De 15%-cultuur van 3M

De 15%-cultuur van 3M

  • De unieke 15%-cultuur van 3M moedigt werknemers aan om een deel van hun werktijd te reserveren om proactief innovatieve en prikkelende ideeën te ontwikkelen en na te streven. Terwijl ze er in samenwerking met hun manager voor zorgen dat de dagelijkse verantwoordelijkheden worden uitgevoerd, krijgen medewerkers de ruimte om iets nieuws en anders te proberen, creatief te denken en de status-quo uit te dagen. Of het nu gaat om experimenten met een nieuwe technologie, het vormen van een speciale interessegroep rond een nieuw idee of het vinden van een nieuwe manier om een proces te uit te voeren, onze 15%-cultuur geeft medewerkers op alle gebieden de mogelijkheid om te innoveren. Talloze innovaties zijn tot stand gekomen dankzij onze 15%-cultuur, waaronder Multilayer Optical Film, Cubitron™-schuurkorrels, Emphaze™ AEXHybrid Purifier, APC™ Flash-Free Adhesive en Post-It® Notes!

    De basis voor de samenwerkings- en organisatiecultuur van 3M begon met William McKnight, die 37 jaar lang onze president en daarna voorzitter van de Raad van Bestuur was. Hij was een visionair met een uniek perspectief op mensen en innovatie:

    “Neem goede mensen in dienst en laat ze hun gang gaan. Delegeer verantwoordelijkheden en moedig mannen en vrouwen aan om het initiatief te nemen. Managers die destructief kritisch zijn als er fouten worden gemaakt, weerhouden mensen om initiatief te nemen. En als we willen blijven groeien is het juist essentieel dat we veel mensen in huis hebben die het initiatief durven te nemen", zei McKnight. 3M probeert actief de principes van McKnight te promoten bij onze voortdurende inspanningen om de problemen van morgen op te lossen.

Werknemers van 3M over de 15%-cultuur

Video van 3M-medewerkers die vertellen over de cultuur van 3M

Ontdek waar uw vaardigheden bij 3M het best tot hun recht zouden komen.