Onderhoud van het ademhalingstoestel Banner

Reiniging, verzorging & onderhoud

Sommige uitrustingen van 3M vereisen regelmatige controles en onderhoud om optimale prestaties en bescherming voor de drager te garanderen. Slecht onderhoud kan niet alleen het beschermingsniveau verlagen, maar ook de effectieve levensduur van de uitrusting verkorten, met de extra kosten van vervanging tot gevolg.

Hoe goed zorgt u voor uw ademhalingsmasker?

Om het beschermingsniveau op peil te houden, de effectieve levensduur van de uitrusting te optimaliseren en extra vervangingskosten te vermijden, is het uiterst belangrijk om uw ademhalingsbescherming regelmatig te controleren en te onderhouden. Niet zeker waar u moet beginnen? Deze tips van 3M helpen de ademhalingsbescherming van uw team in topconditie te blijven.

 • In veel landen zijn bedrijven wettelijk verplicht hun herbruikbare RPE te onderhouden en een onderhoudsregister bij te houden. Zorg ervoor dat u weet wat de wet voorschrijft, zodat het verzorgings- en onderhoudsbeleid van uw bedrijf volledig aan de voorschriften voldoet.

 • Verzorgings- en onderhoudsinstructies zijn opgenomen in de gebruiksaanwijzing van het product. Sommige fabrikanten publiceren mogelijk ook aanvullende hulpmiddelen voor de verzorging en het onderhoud en om uw team te trainen. Ondersteuning voor verzorging & onderhoud voor 3M-producten vindt u in het gedeelte Hulpbronnen op deze pagina.

 • Gereedschap Icoon
  Denk ook aan het onderhoud bij het kiezen van nieuwe RPE

  Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van nieuwe RPE voor uw team, en doorgaans is het budget een belangrijke factor. Vergeet niet de duurzaamheid van de constructie van het product, de beschikbaarheid van reserveonderdelen en het onderhoudsgemak in de afweging te betrekken voordat u een definitieve beslissing neemt – deze factoren kunnen opwegen tegen de verschillen in de eerste aanschafprijs van het product.

 • Masker Pictogram
  Vergeet de filters niet

  Ademhalingsfilters gaan niet eeuwig mee. Als de volledige capaciteit van een gas- en dampfilter is gebruikt, biedt het geen enkele bescherming meer. Een verzadigd deeltjesfilter kan u nog steeds beschermen, maar is moeilijker om door te ademen, met mogelijk vermoeidheid & minder productiviteit tot gevolg. De levensduur van een filter kan worden beïnvloed door een aantal factoren, waaronder het type filter, de concentratie van verontreinigingen in de lucht, de ademhalingssnelheid, de vochtigheid en de temperatuur. De beste werkwijze is om een schema voor het vervangen van filters op te stellen, met een gespecificeerde periode waarna filters moeten worden vervangen.

Hulpmiddelen voor verzorging en onderhoud

Hulpmiddelen voor lassen

Online trainingen veiligheid

Online trainingen veiligheid

Werk uw kennis bij en krijg van vooraanstaande experts van 3M de nieuwste informatie, praktische tips en meer. Onze live en on-demand webinars bieden toegang tot de kennis van branche-experts

TOEGANG TOT VEILIGHEIDSTRAINING