Bewegwijzering en markeringen bij tijdelijke wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden en reparaties verstoren per definitie de normale verkeersstromen, waardoor er onverwachte en potentieel gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Goed zichtbare en opvallende aanwijzingen overdag en 's nachts zijn essentieel om zowel bestuurders als degenen die aan de weg werken, te beschermen.

Auto's in een werkzone in het donker
Zorgt ervoor dat u veilig langs wegwerkzaamheden kunt rijden.

Oplossingen om de veiligheid bij wegwerkzaamheden te verbeteren

 • Werkzone overdag

  Voor deze tijdelijke wegwerkzaamheden en signalering levert 3M een reeks uniek ontworpen oplossingen, van retroreflecterende materialen voor verkeersborden, bakens en hekken tot reflecterende wegmarkeringen.

   

  Het aantal werfzones bij wegenwerken en reparaties aan wegen neemt toe en wordt verder bemoeilijkt omdat er vaak 's nacht wordt gewerkt om het verkeer overdag niet te hinderen.

   

  Verdere problemen en onduidelijkheid zijn te wijten aan slechte verlichting en onoverzichtelijke situaties, toenemende verkeersdrukte, slecht weer, smalle rijstroken en wegwerkers die in de buurt van voertuigen werken.

Belang van duidelijke, zichtbare tijdelijke signalering en markeringen bij wegwerkzaamheden

 • Pictogram van scherm en weg

  Uitzonderlijk duurzaam

  3M heeft een volledig assortiment Stamark™ verwijderbare tapes voor elk project, van tapes met een reliëfstructuur tot vlakke tapes - de tijdelijke tapes van 3M hebben een slijtvaste optische coating, gecombineerd met onze bewezen lijmlaag om langdurige zichtbaarheid te garanderen.

 • Pictogram van stopwatch

  Snel en eenvoudig aan te brengen en te verwijderen

  Het gemak en de snelheid van aanbrengen van tapes en het verwijderen ervan zonder beschadigingen achter te laten, betekent dat wegwerkzaamheden veel sneller kunnen worden uitgevoerd en de weg veel sneller kan worden vrijgegeven, waardoor zowel de wegwerkers als bestuurders minder risico's lopen.

 • Pictogram van het oog

  Zichtbaarheid bij vroegtijdige herkenning

  Hoe eerder bestuurders en voetgangers zien dat ze in de buurt van wegwerkzaamheden komen, hoe veiliger zij en de wegwerkers zullen zijn.

   

  De omstandigheden tijdens wegwerkzaamheden kunnen ervoor zorgen dat verkeersborden en dergelijke niet goed meer zijn te zien. Betere en duidelijk zichtbare verkeersborden en markeringen trekken eerder de aandacht van de weggebruikers, zodat zij sneller worden geattendeerd op de situatie en daarop gepast kunnen anticiperen en zo bijdragen aan de veiligheid van andere weggebruikers en de wegwerkers.

Auto's in een werkzone in het donker

Verbeter vanaf vandaag de veiligheid bij wegwerkzaamheden

Bent u bereid om uw wegen en snelwegen veiliger te maken?

NEEM CONTACT OP MET EEN 3M EXPERT

Componenten voor een positieve geleiding om iedereen veilig te houden.

Gezien de bijzondere omstandigheden tijdens wegwerkzaamheden kunnen goed zichtbare retroreflecterende markeringen en signalisatie zowel overdag als 's nachts voor een veilige situatie zorgen. Deze markeringen en signalering zijn van cruciaal belang voor de veiligheid van zowel de weggebruikers als de wegwerkers. Effectieve signalering, tijdelijke markeringen op wegen en verkeersregelapparatuur kunnen zorgen voor een betere zichtbaarheid en meer veiligheid door automobilisten tijdig te attenderen op de veranderde situatie en de plaats van de wegwerkzaamheden, op snelheidsbeperkingen, aanpassingen aan de weg, enzovoort.

 • Rol tijdelijke wegmarkering voor werkzone

  Tijdelijke wegmarkeringen

  Onze tapes leiden bestuurders veilig langs wegwerkzaamheden en behouden zowel in droge als natte omstandigheden overdag en 's nachts hun reflecterende eigenschap. Behalve tapes voor tijdelijke belijningen leveren wij ook een zwarte tape om de oude belijningen af te dekken, waardoor bestaande wegmarkeringen snel kunnen worden hersteld.

   

  Het gemak en de snelheid van aanbrengen van tapes en het verwijderen van die tapes zonder beschadigingen achter te laten, betekent dat wegwerkzaamheden veel sneller kunnen worden uitgevoerd en de weg veel sneller kan worden vrijgegeven.

   

  Bekijk tijdelijke wegmarkeringsproducten

 • Reflecterende LDS panelen

  Afbakeningspanelen

  Of het nu gaat om wegwerkzaamheden of een permanente oplossing met een middenberm of vangrails, u kunt er met een 3M™ Diamond Grade™ Linear Delineation System voor zorgen dat bestuurders veilig geleid worden.

   

  Met dit systeem kunt u vitale rijbaaninformatie direct in het zicht van de weggebruikers plaatsen, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om te anticiperen op een complexe of veranderde verkeerssituatie en er tijdig op kunnen anticiperen.

  Bekijk LDS producten

Veelgestelde vragen over tijdelijke signalering en markeringen bij wegwerkzaamheden

Vind antwoorden op enkele van onze veelgestelde vragen over wegwerkzaamheden.

 • Tijdelijke markeringstapes van 3M worden meestal aangebracht met kleine, handbediende apparaten voor de veiligheid van de mensen bij soms gevaarlijke wegwerkzaamheden. Die tapes kunnen aan het eind van de wegwerkzaamheden zonder 'wegbranden' worden verwijderd.


  Gedetailleerde beschrijvingen en aanbevelingen zijn te vinden in de technische literatuur.

 • Omdat ze moeten opvallen in complexe onverwachte verkeerssituaties. De verkeersveiligheid is zeer belangrijk bij wegwerkzaamheden. Wegwerkzaamheden strekken zich doorgaans maar over een redelijke korte afstand uit, maar daar gebeuren steeds vaker ernstige ongelukken met elk jaar veel dodelijke slachtoffers.¹


  Het gevaar ligt op de loer doordat automobilisten 's nachts worden afgeleid door bouwlichten, gewijzigde rijstroken en onverwachte rijomstandigheden. Alleen al om die redenen zijn ondubbelzinnige borden en aanwijzingen van cruciaal belang. Uit onderzoeken blijkt dat verkeersborden die helderder zijn, het aantal verkeersongevallen kunnen verminderen.²


  Verkeersborden die beter zichtbaar zijn, trekken automatisch de aandacht van de bestuurder die de aanwijzingen dan ziet en opvolgt. Goed anticiperen is zeer belangrijk bij rijden langs wegwerkzaamheden.


  • Laborers' Health and Safety Fund of North America, Road Construction Hazards Fact Sheet
  • Ripley, D., Howard R. Green Company, ITE AB04H313
 • Wegenwerken komen voor in alle seizoenen en onder alle weersomstandigheden.

  Nat reflecterende wegmarkeringen zijn ook goed zichtbaar bij regen en natte wegen. Door retroreflecterende belijningen zijn wisselende rijstroken ook bij slecht zicht goed te zien.


  Het aanbrengen van nat reflecterende wegmarkeringen zorgt ervoor dat weggebruikers bij een gewijzigde situatie door wegwerkzaamheden veilig hun weg kunnen vervolgen, met name tijdens natte weersomstandigheden.


Verloopbanner van rood naar oranje

Wilt u met een 3M-expert spreken voor meer informatie?

 • Pictogram voor mobiele chat

  Wij zijn er om u te helpen!
  Ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen en te helpen bij het vinden van de juiste producten voor uw specifieke behoeften.

   

  Door hieronder uw contactgegevens op te geven, kunnen wij u in contact brengen met onze specialist om uw specifieke vragen te beantwoorden.

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • In welke 3M-oplossing bent u geïnteresseerd?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden

Excuses.

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw.

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.


Niet gevonden wat u zocht?

 • Wij zijn er om u te helpen! Neem contact op met onze deskundigen op het gebied van verkeersveiligheid voor meer informatie over onze producten en oplossingen.

 • Bent u op zoek naar een door 3M gecertificeerde applicator? Gebruik ons lokatietool om een dealer bij u in de buurt te vinden.

 • Wilt u onze andere producten en oplossingen voor de verkeersveiligheid ontdekken?