Ingenieur die werkt met een 3M Systeem robotica en automatisering

Automatisering van schuurwerkzaamheden

Afbramen en finishen met robots zijn geweldige kansen voor fabrikanten om de productiviteit te verhogen en de problemen van een krimpend personeelsbestand op te vangen. Maar die opwinding brengt risico's, uitdagingen en onzekerheden met zich mee.

VRAAG EEN EXPERT OP HET GEBIED VAN ROBOTICA

We staan klaar om u te helpen met automatisering.

3M is een vertrouwde leider in geautomatiseerde materiaalverwijdering. Dankzij tientallen jaren ervaring in samenwerking met systemintegrators en robotfabrikanten – en als leider op het gebied van schuurmaterialen voor robots – kunnen wij er met alle vertrouwen voor zorgen dat u het automatiseringsproces doorloopt.

Om zo goed mogelijk aan uw specifieke behoeften en interesses te beantwoorden, vindt u hieronder gereedschap en bronnen om u in alle stadia van het proces te ondersteunen. We begeleiden u bij elke stap: Van het onderzoeken of uw bedrijf klaar is om automatiseringsprocessen in te zetten tot het selecteren kiezen van de juiste schuurmiddelen voor uw toepassingen.

Als marktleider in schuurmiddelen kan 3M gedurende het hele proces uw partner zijn.


Auto in metaalbewerkingswerkplaats

3M™ Robotic Lakherstelsysteem

Geautomatiseerd lakherstel

 • 3M™ Finesse-it™ Gerobotiseerd Lakherstelsysteem

  Gerobotiseerd lakherstel: Help uw verfafwerking te perfectioneren.

  • Vrijwel elke auto die uit de laklijn komt, heeft defecten die handmatige inspectie en reparatie vereisen om het kwaliteitsniveau te garanderen dat klanten verwachten.

   De meeste autofabrikanten vertrouwen op tientallen bekwame operators, waardoor het repareren van toplaagdefecten een van de meest handmatige handelingen in de auto-industrie is.

   Met het 3M™ Finesse-it™ Robotic Lakherstelsysteem kunt u deze belangrijke stap in uw productieproces automatiseren.

   Neem vandaag nog contact op met een 3M expert op het gebied van robotica en automatisering van en ontdek hoe een geautomatiseerde oplossing voor lakherstel kan helpen de kwaliteit en productiviteit van uw lakreparaties te verbeteren.

   NEEM CONTACT OP MET EEN 3M ROBOTICA- EN AUTOMATISERINGSEXPERT


Geautomatiseerde middelen voor lakherstel

 • Als een van de meest intensieve handmatige bewerkingen op de gehele assemblagelijn, is de bekwame arbeid die nodig is om de kwaliteit en output te behouden aanzienlijk.

  Automatisering kan cyclustijden helpen verkorten en de kwaliteit van onderdelen verhogen.

  Dat kan op zijn beurt de merkperceptie beschermen en verbeteren, terwijl het helpt om nabewerking door dealers en garantieclaims te verminderen.

 • Reparatie van topcoat-defecten brengt een aantal uitdagingen met zich mee, waaronder de behoefte aan een grote werkvloer of fabrieksoppervlak, een hoog energieverbruik en de afhankelijkheid van meerdere operators die in kleine ruimtes werken.

  Bovendien gaat handmatige arbeid gepaard met een inherent verschil in inspectie, reparatietechnieken en gegevensinvoer.

  Onze video 3M™ Finesse-it™ Robotic Lakherstelsysteem is gemaakt in samenwerking met ASIS en Inovision.

 • Het 3M™ Finesse-it™ Robotic Lakherstelsysteem is een cruciaal onderdeel van een complete geautomatiseerde oplossing waarmee robots efficiënt en betrouwbaar kunnen schuren en polijsten.

  Het systeem bestaat uit gereedschap, software, schuurmiddelen, accessoires en procesexpertise die zijn ontworpen om te werken met een reeks robots - om resultaten te leveren waarop u kunt vertrouwen, auto na auto.


Gerobotiseerd schuren gemakkelijk gemaakt - Systeemoplossingen met SCHUNK

Stroomlijn uw implementatie van gerobotiseerd schuren met twee vertrouwde experts uit de automatiseringsindustrie. 3M en SCHUNK hebben de handen ineen geslagen om een nieuwe geautomatiseerde schuuroplossing te leveren: een complete set met een conforme vlakschuurmachine en professioneel geselecteerde schuurmiddelen van 3M.

 • AOV-10 Axiaal conforme roterende schuurmachine

  Maak kennis met de ideale oplossing voor robotschuren.

  Als u op zoek bent naar een meer consistente kwaliteit van onderdelen en oppervlakteafwerkingen bij uw schuurwerkzaamheden, dan is onze robotschuurset de ideale oplossing. Dit compacte gereedschap is klaar om op uw industriële robot te worden gemonteerd en levert fijne afwerkingen bij elke druk of oriëntatie — zelfs ondersteboven.

  De betaalbare en flexibele AOV-10 Axiaal conforme roterende schuurmachine van SCHUNK stroomlijnt de oppervlaktevoorbereiding en stelt gebruikers in staat het apparaat te configureren voor hun unieke proces.

  De schuurmachine is geoptimaliseerd voor de meegeleverde 3M-schuurschijven en reservepads voor maximale prestaties, consistent snijden en een lange levensduur - eigenschappen van een efficiënte robotcel.


Zie hoe 3M™-schuurmiddelen het meest halen uit automatisering.

Twijfelt u of uw proces geautomatiseerd kan worden? Of misschien bent u gewoon benieuwd hoe afbramen met robots eruit ziet. Bekijk de onderstaande videosimulaties om te zien waartoe robots in staat zijn als ze zijn uitgerust met 3M™ Schuurmiddelen.


Meer informatie over robottoepassingen

3M biedt schuuroplossingen en expertise om u te helpen bij het automatiseren van een verscheidenheid aan materiaalverwijderingsprocessen, van slijpen tot polijsten met behulp van robots en elke stap daartussenin. Bezoek voor meer informatie onze toepassingspagina's voor metaalbewerking.Geautomatiseerd polijsten van banden

Producten voor automatisering

Klaar om producten te kopen? Bekijk de beste schuurbanden, -schijven en -wielen voor gebruik in een robotcel.

PRODUCTEN VOOR GEROBOTISEERDE SCHUURMATERIALEN (English, UK)

Aanbevolen 3M evenementen en bronnen op het gebied van robotica


Donker- en lichtblauw scheidingsbanner

Laten we het over automatisering hebben.

Klaar om in contact te komen met een expert in schuurmaterialen van 3M?

Ons team staat voor u klaar om uw vragen over geautomatiseerde schuurprocessen te beantwoorden.

Of u nu begint met het overwegen robotica in uw bedrijf te gebruiken, een robotcel ontwerpt voor uw schuurproces of een definitieve keuze van schuurmateriaal maakt, wij helpen u het meeste uit automatisering te halen.

Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.