Voertuigen op de automotive assemblagelijn
3M Automotive productie-oplossingen

3M Automotive productie-oplossingen

Autoproductie: Materialen en gereedschappen voor elke stap in de assemblage van auto's.

 • Het productieproces van de auto is complexer dan ooit, met processen gemeten in microseconden en output gemeten in honderdduizenden. Daarom heeft u een partner nodig die geavanceerde oplossingen levert voor elke stap in het productieproces. 3M Automotive productie-oplossingen zijn ontwikkeld om de grootste kansen uit de kleinste details te halen – om u te helpen de efficiëntie te vergroten, de kosten te optimaliseren, de kwaliteit te verbeteren en de output te verhogen in elke fase van uw productie- en assemblageproces.

  3M Automotive productie-oplossingen: efficiënt georganiseerd en geoptimaliseerd voor u.


Een oplossing voor elk proces.

De juiste oplossing aanbevelen betekent het hele assemblageproces begrijpen. Verken de kaart van het automotive assemblageproces voor meer informatie over 3M-oplossingen die kunnen helpen bij het optimaliseren van toepassingen binnen de diverse onderdelen van de fabriek.


 • Twee werknemers aan de automotive assemblagelijn
  Instructies voor carrouselinteracties
  Instructies voor carrouselinteracties
Werkplaats voor panelen

Ook bekend als de persafdeling, de werkplaats voor panelen markeert het begin van het proces in de meeste fabrieken. 3M biedt oplossingen voor heavy-duty metaalwerk en voor lichtere werkzaamheden, zoals schuren en finishen.

Meer informatie
Carrosseriewerkplaats

In de BIW-fase (body-in-white) wordt een complexe mix van las-, bevestigings- en lijmtoepassingen uitgevoerd. 3M-oplossingen zorgen voor schone en gladde las- en bevestigingslijnen voorafgaand aan het lakken.

Meer informatie
Lakwerkplaats

3M biedt oplossingen voor veel processen binnen de lakwerkplaats, waaronder e-coat en primervoorbereiding en -reparatie, evenals ingewikkelde afplakwerkzaamheden.

Meer informatie
Finesseplatform

Het is essentieel dat de spuitklus perfect is uitgevoerd voordat het onderdeel naar de algemene montage gaat. Ontdek de handmatige of gerobotiseerde oplossingen van 3M voor het repareren van kleine plekken, het aanbrengen van blanke lak en voor de finish.

Meer informatie
Reparatie aan het einde van de lijn

Sommige taken zijn te groot of te tijdrovend om in de assemblagelijn uit te voeren. Pak deze klussen aan met de toonaangevende spuitpistoolsystemen en afplakoplossingen van 3M.

Meer informatie

Veldgids voor automotive-productie

 • Brochure over de automotive-productie

  Begeleiding door procesdeskundigen bij elke stap.

  Krijg een diepgaand beeld van mogelijke 3M-oplossingen voor de kritieke stappen in het productieproces van de auto: van de werkplaats voor panelen tot de eindinspectie. Onze automotive procesdeskundigen hebben een uitgebreid overzicht samengesteld van de belangrijkste processtappen, kritieke toepassingen en aanbevolen productoplossingen op basis van tientallen jaren ervaring in de sector.

  *Beschikbaarheid van producten kan per locatie verschillen

Onze nieuwste oplossingen voor de automotive-productie

 • Dankzij 3M hoeft er geen afweging meer te worden gemaakt tussen stofafzuiging en prestaties. Dankzij de legendarische 3M Precision-Shaped Grain-technologie met gaasrug bereikt de 3M Xtract™ Cubitron™ II Gaasschijf 710W een toonaangevende snijsnelheid en schuurt daarnaast vrijwel stofvrij.

 • Scotch® High temperature Fine Line Tape 4737TL is voorzien van een drukgevoelige kleefstof van natuurlijk rubber die betrouwbaar hecht aan oppervlaktecontouren. De gladde achterkant van vinyl biedt vervormbaarheid, die beter de contouren volgt voor het werken met complexe vormen en gebogen oppervlakken. Dankzij de speciaal ontwikkelde achterkant laat deze tape niet los rond hoeken of op verlaagde oppervlakken. De tape is bestand tegen temperaturen tot 149 °C.

 • 3M Adjustable Paint Masking Applicator
  3M™ Adjustable Paint Masking Applicator

  Afplekken op de juiste diepte kan het verschil betekenen tussen een perfecte lakbeurt en een die moet worden nabewerkt. 3M™ Adjustable Paint Masking Applicator is een robuust aanbrenggereedschap voor maskeertape dat wordt gebruikt om Scotch® Fine Line-tapes (tot 19 mm) aan te brengen op complexe oppervlakken, zoals de daklijn of de achterklep van een voertuig.

 • Een spuitpistool is meer dan alleen een pistool, het kan u helpen uw bedrijfsresultaten te verbeteren. Het 3M™ Performance Spuitpistool is de industriële coatingoplossing die helpt processen consistenter te maken en de productiviteit te verhogen door technici een slimmer spuitsysteem te bieden.

Geïnteresseerd in andere gebieden van de automotive-industrie? Bekijk hier onze oplossingen:

Twee mannelijke werknemers in een automotive assemblagefabriek
Neem contact op met een procesdeskundige van 3M

Laten we het hebben over uw assemblageproces.

NEEM CONTACT MET ONS OP
Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M