3M™ Diamond Grade™ DG³ reflecterende folie voor verkeersborden

Het streven naar de best mogelijke verkeersveiligheid begint met 3M™ Diamond Grade™ DG³ folie. Deze biedt helderheid en zichtbaarheid met de hoogste optische efficiëntie van alle 3M folies door meer licht te reflecteren naar bestuurders van verschillende voertuigtypes.

Inzittenden 's nachts in een auto
Wees de duisternis te slim af met de nieuwste 3M technologie.
NEEM CONTACT OP MET EEN APPLICATION ENGINEER VAN 3M

DG³ folie is tweemaal zo helder als de reflecterende verkeersbordfolies van 3M van een lagere klasse.

 • Grafiek met DG3 kegelreflectie
 • De 'full-cube' prismatechnologie van 3M vergroot de zichtbaarheid van tal van verkeersborden in verschillende vormen en opstellingen voor chauffeurs van diverse voertuigtypes. Deze betere prestaties worden mogelijk gemaakt door kubusvormige reflectoren met een oppervlak dat 100% actief retroreflecterend is waardoor de folie meer licht reflecteert dan conventionele retroreflecterende folies. Zelfs borden en signalisatie op de meest lastige locaties functioneren beter met Diamond Grade DG³ folie.

  Een retroreflectie-efficiëntie van 58% (29% + 29%) is ideaal voor grote en kleine voertuigen. Het verhogen van de totale retroreflecterende efficiëntie is positief voor alle voertuigbestuurders 's nachts.²

  ZOEK EEN FABRIKANT VAN VERKEERSBORDEN

Waarom DG³ reflecterende folie voor verkeersborden?

 • Reflecterende verkeersborden in het donker
  Maximaliseer gereflecteerd licht

  De kubusvormige retroreflecterende technologie van 3M is efficiënter en reflecteert meer licht dan de conventionele ingekorte kubussen die in Klasse 2 folies worden gebruikt. DG³ reflecterende folies maken gebruik van 100% actieve retroreflectoren die gereflecteerd licht maximaliseren, zelfs op borden die op minder goed zichtbare locaties zijn geplaatst.

   

 • Reflecterende verkeersborden boven een drukke snelweg
  Goed zichtbare borden dragen bij aan een grotere verkeersveiligheid

  Volgens onderzoek zorgen beter zichtbare borden voor een verlaging van het aantal verkeersongevallen met 25-46% (over een periode van drie tot zes jaar) op locaties waar verkeersborden met de beter reflecterende folie waren geplaatst.* Klasse 3 folie is helderder, reflecterender en opvallender dan de standaard glasparelfolies (of... dan folies van een lagere klasse). Hierdoor vallen verkeersborden beter op en kunnen bestuurders er sneller op anticiperen, waardoor schrikreacties uitblijven.

  *Ripley, D., Howard R. Green Company, ITE AB04H313.

  Download het Witboek over de helderheid van verkeersborden (PDF, 388 kB)

Demonstratievideo's over DG³ reflecterende folies voor verkeersborden

Bekijk onze demonstratievideo's om zelf de voordelen te zien van Diamond Grade DG³ reflecterende folies voor verkeersborden.

 • Fluorescerend geel verkeersbord
  Demonstratie van fluorescentietechnologie

  Bekijk hoe de fluorescentietechnologie van DG³ folie onzichtbaar licht transformeert naar zichtbaar licht.

  Klik op de afbeelding hierboven om de video te bekijken (1:26)

 • Miniatuur van video over verkeersborden
  Demonstratie van de zichtbaarheid van stopborden

  Verhoogde zitposities resulteren in een grotere hoek ten opzichte van de koplampen. In deze demonstratie ziet u hoe door een verhoogde zitpositie borden vaak niet goed zijn te zien en hoe beter reflecterende verkeersbordfolie dit kan verbeteren.

  Klik op de afbeelding hierboven om de video te bekijken (2:00)

 • Vergelijking laserlicht
  Laserlichtdemonstratie

  Deze demonstratie laat zien hoe de 3M fluorescerende folie met microprisma's de zichtbaarheid van cruciale borden onder nachtelijke omstandigheden aanzienlijk kan verbeteren. De grotere retroreflectiekegel illustreert hoe bestuurders van zowel grote als kleine voertuigen meer zien door Diamond Grade DG³ folie.

  Klik op de afbeelding hierboven om de video te bekijken (1:58)

 • Vergelijking van reflecterende folies voor verkeersborden
  Vergelijking van de prestaties van verkeersbordfolies

  De demonstratie in deze video laat zien hoe 3M DG³ reflecterende folie zich verhoudt tot Engineer Grade en High Intensity prismatische folies.

  Klik op de afbeelding hierboven om de video te bekijken (2:57)

3M™ Diamond Grade™ DG³ reflecterende folie voor verkeersborden
Bent u bereid om uw reflecterende folies voor verkeersborden te upgraden naar DG³?
NEEM CONTACT OP MET EEN APPLICATION ENGINEER VAN 3M

Bijkomende voordelen van 3M™ Diamond Grade™ DG³ reflecterende bewegwijzering

Met een verwachte levensduur van 12 jaar biedt Diamond Grade DG³ langer bescherming dan de 3M-verkeersbordfolies van een lagere klasse.

 • Verkeersbord langs de snelweg
  Langere reactietijd voor chauffeurs

  Helderdere borden geven bestuurders meer tijd om te reageren. Overdag, en vooral 's nachts, kan DG³ reflecterende folie een verschil maken door bewegwijzering helderder en zichtbaarder te maken in vergelijking met onze prismafolie met hoge intensiteit, waardoor chauffeurs meer tijd hebben om te reageren.

  Een helderdere folie is beter zichtbaar voor bestuurders en het is aangetoond dat het de veiligheid verhoogt door nachtelijke ongevallen met 25 tot 46 procent te verminderen.¹

 • snelweg in de avond
  Kan bijdragen aan lagere verlichtingskosten

  "Met de hoogste helderheids- en retroreflectiegraad in de branche kan Diamond Grade DG³ de kosten voor geïnstalleerde wegverlichting veilig verlagen met bedragen tot $150.000 per km, en jaarlijks verlichtingsonderhoud met maximaal $15.000 per km."

  – The Handbook of Road Safety Measures, 2e editie. Rune Elvik, 2009.

 • Vergelijking van reflectiviteit van verkeersborden
  Lange levensduur en minder onderhoudskosten

  Met een verwachte levensduur van 12 jaar biedt het langer bescherming dan verkeersbordfolie van lagere klasses. Het vraagt mogelijk minder onderhoud en kan de energiekosten verlagen.

Oranje verloopbanner

Waarom upgraden naar Diamond Grade DG³?

Het verschil tussen High Intensity prismatische folie en Diamond Grade™ DG³ reflecterende folie voor verkeersborden.

 • Vergelijking van verkeersbordfolies
  • Helderdere borden, veiligere wegen. Overdag, en vooral 's nachts, kan 3M Diamond Grade DG³ reflecterende folie voor verkeersborden het verschil maken door bewegwijzering helderder en zichtbaarder te maken, waardoor bestuurders meer tijd hebben om te anticiperen.

   High Intensity prismatische folie voldoet aan de vereisten van EN 12899-1 klasse RA2. Deze reflecterende folie voor verkeersborden maakt gebruik van kubusvormige prisma's in polycarbonaat en wordt vaak gebruikt voor reflecterende verkeers- en bewegwijzeringsborden.

   Diamond Grade reflecterende folie DG³ voldoet aan klasse RA3 en R3B van DIN 67520 en NEN 3381 en aan PTV-3A, PTV-3B en PTV-3C (fluo) van de PTV 662. Deze sterk reflecterende folie maakt gebruik van efficiënte kubusvormige prismatechnologie die bijna tweemaal zoveel licht terugreflecteert naar de bron als High Intensity prismatische folie.

   NEEM CONTACT OP MET EEN APPLICATION ENGINEER VAN 3M

Belangrijkste redenen om te upgraden naar DG³

 • Verkersbord G2 einde snelweg
  Veiligere wegen

  Volgens een onderzoek daalde het aantal ongevallen in een periode van drie tot zes jaar met 25 tot 46 procent op plaatsen waar extra heldere borden, zoals die met de DG³ reflecterende folie, werden geplaatst.²
  Verkeersborden kunnen overdag en vooral 's nachts het verschil maken door 3M™ Diamond™ Grade DG3 reflecterende folies te gebruiken.

 • Helder stopbord
  Helderdere verkeersborden

  Verkeersborden die aanzienlijk helderder zijn, worden gemaakt met de 3M Full Cube Technology. Deze borden functioneren optimaal dankzij de retroreflecterende technologie, met optische elementen die bijna 100% efficiënt zijn, wat een bewegwijzering oplevert die bijna 60% van het beschikbare licht terugkaatst. Verkeersborden zijn ook op een grotere afstand merkbaar helderder en beter leesbaar. Een verwachte levensduur van 12 jaar met onze 3M garantie.

 • snelweg in de avond
  Brede kijkhoeken

  Kubusvormige technologie reflecteert het licht binnen brede observatiehoeken, zodat chauffeurs in voertuigen van elke grootte de borden goed kunnen zien.

Zoekt u de productspecificaties?

Wil u naar de productspecificaties, gebruik dan de knoppen om naar onze productcatalogus te gaan.

Verloopbanner van rood naar oranje

Wilt u met een 3M-expert spreken voor meer informatie?

 • Pictogram voor mobiele chat

  Wij zijn er om u te helpen!
  Ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen en te helpen bij het vinden van de juiste producten voor uw specifieke behoeften.

  Door hieronder uw contactgegevens op te geven, kunnen wij u in contact brengen met onze specialist om uw specifieke vragen te beantwoorden.

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • In welke 3M-oplossing bent u geïnteresseerd?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden

Excuses.

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw.

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.


Niet gevonden wat u zocht?

 • Wij zijn er om u te helpen! Neem contact op met onze deskundigen op het gebied van verkeersveiligheid voor meer informatie over onze producten en oplossingen.

 • Bent u op zoek naar een gecertificeerde verwerker van 3M? Gebruik ons lokatietool om een verwerker bij u in de buurt te vinden.

 • Wilt u onze andere producten en oplossingen voor de verkeersveiligheid ontdekken?

 • Referenties
  1. Ripley, D.A, Howard R. Green Company, ITE AB04H313, Quantifying the Safety Benefits of Traffic Control Devices - Benefit-Cost Analysis of Traffic Sign Upgrades, 2005 Mid-Continent Transportation Research Symposium Proceedings.
  2. Ripley, D., Howard R. Green Company, ITE AB04H313.
  3. Schell T, Yekhshatyan I., Daiker R., Konz J., Effects of Luminance on Information Acquisition Time and Accuracy from Traffic Signs. Journal of Transportation Research Board, 2008. UIWOA