Lakreparatie met 3M Finesse-it
Autoproductie: Reparatie aan het einde van de lijn en offline-reparaties

Automotive productie: Reparatie aan het einde van de lijn en offline-reparaties

 • Sommige taken zijn te groot of te tijdrovend om in de assemblagelijn uit te voeren. Voor het repareren van grote oppervlakken moeten fouten worden verwijderd, moet het oppervlak worden voorbereid en moeten oppervlakken mogelijk worden afgeplakt voor het aanbrengen en finishen van de lak. 3M heeft efficiënt gereedschap, producten en processen voor elke fase van een reparatie, zodat u in de kortst mogelijke tijd een reparatie kunt uitvoeren met minimale verspilling.


Typische processtappen

 • Gereedschap voor offline-reparaties
  1. Oppervlakvoorbereiding
   Meestal worden bij een offline-reparatie oppervlakken geschuurd om fouten glad te strijken en gereinigd om een optimale hechting te garanderen
  2. Reparaties van grote oppervlakken
   Vervolgens wordt het oppervlak afgeplakt en worden primers, grondlakken en blanke lakken aangebracht
  3. Lakfinishing
   Daarna vindt het compounding, polijsten en opwrijven plaats om de lakkwaliteit en fabrieksafwerking te verbeteren.

Aanbevolen toepassingen voor reparatie aan het einde van de lijn en offline-reparatie

 • Machinaal schuren met 3M Finesse-it
 • Lakvoorbereiding

  Bij lakvoorbereiding of oppervlakvoorbereiding worden vaak verschillende vormen van slijpen, schuren en afwerken gebruikt, zodat de ondergrond optimaal wordt voorbereid voor de hechting van lak of coating.

  Lees hieronder meer over ons nieuwe stofvrije, schurende lakvoorbereidingssysteem.

 • Onze excentrische schuurmachines uit de 3M Xtract™-serie leveren het vermogen en de functies die u nodig hebt bij het voorbereiden en afwerken van oppervlakken.

 • Deze eersteklas netschijf maakt vrijwel stofvrij schuren mogelijk zodat vollopen wordt voorkomen, de productiviteit wordt verhoogd en een schonere werkomgeving het resultaat is. De revolutionaire 3M Precision Shaped Grain-technologie zorgt voor een snelle snijwerking en een lange levensduur. Snijdt tot 2x zo snel als conventionele schuurmaterialen en garandeert tot 99% stofafzuiging.


 • Toepassing voor het afplakken van autolak
 • Afplakken

  Effectief afplakken vereist betrouwbare dekking en hechting om scherpe kleurlijnen en oppervlakbescherming te bereiken. 3M afplakproducten zijn ontwikkeld om stevig op veel verschillende ondergronden te kleven, de hitte van de bakcyclus te overleven en vervolgens schoon te verwijderen zodat uw productieproces efficiënt verloopt.

 • 3M Adjustable Paint Masking Applicator
  3M™ Adjustable Paint Masking Applicator

  Afplekken op de juiste diepte kan het verschil betekenen tussen een perfecte lakbeurt en een die moet worden nabewerkt. 3M™ Adjustable Paint Masking Applicator is een robuust aanbrenggereedschap voor maskeertape dat wordt gebruikt om Scotch® Fine Line-tapes (tot 19 mm) aan te brengen op complexe oppervlakken, zoals de daklijn of de achterklep van een voertuig.

   

 • Deze crèmekleurige crêpepapiertape is ideaal voor toepassingen in auto's, speciale voertuigen en industriële markten waar water-, vocht- en oplosmiddelbestendigheid vereist is.

 • Scotch® High temperature Fine Line Tape 4737TL is voorzien van een drukgevoelige kleefstof van natuurlijk rubber die betrouwbaar hecht aan oppervlaktecontouren. De gladde achterkant van vinyl biedt vervormbaarheid, die beter de contouren volgt voor het werken met complexe vormen en gebogen oppervlakken. Dankzij de speciaal ontwikkelde achterkant laat deze tape niet los rond hoeken of op verlaagde oppervlakken.

 • 3M™ Purple Premium Plus Masking folie is een uitstekende plastic folie met hoge dichtheid. Voorkomt het achterblijven van vochtvlekken op gelakte voertuigoppervlakken. Het is zo ontworpen dat tape kan worden verplaatst zonder scheuren te veroorzaken en de folie beter op maat kan worden gesneden om gemakkelijker rond de contouren van het voertuig te worden aangebracht. De bovenzijde van de folie is speciaal behandeld voor een uitstekende hechting aan lakken op basis van oplosmiddelen en van water, waardoor schilfering tijdens het spuitproces worden vermeden.


 • Operator die een spuitpistool gebruikt
 • Aanbrengen van coating

  Als marktleider in apparatuur voor het aanbrengen van lakken en van persoonlijke beschermingsmiddelen, blijft 3M innoveren en de manier veranderen waarop lak en andere coatings worden aangebracht.

 • Het 3M™ Performance Spuitpistool is de industriële coatingoplossing die helpt processen consistenter te maken en de productiviteit te verhogen door technici een slimmer spuitsysteem te bieden.

 • Met snel vervangbare spuitkoppen van 1.1 tot 2.0 is het alsof u met elk nieuw mondstuk een gloednieuw spuitpistool hebt.

  *Beschikbaar voor zowel druk- als zwaartekrachtsystemen

 • Alles-in-één wegwerpoplossing voor het afmeten, mengen, filteren en spuiten van lakmaterialen.


 • Reparatie van lakfouten met 3M Finesse-it-pad
 • Reparatie van grote lakoppervlakken

  3M heeft de expertise en het gebruiksvriendelijke systeem om u te helpen een foutloze afwerking te bereiken.

 • Onze excentrische schuurmachines uit de 3M Xtract™-serie leveren het vermogen en de functies die u nodig hebt bij het voorbereiden en afwerken van oppervlakken.

 • Het is een van onze krachtigste polijstgereedschappen en wordt vaak gebruikt in AOEM-spuiterijen voor grote polijsttoepassingen bij grote blanke lakreparaties.

 • Gebruik ze om de topcoat te schuren om te blenden en voor het verwijderen van stofpunten en overtollige sinaasappelschil van topcoat-afwerkingen voordat u deze opnieuw schildert of polijst. Schijven zijn eenvoudig te verwijderen van back-uppads. Ze zijn sneller en gemakkelijker te gebruiken dan schuurpads, en ze zijn sneller en schoner dan nat schuren. Gebruik voor licht schuren van het blendgebied voorafgaand aan het lakken.

 • 3M™ Trizact™-schuurmiddelen bieden technici de beste mogelijkheid om minder tijd te besteden aan polijsten en poetsen door de vorige zandkras te verfijnen, waardoor ze de fijnste beschikbare afwerking kunnen bereiken.


 • Werknemer die vloerbeschermingsfolie aanbrengt
 • Oppervlaktebescherming

  Met de oplossingen voor oppervlakbescherming van 3M kunt u winkelmuren en -vloeren beschermen, evenals delen van het voertuig die niet worden gelakt.

 • Ideaal voor een breed scala aan tijdelijke oppervlakbescherming in industriële omgevingen. De vloeistofbestendige laag beschermt werkoppervlakken tegen water, olie, oplosmiddelen en nog veel meer.

 • 3M™ Dirt Trap non-woven beschermingsmateriaal is een speciaal ontwikkeld afdekmateriaal dat wanden en vloeren van spuitcabines beschermt en opfleurt. Non-woven constructie houdt stof en spuitnevel tegen en de helderwitte kleur zorgt voor een betere zichtbaarheid voor monteurs en een prettiger winkeluiterlijk voor schadeherstellers.

Twee werknemers in autofabriek
Neem contact op met een procesdeskundige van 3M

Laten we het hebben over uw assemblageproces.

NEEM CONTACT MET ONS OP
Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M