent u bereid om de veiligheid en mobiliteit in uw stad te verbeteren?
Praat met een 3M-expert om uw project in meer detail uit te leggen en ontdek onze oplossingen.

NEEM CONTACT OP MET EEN 3M EXPERT

Verkeersveiligheidsoplossingen om de stedelijke veiligheid te verbeteren

Al meer dan 80 jaar ontwikkelt 3M verkeersveiligheidsproducten die beter zichtbaar zijn in allerlei omstandigheden, bestand zijn tegen ruwe weersomstandigheden en veelzijdiger zijn om de verkeersveiligheid in uw stadsinfrastructuur te helpen verbeteren.

 • De retroreflecterende folies van 3M voor verkeersborden en belijningen zijn vanaf grotere afstanden te zien en te herkennen. Leverbaar in fluorescerende kleuren en ultrahoogwaardig Diamond Grade DG³ materiaal. Diamond Grade reflecterende folie DG³ voldoet aan klasse RA3 en R3B van DIN 67520 en NEN 3381, en de PTV-3A, PTV-3B en PTV-3C (fluo) van de PTV 662.

 • Wanneer continue afbakening en herkenning vanaf grote afstand nodig zijn, zoals bijvoorbeeld voor tunnels in steden, zorgen de Diamond Grade™ LDS-panelen (Linear Delineation System) van 3M™ ervoor dat weggebruikers veilig kunnen navigeren.

 • Onze hoogwaardige markeringen — inclusief nat retroreflecterende markeringen voor wegen en goed zichtbare symbolen en legendetapes — vormen belangrijke informatie voor navigatie en begeleiding van bestuurders, fietsers en voetgangers.

 • Conspicuity tape op grote voertuigen, bussen en vrachtwagens is een bewezen kosteneffectieve manier om de zichtbaarheid van deze voertuigen te verbeteren en verkeersongevallen te helpen voorkomen. Ook voor kwetsbare weggebruikers, zoals fietsers, scooterrijders en motorrijders, kunnen conspicuity markeringen bijdragen tot een betere zichtbaarheid op de weg.

Ontdek meer over onze oplossingen voor verkeersborden en wegmarkeringen

Goed zichtbare, retroreflecterende verkeersborden en wegmarkeringen kunnen de verkeersveiligheid in stedelijke gebieden drastisch verbeteren, vooral in het donker of bij natte weersomstandigheden.

Verloopbanner van rood naar oranje

Wilt u met een 3M-expert spreken voor meer informatie?

 • Pictogram voor mobiele chat

  Wij zijn er om u te helpen!
  Ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen en te helpen bij het vinden van de juiste producten voor uw specifieke behoeften.

  Door hieronder uw contactgegevens op te geven, kunnen wij u in contact brengen met onze specialist om uw specifieke vragen te beantwoorden.

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • In welke 3M-oplossing bent u geïnteresseerd?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden

Excuses.

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw.

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.


Niet gevonden wat u zocht?

 • Wij zijn er om u te helpen! Neem contact op met onze deskundigen op het gebied van verkeersveiligheid voor meer informatie over onze producten en oplossingen.

 • Bent u op zoek naar een 3M signalisatiefabrikant of een wegmakeringsbedrijf? Gebruik ons lokatietool om een dealer bij u in de buurt te vinden.

 • Wilt u onze andere producten en oplossingen voor de verkeersveiligheid ontdekken?

 • Referenties
  • ETSC https://etsc.eu/wp-content/uploads/PIN-FLASH_34.pdf (PDF, 2,47 MB)
  • De European Road Safety Observatory (ERSO) verzamelt geharmoniseerde specifieke informatie over verkeersveiligheid uit de praktijk en het verkeersveiligheidsbeleid in Europese landen.
   Op bewijs gebaseerde aanpak vormt de kern van het meest succesvolle verkeersveiligheidsbeleid - onderbouwd door gegevens over verkeersongevallen en andere gegevens over de verkeersveiligheid. ERSO verzamelt verschillende soorten van informatie. Deze informatie behelst gegevensprotocollen en verzamelmethoden, nationale en gedetailleerde informatie over verkeersongevallen, informatie over de zichtbaarheid van bijvoorbeeld verkeersborden en maatstaven over verkeersveiligheid.
  • ETSC - European Transport Safety Council - is een in Brussel gevestigde onafhankelijke non-profitorganisatie die zich inzet voor het verminderen van het aantal doden en gewonden in het verkeer in Europa.
   ETSC is opgericht in 1993 en is een onpartijdige bron voor deskundig advies over verkeersveiligheidskwesties aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en nationale overheden. Het behoudt zijn onafhankelijkheid door middel van financiering uit verschillende bronnen, waaronder lidmaatschapsabonnementen, de Europese Commissie en steun vanuit de publieke en private sector voor allerlei activiteiten.