Op zoek naar het meest efficiënte compoundingproces? Neem het volgende in overweging:

Voor de beste finish voor uw klanten is het van essentieel belang dat u het geschikte aanbrengproces volgt voor uw laklagen – houd u aan de aanbevelingen van de lakfabrikant!

Geavanceerde moderne blanke laklagen zijn zeer gevoelig voor uithardingsomstandigheden en kunnen doorslaggevend zijn voor de complexiteit van uw finishingproces en de algemene kwaliteit van uw resultaat.

 • Tijd en temperatuur in de oven

  De door de lakfabrikant aanbevolen baktijd verwijst gewoonlijk naar de tijd in de oven bij "objecttemperatuur".
  Het is belangrijk te bepalen hoeveel extra tijd nodig is om het object op temperatuur te brengen, en die tijd bij de baktijd te tellen.

  Afbeeldingen genomen met infraroodcamera:

  • Na 5 min: motor en motorkap warmen op

   Na 5 min: motor en motorkap warmen op

  • Na 15 min: motor en motorkap warmen op

   Na 15 min: temperatuur verspreidt zich, maar de temperatuur van het onderste gedeelte van de deur is nog steeds lager dan 50°C

  • Type blanke coating en verhardingsmiddel

   Hoe langer de opentijd van de verharder (type: lang), hoe langer de uithardingstijd voor een volledig uitgeharde laklaag.

  • Dikte van aangebrachte laklaag

   Hoe dikker de hele laag, hoe langer de uithardingstijd voor een volledig uitgeharde laklaag. Geavanceerde zeer vaste blanke laklagen behalen dikkere lagen per toepassing.

Onthoud het volgende:

Hoe langer de opentijd van de verharder. Hoe dikker de laklaag. Hoe korter de tijd of hoe lager de temperatuur... hoe minder uitgehard de blanke laklaag zal zijn bij het polijsten.

Kies het meest efficiënte polijstproces in functie van de variabelen in het ter plaatse gebruikte proces.


Detailafwerking van auto's

Herstel en bescherm die showroomfinish met een gamma 3M producten voor autoverzorging.

 • Detailafwerking &van auto's

  Of u nu de binnenkant of de buitenkant van een auto wilt herstellen, 3M producten uit het autoverzorgingsgamma bieden u gebruiksvriendelijke producten waarmee u ook doffe laklagen naar een briljante glans kunt herstellen.

  Van een snelle wasbeurt met de Car Wash Soap tot de ultieme behandeling met Performance Finish.


Total Automotive Sanding System

 • Total Automotive Sanding System

  3M en Festool Automotive Systems hebben een wereldwijde, strategische samenwerking gevormd om de autoschadeherstelmarkt optimaal te bedienen.

  De beste innovaties op het gebied van schuurmaterialen van 3M, inclusief 3M™ Cubitron™ II Schuurmaterialen, zijn nu verkrijgbaar samen met de premium hulpmiddelen voor oppervlaktevoorbewerking van Festool Automotive Systems, zoals de pneumatische en elektrische schuurmachines, polijstmachines en steunschijven, stofzuigers en werkstations voor oppervlaktevoorbewerking, met stofafzuigcapaciteit en service.