3M™ Perfect-It™ Excentrische polijstmachine voor een hoogglans finish op automobielen

3M™ Perfect-It™ Excentrisch polijstsysteem

Lakherstel. Opnieuw gedefinieerd.

VRAAG HET EEN EXPERT

Neem de druk weg bij lakfinishing

 • Bekijk het excentrisch polijstproces en zie hoe u gemakkelijk prachtige resultaten bereikt

  Met het 3M™ Perfect-It™ Excentrische polijstsysteem hebben we van een van de meest gevreesde stappen bij automobielherstel een stap gemaakt die elke monteur in één keer onder de knie kan krijgen. Ervaar een systeem met componenten speciaal ontworpen om samen te werken – een gebruiksvriendelijke polijstmachine met speciaal samengestelde vloeistoffen en pads. Monteurs hoeven niet meer bang te zijn voor swirls, doorbranden of andere valkuilen die vaak voorkomen bij traditionele roterende polijstsystemen.

  Doorgaans gebruikt in werkplaatsen voor detailafwerking, nu geheel vernieuwd voor de schadeherstelbranche, Bekijk deze professionele set gereedschappen, pads en polijstmiddelen in actie en zie hoe lakherstel geheel is vernieuwd!

  Klik op afspelen om de video te bekijken.


Garantie- en reparatieproces 3M™ Perfect-It™ Excentrische polijstmachine

3M biedt vanaf de verkoopdatum twee jaar garantie op de 3M™ Perfect-It™ Excentrische polijstmachine. Als zich binnen deze garantieperiode een probleem voordoet met het gereedschap, dient u in eerste instantie contact op te nemen met uw 3M-distributeur. Deze kan bepalen of de claim gegrond is.

Veiligheid vóór alles: selecteer altijd de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen: bescherming van ogen, gelaat, handen, gehoor en luchtwegen, aangepast aan uw werkzaamheden en werkplek!

Ontdek hieronder hoe u de beste resultaten kunt behalen

 • Afbeelding van het wegwerken van onvolkomenheden op een autodeur.
  Stap 1: werk onvolkomenheden op de deur weg met 3M™ Finesse-it™ Trizact™ 466LA schijven met grofte 3000 op een denib-tool;
  Reinig vervolgens het gebied!
 • Afbeelding van krasverfijning.
  Stap 2: Werk daarna krassen weg met een 3M™ Trizact™ Fine finishingschijf 443SA, grofte 8000, 75 mm met een excentrische schuurmachine;
  Reinig vervolgens het gebied!
  U kunt nu beginnen met polijsten!
Veeg het paneel schoon. Als nog steeds krassen zichtbaar zijn, gaat u verder met verfijnen.
Veeg het paneel schoon. Als nog steeds krassen zichtbaar zijn, gaat u verder met verfijnen

Schuren van kleine oppervlaktebeschadigingen

Schuur het gebied met een 3M™ Hookit™ Purple Finishing folieschuurschijf 260L, grofte P1500, 75 mm. Gebruik de schijf met een zachte tussenschijf. Verwijder alle paneelfouten en pas de textuur aan aan die van de naastgelegen OEM-panelen. Veeg het paneel schoon.

Verfijn krassen met een dual-action schuurmachine en een 3M™ Trizact™ Foamschijf, grofte 3000, 75 mm. Gebruik een vochtige schijf met een zachte tussenschijf. Schuur elk gebied 4-6 keer.

Schuren van grote beschadigingen

 • Schuur het gebied met een 3M™ Hookit™ Purple Finishing folieschuurschijf 260L, grofte P1500 - P2000, 150 mm. Gebruik de schijf met een zachte tussenschijf. Verwijder alle paneelfouten en pas de textuur aan aan die van de naastgelegen OEM-panelen. Veeg het paneel schoon.
 • Verfijn krassen met een dual-action schuurmachine en een 3M™ Trizact™ Foamschijf, grofte 3000, 150 mm. Gebruik een vochtige schijf met een zachte tussenschijf. Ga 4-6 keer over elk gebied heen.

2 - Compounding
Afbeelding van een persoon die een compound aanbrengt op een pad
Afbeelding van een persoon die een oppervlak polijst

Breng de compound in een cirkelvormige beweging aan op de pad en gebruik de dop van de fles om een kleine hoeveelheid compound over de pad uit te spreiden. Bij het aanbrengen van compound op een nieuwe pad, wordt het aanbevolen om een paar seconden te beginnen met snelheidsinstelling 1 om ervoor te zorgen dat de pad gelijkmatig wordt geladen met compound voordat u met de taak begint.

Leg de pad plat op het oppervlak en begin met snelheidsstand 4 om de compound uit te spreiden. Verhoog de snelheid indien nodig. Oefen minimale druk uit in een noord/zuid, oost/west, kruislings patroon om krassen/defecten te verwijderen.

Compound kleine gebieden per keer. Een gebied van ongeveer 60 x 60 cm wordt aanbevolen om een adequate verwijdering van krassen/defecten te garanderen.

Gebruik 3M™ Perfect-It™ Ultrazacht schuurlinnen - High Performance om de achtergebleven residulaag van het oppervlak te verwijderen. Als er krassen/fouten overblijven, breng dan 4 druppels compound aan op de pad en ga verder met compounding.

Zorg ervoor dat alle schuurkrassen volledig worden verwijderd. Inspecteer het oppervlak door dit te besproeien met 3M™ Perfect-It™ Finish Control Spray en af te vegen met een schone microvezeldoek.

Productassortiment 3M™ Perfect-It™ Excentrisch polijsten

Opmerking: Reinig pads regelmatig met een conditioningborstel voor optimale prestaties.

3 - Polijsten
Afbeelding van een persoon die een polijstmiddel aanbrengt op een pad
Afbeelding van een persoon die een oppervlak polijst

Breng het polijstmiddel aan in een cirkel dicht bij de rand van de pad. Bij het aanbrengen van het polijstmiddel op een nieuwe pad, wordt het aanbevolen om een paar seconden te beginnen op snelheidsinstelling 1 om ervoor te zorgen dat de pad gelijkmatig wordt geladen voordat u met de taak begint.

Leg de pad plat op het oppervlak en begin met snelheidsstand 4 om het polijstmiddel uit te spreiden. Verlaag de snelheid indien nodig. Oefen minimale neerwaartse druk uit in verticale, horizontale en diagonale bewegingen om swirls/fouten te verwijderen.

Polijst kleine gebieden per keer. Een gebied van ongeveer 60 x 60 cm wordt aanbevolen om een adequate verwijdering van swirls/defecten te garanderen.

Gebruik 3M™ Perfect-It™ Ultrazacht schuurlinnen - High Performance om de achtergebleven residulaag van het oppervlak te verwijderen. Als er hologrammen/fouten achterblijven, breng dan 4 druppels polijstmiddel aan op de pad en ga verder met polijsten.

Productassortiment 3M™ Perfect-It™ Excentrisch polijsten


Er is nog meer! Een systeem dat is ontwikkeld om samen te werken

 • Afbeelding van een excentrische polijstmachine in gebruik
  • Consistente finish zonder swirls
   De gecombineerde cirkelvormige en trillende beweging van de 3M™ Perfect-It™ Excentrische polijstmachine voorkomt de gevreesde swirls die gebruikelijk zijn bij traditionele roterende gereedschappen.

   Voorkom doorbranden en nabewerking
   Ervaar een vrijwel foutloze finish zonder angst voor doorbranden op uw pas gelakte panelen.

   Ontworpen voor alle vaardigheidsniveaus
   Het bereiken van uw ideale finish was nog nooit zo eenvoudig. Het 3M™ Perfect-It™ Excentrische polijstsysteem is ontworpen om strakke, consistente resultaten te leveren – op elk vaardigheidsniveau.

   DOWNLOAD DE BROCHURE 3M™ PERFECT-IT™ EXCENTRISCH POLIJSTEN (PDF, 411 KB)

   U kunt onze producten ook online bekijken


3M biedt vanaf de verkoopdatum twee jaar garantie op de 3M™ Perfect-It™ Excentrische polijstmachine. Als een eindgebruiker (klant) binnen deze garantieperiode een probleem heeft met het gereedschap, dient deze in eerste instantie contact op te nemen met zijn 3M distributeur. Als de 3M-distributeur vaststelt dat het inderdaad om een geldige garantieclaim gaat, moet de distributeur een reparatieformulier voor gereedschap onder garantie invullen (zie hieronder) en het formulier per e-mail naar het 3M Customer Issue Resolution Team (CIR) sturen met het verzoek het gereedschap op te halen en naar de plaatselijke erkende serviceprovider te brengen.

 

De distributeur wordt verzocht de lokale erkende serviceprovider een kopie van de e-mail te sturen. Hieronder vindt u een lijst met e-mailadressen voor 3M Customer Issue Resolution Team (CIR) en erkende serviceproviders per land.Raadpleeg een autoschadeherstelexpert

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden Verzenden

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.

Helaas.

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.