Gelakte auto's op de automotive assemblagelijn
Automotive productie: Finesseplatform

Automotive productie: Finesseplatform

 • Ervoor zorgen dat het perfecte lakwerk in de fabriek nooit ophoudt en extra seconden besteden reparaties van grondlak en blanke lak op kleine oppervlakken kan het verschil betekenen tussen het halen van uw productiedoelstellingen of niet.

  Of uw proces nu handmatige of geautomatiseerde defectdetectiesystemen gebruikt, de automotive productie-oplossingen van 3M voor het Finesse platform leveren betrouwbare prestaties voor reparaties aan kleine oppervlakken, in-line, grondlak en blanke lak door de toonaangevende oplossingen voor schuren en polijsten. Dankzij ons aanbod kunt u gemakkelijk voor één systeem van oplossingen kiezen voor een proces waarin elke seconde telt.

Typische processtappen

 • Auto's op de assemblagelijn
 • 1. Detectie van lakfouten

  Eenmaal gelakt, worden voertuigen geïnspecteerd om de consistentie van lak en blanke lak te garanderen

  2. Reparatie en correctie van kleine oppervlakken

  Onvolkomenheden worden gerepareerd met behulp van een systeem van schuur- en polijstmiddelen

  3. Polijsten

  Gerepareerde oppervlakken worden gepolijst om schuursporen te verwijderen en blanke lak weer hoogglanzend te krijgen


Aanbevolen toepassingen van het Finesseplatform

 • Reparatie van lakfouten met 3M Finesse-it
 • Handmatige reparatie van blanke lak en lakfouten

  Door de onvolkomenheden op elk voertuig dat van de lijn komt, is het repareren van blanke lak en lakfouten een van de meest arbeidsintensieve taken in de fabriek. Operators werken van dichtbij om onvolkomenheden in de blanke lak te identificeren, op te schuren en te polijsten terwijl het voertuig op de assemblagelijn staat.

  Snelheid, techniek en goed presterende producten zijn hier van cruciaal belang om een continue output te garanderen: waardoor ons eenvoudige proces in twee stappen de perfecte keuze is voor de meeste fabrieken.

 • 3M Elite excentrische minischuurmachine
  3M™ Elite excentrische minischuurmachine

  De 3M™ Elite Serie excentrische minivlakschuurmachines combineren de kracht van onze pneumatische vlakschuurmachine met een klein formaat: ideaal voor het schuren van kleine oneffenheden op geschilderde oppervlakken.

 • Alle voordelen die operators gewend zijn van Trizact™ Finesse-it™-producten: Snelle, consistente snijactie in combinatie met een uniforme finish. Deze schijven helpen onvolkomenheden in het oppervlak van autolak te verwijderen zonder de topografie van het oppervlak te veranderen, en het Microreplication-ontwerp zorgt voor consistente afwerkingen en een langere levensduur.

 • Grijs schuim 3M Finesse-it Polijstpad
  3M™ Finesse-it™ Polijstpads

  3M™ Finesse-it™ Polijstpads verwijderen de schurende zandkrassen die zijn ontstaan bij het verwijderen van kleine fouten in blanke autolakken. Onze pads zijn ook geschikt voor gebruik met het 3M™ Finesse-it™ Trizact™ lakcorrectiesysteem voor AOEM-lakken en blanke lakken.

 • 3M Finesse-it Premium polijstmiddel 300-serie
  3M™ Finesse-it™ Premium polijstmiddel 300-serie

  Als onderdeel van een reeks speciaal ontwikkelde compounds en polijstmiddelen voor gebruik op OEM- en reparatielakken, voor het verwijderen van schuurkrassen of wervelsporen van eerder gepolijste gebieden. Het is speciaal ontworpen om de beste resultaten te leveren bij gebruik met pneumatische of elektrische polijstmachines die voorzien zijn van Finesse-it™ polijstpads.

Sedan met zilveren lakwerk
Oplossing in de schijnwerpers: 3M™ Finesse-it™-brochure

Download onze productbrochure voor meer informatie over alles wat met 3M™ Finesse-it™ te maken heeft

Download de brochure (PDF, 866 KB)

 • Geautomatiseerde toepassing voor reparatie van lakfouten
 • 3M™ Finesse-it™ Gerobotiseerd Lakherstelsysteem

  Automobielfabrikanten vertrouwen op hoogopgeleide operators, waardoor het repareren van toplaagfouten een van de meest arbeidsintensieve werkzaamheden in de fabriek is. Dit hoeft niet meer zo te zijn.

  Geautomatiseerde lakreparatie is niet alleen mogelijk, het is essentieel. 3M heeft in samenwerking met zijn partners de handen ineen geslagen om een complete automatiseringsoplossing te leveren voor reparatie van lakfouten. Laat ons u helpen bij het automatiseren van uw reparatieproces.

Video over gerobotiseerd lakherstel
Product in de schijnwerpers: 3M™ Finesse-it™ Gerobotiseerd Lakherstelsysteem
Brochure downloaden (PDF, 3.7 MB)
 • 3M Servo excentrische schuurmachine
  3M™ Servo excentrische schuurmachine

  De 3M™ Servo excentrische schuurmachine biedt een consistentere snelheid wanneer er druk wordt uitgeoefend dan luchtaangedreven gereedschap.

 • 3M Servo excentrische poetsmachine
  3M™ Servo excentrische poetsmachine

  De 3M™ Servo excentrische poetsmachine biedt een consistentere snelheid wanneer er druk wordt uitgeoefend dan luchtaangedreven gereedschap.

 • 3M Active Compliance-gereedschap
  3M™ Active Compliant-gereedschap

  Dit onderdeel, ook wel krachtcontrole genoemd, wordt aan de robotarm bevestigd en zorgt voor actieve compliance waardoor de robotgereedschappen en schuurmiddelen contact houden met voertuigoppervlakken bij een specifieke druk.

 • 3M Lakreparatiecontroller
  3M™ Lakreparatiecontroller

  De 3M™ Lakreparatiecontroller bestuurt tegelijkertijd de robots en gereedschappen om ingebedde reparatierecepten uit te voeren.

Twee werknemers in een automotive assemblagefabriek
Neem contact op met een procesdeskundige van 3M

Laten we het hebben over uw assemblageproces.

NEEM CONTACT MET ONS OP
Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M