Voertuigwaarschuwing Chevron-markeringen

Chevronmarkeringen voor voertuigen kunnen worden gebruikt voor voertuigen voor wegonderhoud en voor elk bedrijfsvoertuig dat aan de kant van de weg is geparkeerd of langzaam rijdt voor specifieke werkzaamheden. Reflecterende chevrons kunnen ook worden gebruikt door bestelauto's en vrachtwagens voor de laatste honderden meters van de thuisbezorging om veilig te kunnen stoppen om te parkeren.

Bestelwagens met chevronmarkeringen
Meer zichtbaarheid voor verkeersveiligheid

Bent u bereid om de zichtbaarheid van uw voertuigen tot op enkele honderden meters afstand te vergroten?

ZOEK EEN APPLICATOR

Voldoen uw voertuigen aan de plaatselijke regelgeving voor markeringen?

De chevronwaarschuwingsmarkeringen voor voertuigen kunnen voor een bepaalde categorie voertuigen verplicht zijn of vrijwillig zijn, indien dat laatste is toegestaan door de lokale regelgeving. Die markeringen kunnen aan achterkant, aan de voorkant of aan de zijkanten van een voertuig worden aangebracht om de zichtbaarheid overdag en 's nachts te vergroten.

 • Busje met opvallende markeringen geparkeerd aan de kant van de weg
 • Voorbeeld van landelijke regelgeving

  TPESC in Frankrijk. Alle voertuigen op het werkterrein en langzaam rijdende voertuigen die ook vaak langs de kant van de weg parkeren, moeten zijn uitgerust met rood-witte chevronreflecterende folie (minimumklasse RA1 en RA2 op autosnelwegen. RA2 wordt ten zeerste aanbevolen). Dit betreft alle typen voertuigen, auto's, bestelwagens en middelgrote vrachtwagens. Rood-witte chevrons zijn verplicht bij wegwerkzaamheden en voor voertuigen voor wegonderhoud en worden aanbevolen voor alle andere facilitaire voertuigen die aan de kant van de weg moeten stoppen, zoals voertuigen van water- en energieleveranciers, after-sales services en wegenwacht, hoveniers, bouwfirma's en koeriersbedrijven. Het minimale reflecterende oppervlak moet aan de voorkant en beide zijden 0,16 m² en aan de achterkant 0,32 m² zijn.

  Voor Duitsland moet het product voldoen aan de eisen van DIN 30710, rood/witte chevron van minimaal klasse 2-niveau. Aan de voor- en achterzijde een oppervlak van minimaal 0,16 m², bij grotere voertuigen bij voorkeur groter. Voertuigen die vanaf opzij gezien moeten worden, dienen eveneens te zijn voorzien van een zijmarkering.

  NEEM CONTACT OP MET EEN EXPERT VAN 3M VOOR ADVIES

Waarom kiezen voor chevronwaarschuwingsmarkeringen van 3M voor voertuigen?

3M heeft een zeer grote expertise op het gebied van verkeersveiligheid en biedt eenvoudige oplossingen om de zichtbaarheid van elke voertuigcategorie te vergroten. Afhankelijk van de lokale regelgeving of specificaties levert 3M de drie retroreflecterende oplossingen; van de 3M™ Diamond Grade™ zeer goed zichtbare voertuigmarkeringen tot de 3M™ gemetalliseerde flexibele prismatische voertuigmarkeringstapes met hoge intensiteit.

 • Pictogram van het oog
  Superieure reflectie 's nachts

  De chevronmarkeringen voor voertuigenwaarschuwingen van 3M voor de achterkant zijn goed zichtbaar en beschermen bestuurders, het publiek en voertuigen, zelfs in het holst van de nacht.

 • Pictogram van stopwatch
  Gemakkelijk aan te brengen.

  Onze chevronkits kunnen ongeacht het voertuig (van auto's tot zware vrachtwagens) probleemloos worden aangebracht.

 • Pictogram voor minder reparaties
  Minder schade, lagere reparatiekosten

  De chevronwaarschuwingsmarkeringen voor voertuigen zorgen voor minder doden en gewonden in het verkeer en minder onkosten door dure reparaties.

Persoon die chevronmarkeringen op een bestelwagen aanbrengt
Zoek een applicator voor chevronmarkeringen voor voertuigenwaarschuwingen

Bent u bereid om reflecterende chevronwaarschuwingsmarkeringen voor voertuigen op uw voertuigen aan te brengen?

ZOEK EEN APPLICATOR

Kies de waarschuwingsmarkeringstape die u nodig hebt voor uw voertuigen

Bekijk alle opvallende tapes voor voertuigen

Veelgestelde vragen over voertuigmarkeringen

Vind antwoorden op enkele van onze veelgestelde vragen over chevronmarkeringen voor de achterkant.

 • In Frankrijk, België en Duitsland zijn rood/witte chevrons verplicht voor werfvoertuigen die langzaam rijden op snelwegen en of aan de kant van de weg kunnen staan. Rood/witte chevrons mogen ook worden gebruikt bij bestelwagens die vaak langs de kant van de weg of in straten parkeren.


  Rood/witte chevrons worden sterk aanbevolen door 3M voor kleine vrachtwagens en bestelwagens.

 • Rood/witte reflecterende chevrons worden gebruikt op veel bedrijfsvoertuigen die ofwel aan de kant van de weg staan of langzaam rijden.


  Dat kunnen kleine wagens van nutsbedrijven, bestelwagens en auto's zijn.

  Wagenparken van energiebedrijven, waterleidingbedrijven, bouwbedrijven en werfvoertuigen. Speciale voertuigen zoals strooiwagens, wagens met een beweegbare laadklep, landbouwvoertuigen, vuilniswagens, containers...

 • U kunt de kits (breedte 140 mm) zelf aanbrengen, maar als het om grote oppervlakken gaat, adviseren wij om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen.

Verloopbanner van rood naar oranje

Wilt u met een 3M-expert spreken voor meer informatie?

 • Pictogram voor mobiele chat

  Wij zijn er om u te helpen!
  Ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen en te helpen bij het vinden van de juiste producten voor uw specifieke behoeften.

  Door hieronder uw contactgegevens op te geven, kunnen wij u in contact brengen met onze specialist om uw specifieke vragen te beantwoorden.

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • In welke 3M-oplossing bent u geïnteresseerd?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden

Excuses.

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw.

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.


Niet gevonden wat u zocht?
 • Bent u op zoek naar een door 3M gecertificeerde verwerker? Gebruik ons lokatietool om een dealer bij u in de buurt te vinden.

 • Wij zijn er om u te helpen! Neem contact op met onze deskundigen op het gebied van verkeersveiligheid voor meer informatie over onze producten en oplossingen.

 • Wilt u onze andere producten en oplossingen voor de verkeersveiligheid ontdekken?