Werknemer die rollen plaatwerk verplaatst
Automotive productie: Werkplaats voor panelen en personderdelen

Automotive productie: Werkplaats voor panelen en personderdelen

 • Plaatwerk omzetten in afgewerkte onderdelen vereist een zorgvuldige planning en expertise op het gebied van metaalbewerking. Hoewel het intern of bij een partner kan worden gedaan, is kwaliteit van cruciaal belang, aangezien zelfs de kleinste defecten aan panelen of onderdelen pas later in het proces aan het licht komen, wat betekent dat het de eerste keer goed moet zijn.

  De automotive productie-oplossingen van 3M in de werkplaats voor panelen en de stempelafdeling worden over de hele wereld en door veel OEM-assemblagefabrieken gebruikt. Gecentreerd rond industriële schuurmiddelen en elektrisch gereedschap zijn onze geoptimaliseerde producten ontworpen om het proces sneller en efficiënter te laten werken en tegelijkertijd de bedrijfskosten te verlagen.

Typische processtappen

 • Twee werknemers in werkplaats voor panelen
  1. Fabricage van gereedschappen en matrijzen
   Er worden bewerkingsgereedschappen gemaakt die worden gebruikt om materiaal in de gewenste vorm te snijden of te vormen
  2. Afdekken/snijden
   Metalen spoelen of plaatwerk worden in de pers geplaatst waar vlakke, geometrische vormen ontstaan
  3. Hittebehandeling
   De afdekkingen ondergaan vervolgens een hittebehandeling, een proces om ze sterker te maken
  4. Vormen en vormgeven
   Metalen onderdelen worden gevormd
  5. Metaal finishing
   Metalen onderdelen worden schoongemaakt en afgewerkt voordat ze naar de carrosseriewerkplaats gaan

Aanbevolen toepassingen in de werkplaats voor panelen

 • Operator die metaal snijdt met een slijpschijf
 • Onderhoud van matrijzen

  Defecten aan panelen zijn vaak terug te voeren op defecten in de matrijs. 3M biedt een verscheidenheid aan oplossingen die helpen bij het reinigen en onderhouden van metalen matrijzen om de noodzaak tot nabewerking aan nieuwe panelen te verminderen.

 • Ontworpen met een hoge vermogen-gewichtsverhouding om u te helpen meer werk te verzetten in minder tijd en met minder belasting. Geweldig voor slijpen, blenden, lassen, voorbereiden en het uitvoeren van andere metaalproductietoepassingen.

 • Een superieure oplossing voor metaalbewerkingstoepassingen die flexibiliteit vereisen, zoals het slijpen van lasnaden, afschuinen, bewerken van vlamgesneden randen en afbramen.

 • Gebouwd voor toepassingen bij randen onder middelhoge tot hoge druk. Door zijn kleine formaat is hij flexibel en manoeuvreerbaar, zodat operators in, over en rond ingewikkelde onderdelen kunnen komen. De dubbele combinatie van rug en gewicht voegt kracht toe aan de schijf.

 • Verwijder effectief roest, lak, walshuid, coatings en lijmen van oppervlakken zonder het basismateriaal ingrijpend aan te tasten. De zeer sterke vezels zijn goed vervormbaar, bestand tegen afbrokkelen en vollopen en presteren goed op de randen.


 • Operator repareert een paneel van een auto
 • Reparaties aan panelen

  Defecten verwijderen vóór ontvangst in de carrosseriewerkplaats. Omvang van het defect en de kwaliteitsvereisten bepalen of 1, 2 of zelfs 3 reparatiestappen nodig zijn:
   

  • Veilen aan de carrosserie
  • Blending
  • Bramen verwijderen en verfijnen

  *Aanbrengen kan ook plaatsvinden in de carrosseriewerkplaats

 • Onze excentrische schuurmachines uit de 3M Xtract™-serie leveren het vermogen en de functies die u nodig hebt bij het voorbereiden en afwerken van oppervlakken.

 • Voor een grotere weerstand tegen scheuren en behoud van de randen, biedt dit patroon met meerdere gaten op de rug van de folie een superieure stofafzuiging om overbelasting te voorkomen, de productiviteit te verhogen en een schonere werkomgeving te bieden de revolutionaire 3M™ Precision Shaped Grain-technologie zorgt voor een snelle snede en een lange levensduur. Snijdt tot 2x zo snel als conventionele schuurmaterialen.

 • Combineert flexibele vezels met een uitstekende snijwerking om u te helpen zware schoonmaakklussen uit te voeren of keer op keer fijne finishingsresultaten te produceren. Het is een superieur alternatief voor staalwol, draadborstels, schuurpapier en andere non‑woven producten voor reinigen of finishen. De Hookit™-rug maakt een gemakkelijke bevestiging op een excentrische schuurmachine mogelijk.

Twee werknemers in een automotive assemblagefabriek
Neem contact op met een procesdeskundige van 3M

 Laten we het hebben over uw assemblageproces.

NEEM CONTACT MET ONS OP
Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M