Gerobotiseerde assemblage van carrosserie
Automotive-productie: Carrosseriewerkplaats

Automotive-productie: Carrosseriewerkplaats

 • Wanneer mensen aan een assemblagefabriek denken, is dit het beeld dat ze in gedachten hebben: de carrosseriewerkplaats, ook BIW (body-in-white) genoemd, omvat een complexe mix van voornamelijk geautomatiseerde las-, bevestigings- en lijmtoepassingen om de carrosserie van een voertuig te assembleren. Niet alleen is precisie van het grootste belang bij de assemblage van de carrosserie, maar ook de reinheid van het oppervlak voorafgaand aan het lakken.

  De automotive-oplossingen van 3M kunnen helpen bij zowel geautomatiseerde als handmatige carrosserietoepassingen, zoals lasersolderen, lasafwerking en -reiniging, ontbramen en vele andere klussen om ervoor te zorgen dat metaal en composietmaterialen worden gereinigd, geconditioneerd en klaar zijn voor de lakwerkplaats.

Typische processtappen

 • BIW-fase in de automotive assemblage
 • 1. Assemblage van componenten

  Lassen en verbinden van metalen onderdelen om componenten van de auto te maken

  2. Assemblage van carrosserie

  Deze fase, ook wel de BIW-fase (body-in-white) genoemd, is de fase waarin de carrosserie van het voertuig wordt samengevoegd voordat lak en eventuele assemblages of sierlijsten worden toegevoegd

  3. Lasnaden reinigen

  Bedoeld om lasresten en bramen te verwijderen om verontreinigingsproblemen tijdens het proces te voorkomen

  4. Lasafwerking

  Zorgt voor een glad overschilderbaar lasoppervlak


Aanbevolen toepassingen voor de carrosseriewerkplaats

 • Animatie van het finishen van gerobotiseerde gesoldeerde lasnaden
 • Finishen van gesoldeerde lasnaden

  In deze stap worden carrosseriepanelen aan elkaar gesoldeerd met siliciumbrons, in plaats van gelast, en vervolgens geblend om een uniform oppervlaktesegment te creëren en afgewerkt met een slijpschijf om het oppervlak glad te maken.

 • Gereedschap met rechte as, ideaal voor zware toepassingen zoals verspanen en lassen. Talrijke upgrades zijn uitgevoerd om de sterkte en duurzaamheid van het gereedschap te verbeteren, terwijl onderhouds- en compatibiliteitsverbeteringen dit gereedschap gebruiksvriendelijk en onderhoudsvriendelijk maken.

 • Vijf Scotch-Brite lasersoldeerfinishingwielen
  Scotch-Brite™ lasersoldeerfinishingwiel

  Ontworpen om imperfecties die zijn ontstaan door lasersolderen tijdens de productie van auto's te vervagen en af te werken. Hierin wordt Scotch-Brite™ non-woven materiaal met 3M™ Precision-Shaped Grain gecombineerd voor snellere snijwerking en grotere duurzaamheid op siliciumbrons en andere metalen.


 • Close-up van puntlassen
 • Puntlassen reinigen en ontbramen

  Deze belangrijke processtap omvat het verfijnen van de finish van blank metaal ter voorbereiding op het lakken. Het gebruik van de juiste combinatie van schuurmiddel en gereedschap zorgt voor een onberispelijke lakbeurt en minder nabewerking later tijdens de assemblage.

 • De lichtgewicht en robuuste machine is ontworpen met een hoge vermogen-gewichtsverhouding om u te helpen meer werk te verzetten in minder tijd en met minder belasting. 3M™ Grijpmateriaal met een kop van 97 graden zorgen voor meer comfort en controle. Geweldig voor slijpen, blenden, lasnivellering en metaalvoorbereiding.

 • 3M is ideaal voor het reinigen en ontbramen van puntlassen. Deze schijf weerspiegelt de voordelen van Cubitron™ II- en Roloc™-producten: waarbij de scherpe, consistente snijwerking van Cubitron™ II-schijven wordt gecombineerd met een gebruiksvriendelijk Roloc™-hulpstuk.

 • Onze 3M™ Vijlbandschuurmachine is een lichtgewicht handschuurmachine met een armbevestiging die uitsteekt vanaf het handvat, waardoor de operator de schuurband kan manoeuvreren en manipuleren, en indien nodig kan draaien en roteren (tot 360 graden) om moeilijk te bewerken plekken te bereiken.

 • Ontworpen met het oog op industriële toepassingen met middelhoge druk, met behulp van 3M Precision-Shaped Grain, dat uitzonderlijk snel snijdt en zichzelf scherpt tijdens het slijpen. Deze hoogwaardige band bevat een mengsel van keramiek en aluminiumoxide dat kosteneffectieve prestaties levert bij toepassingen met middelhoge druk, waar een volledig keramische band mogelijk onderbenut is.

Twee werknemers op de assemblagevloer voor auto's
Neem contact op met een procesdeskundige van 3M

Laten we het hebben over uw assemblageproces.

NEEM CONTACT MET ONS OP
Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M