precisieslijpen: De fijnste oppervlakbewerking

Centerloos slijpen. Kruipgang slijpen. Cilindrisch slijpen. Tandwielslijpen. Gereedschapslijpen. Ze vragen allemaal om precisie. En voor de grootste precisie hebt u de beste schuurmaterialen nodig. 3M biedt al het schuurmateriaal om uw precisieslijpen, finishing en microfinishing naar een hoger niveau te tillen. Bovendien hebben we de technische en verkoopexpertise om oplossingen op maat voor u te ontwikkelen.

precisieslijpen en microfinishing: Speciale toepassingen

Zet 3M voor u aan het werk.

We hebben oplossingen om de efficiëntie en precisie van uw slijpwerkzaamheden te vergroten, van kruipgang tot tandwielslijpen en alles daartussenin. Of u nu snijgereedschap, turbines, tandwielen of lagers maakt, 3M-afbraamschijven helpen u om onderdelen van hogere kwaliteit te produceren – sneller.


Contacteer ons.

 • telefoonpictogram

  Laten we het over slijpen hebben. Als u nieuwsgierig bent naar op maat gemaakte oplossingen van 3M voor precisieslijpen en microfinishing, dan kunnen wij u helpen. Onze slijpexperts bieden u wat u nodig hebt, of u nu meer wilt weten over een specifieke slijptoepassing of gewoon hulp nodig hebt bij het vinden van het juiste product om de klus te klaren.


Technologie uitgelicht | Precision-Shaped Grain

 • De wetenschap achter 3M Cubitron II Precision Shaped Grain

  De 3M Precision-Shaped Grain-technologie is de geavanceerde technologie achter onze 3M™ Cubitron™ II™ producten. Zo werkt het: Precision-Shaped Grain is ontworpen met scherpe, driehoekige structuren die continu afbreken om nieuwe, scherpe punten te vormen in plaats van bot te worden als traditionele schuurmaterialen.

  Snijdt sneller. Werkt koeler.
  Deze schone, scherpe punten zorgen voor een schuurmateriaal dat sneller snijdt, koeler werkt en veel langer meegaat dan conventionele schuurmaterialen. Waar conventionele schuurmaterialen een overmatige warmte opbouwen, wordt de warmte die door onze Precision-Shaped Grain wordt gegenereerd, direct van het werkstuk naar de spaan afgevoerd.

  Tijdbesparend. Geldbesparend.
  Zoals het gezegde luidt: 'Tijd is geld.' De snelle 3M™ Cubitron™ II verhoogt de productiviteit en gaat tot 2x langer mee dan de concurrentie, verbetert de output en vermindert het verwisselen.


Van slijpen tot finishing, er is een 3M-product voor uw precisieproces.

Bekijk de oplossingen van 3M™ voor precisieslijpen en microfinishing (pdf, 2,1 MB)

3M is uw totaalleverancier en biedt u de slijpschijven, microfinishingfilms, bekleedmiddelen en -gereedschappen die u nodig hebt voor alle vormen van precisieslijpen. Koppel deze ruime 3M-productkeuze aan onze befaamde kennis van industrieën, service en ondersteuning, en het resultaat is een winnend partnerschap.

 • 3M™ Cubitron II™ Single Rib afbraamschijf
  Conventionele schijven

  Slijp met een 3M™ Cubitron™ II slijpschijf en u vergeet wat ‘conventioneel’ betekent. Bent u op zoek naar iets anders? Wij bieden ook een volledige lijn alternatieve schuurmaterialen die kunnen voldoen aan uw specifieke behoefte.

 • 3M™ Superslijpende schijven
  Superslijpende schijven

  Waar sterkte en precisie elkaar ontmoeten, vindt u onze CBN- en diamantafbraamschijven. We bieden een volledig assortiment superslijpende schijven die het bewerken van bijvoorbeeld carbiden en gehard staal vergemakkelijken.

 • 3M-microfinishingfilms
  Flexibele diamant- en microfinishingfilms

  3M-microfinishingfilms, voor gebruik op ronde onderdelen zoals krukassen en nokkenassen, en 3M flexibele diamantproducten, die worden gebruikt op tal van moeilijk te slijpen materialen om de oppervlakafwerking te verbeteren.

 • Buitenste steunspindels
  Aanbrengmiddelen en -gereedschap

  Bekleed afbraamschijven snel en nauwkeurig met behulp van 3M aanbrengmiddelen en -gereedschap en profiteer van 3M als leverancier van complete oplossingen.


Bekijk hoe onze schuurmaterialen precisieslijpprocessen vereenvoudigen.

Bekijk de video's hieronder om te ontdekken welk verschil 3M voor u kan maken.

 • 3M™ Cubitron II™ Single Rib tandwielafbraamschijf
  3M™ Cubitron™ II Single Rib tandwielafbraamschijf

  De koele en snel snijdende Precision-Shaped Grain in onze 3M™ Cubitron™ II Single Rib afbraamschijf betekent een revolutie in de wereld van het slijpen, met inbegrip van het geraffineerde proces van het tandwielslijpen.

 • 3M™ Cubitron II™ Single Rib tandwielafbraamschijf met schroefdraad
  3M™ Cubitron™ II Single Rib tandwielafbraamschijf met schroefdraad

  Voor het eerst is de Precision-Shaped Grain-technologie toegepast in een afbraamschijf met schroefdraad. Bekijk de buitengewone voordelen van de combinatie van deze twee baanbrekende innovaties.

 • Slijpen van rond gereedschap
  3M-oplossingen voor het slijpen van rond gereedschap

  Geoptimaliseerde slijpprocessen zijn de sleutel tot de productie van roterend gereedschap. Ontdek hoe 's werelds meest vooraanstaande technische experts bij 3M kunnen helpen bij het maken van maatoplossingen voor het slijpen van rond gereedschap.


Meer informatie

Meer informatie nodig? Bekijk de onderstaande bronnen voor productdetails en technische specificaties om u te informeren hoe u de 3M-oplossingen voor precisieslijpen en microfinishing in uw werkzaamheden kunt implementeren.