Hero-afbeelding van een persoon die vhb-tape op frame bevestigt om dit vervolgens op paneel te bevestigen

Paneel op frame en verstevigingsprofiel op paneel bevestigen

Panelen permanent hechten op stijve frames

VRAAG HET EEN 3M-EXPERT

3M oplossingen voor bevestiging van paneel op frame en verstevigingsprofiel op paneel voor duurzame sterkte

 • Paneel op frame-toepassingen

  Paneel op frame-toepassingen

  Paneel-op-frame-toepassingen worden gebruikt om decoratieve of dragende panelen aan te brengen op stijve frames voor ondersteuning. Veelvoorkomende voorbeelden hiervan zijn gevelconstructies, panelen op aanhangers, liftwanden en lichtbakken.

 • Verstevigingsprofiel bevestigd op paneel

  Verstevigingsprofiel-op-paneeltoepassingen

  Verstevigingsprofielen worden op panelen bevestigd voor extra ondersteuning en stijfheid. Ze worden vaak gezien op panelen van aanhangers, verkeersborden en grote metalen behuizingen. ​

 • Afbeelding van afschuifkracht bij paneelframes

  Afschuifkrachten in paneel-op-frame

  In verticale paneel-op-frametoepassingen produceert de zwaartekracht een afschuifspanning omdat het statische gewicht van het paneel de hechting belast. Er kunnen ook afpel- of splijtkrachten aanwezig zijn, maar die kunnen worden beperkt door de belasting te spreiden over een zo groot mogelijke lineaire lengte.

 • Afbeelding van compressie- en trekkrachten in verstevigingsprofiel-op-paneel

  Compressie- en trekkrachten in verstevigingsprofiel-op-paneel

  Bij verstevigingsprofiel-op-paneeltoepassingen is het gewicht van het verstevigingsprofiel vaak niet groot genoeg om bij te dragen aan de afschuifspanning gegenereerd door de statische last. In plaats daarvan ondervindt het verstevigingsprofiel in deze toepassingen vaak compressie- en trekbelasting wanneer krachten worden uitgeoefend op het paneel, zoals de windkracht op bewegwijzeringsborden. Ook hier kan sprake zijn van enige splijt- en afpelspanning, maar de lange lineaire lengte en het hat-channelontwerp spreiden deze belasting.


Productcategorieën

 • Zeer sterke hechtingstapes zijn een prima alternatief voor schroeven, klinknagels, lasnaden en andere mechanische bevestigingsmiddelen. 3M™ VHB™ Tape biedt onmiddellijke kracht, een zeer goede hechting en dicht bovendien tegelijkertijd af. De visco-elasticiteit van 3M™ VHB™ Tape staat relatieve beweging van onderdelen toe voor thermische uitzetting/krimp. Vooral geschikt voor vlak-op-vlaktoepassingen met een constante dikte van de lijmlaag.

 • Structurele lijmen op basis van acrylaat, epoxy en urethaan hebben een overlap-afschuifsterkte van meer dan 6,8 MPa (1000 psi). Vooral geschikt voor dunnere lijmranden, onregelmatige vormen en getextureerde oppervlakken waar een hoog draagvermogen essentieel is. Biedt een maximaal draagvermogen en is goed bestand tegen omgevingsfactoren.

 • Acrylaat, polyurethaan, nitril en hybride zijn ééncomponent hechtingstechnologieën met uitstekende afdichtingseigenschappen. Deze producten kunnen grotere en onregelmatige gaten vullen en zijn geschikt voor ruwe ondergronden. Uiterst flexibele samenstellingen laten relatieve beweging toe voor thermische uitzetting/krimp.

 • 3M™ Dual-Lock hersluitbare bevestigingsmiddelen voor sterke maar gemakkelijk te verwijderen bevestigingsoplossingen. Deze producten zijn bij uitstek geschikt als toegang tot panelen nodig is voor onderhoud of vervanging van een of meer panelen. Meestal aangevuld met 3M™ VHB™ Tape of andere lijmtechnologieën van 3M.


3M oplossingen voor bevestiging van paneel op frame en verstevigingsprofiel op paneel staan garant voor duurzame sterkte

Alle onderstaande 3M technologieën worden veel gebruikt in paneeltoepassingen. Aan de hand van onderstaande lijst kunt u de productprestaties met elkaar vergelijken.

 • + = Goed ++ = Beter +++ = Best

Contact opnemen

Wij staan voor u klaar.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op voor productinformatie, technische gegevens of gebruiksadvies, of als u wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op voor productinformatie, technische gegevens of gebruiksadvies, of als u wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.