webLoaded = "false" Loadclientside=No
Hero-afbeelding van de eencomponent epoxylijm van 3M Trifecta, de chemische samenstelling van de epoxylijm en de voordelen van onze structurele lijm

Eencomponent epoxylijmen

Duurzaamheid voor veeleisende omgevingen.

VRAAG HET EEN 3M-EXPERT
webLoaded = "false"

Nieuwe innovaties ontwikkelen voor verbindingen met een hoge sterkte

 • Traditionele eencomponent epoxylijm is harde lijm die vaak op hoge temperatuur moet worden uitgehard, wat zorgt voor een goede hechting bij hogere temperaturen. Dit zijn de milieuvriendelijkste lijmen en zijn bestand tegen extreme hitte, kou, luchtvochtigheid, allerlei oplosmiddelen en andere omstandigheden.

  Met nieuwe, innovatieve eencomponent epoxylijmen creëren we gevarieerdere portfolio's, met samenstellingen die uitharden op een lagere temperatuur mogelijk maken voor meer flexibiliteit en slagbestendigheid. Deze innovatieve chemische eigenschappen bevorderen bovendien de verbinding op technische kunststoffen, waardoor de lijmen geschikt zijn voor verschillende toepassingsgebieden, van consumentenelektronica tot de militaire en lucht- en ruimtevaartindustrie.

  Tweecomponenten epoxylijm hebben een vergelijkbare bestendigheid tegen omgevingsfactoren, maar bestaan uit twee componenten die uitharden wanneer ze worden gemengd en niet bij een bepaalde temperatuur.


 • Ontdek de belangrijke kenmerken van eencomponent epoxylijm


 • Kracht

  Van alle structurele lijmen is epoxylijm de krachtigste en duurzaamste lijm.

  Verlijmen

  Structurele lijmen verbinden ongelijksoortige materialen en zorgen bovendien voor isolatie om corrosie tegen te gaan bij het verlijmen van twee verschillende metalen.

  Efficiënte toepassing

  De chemische eigenschappen maken verschillende voorbereidingen van het oppervlak, opentijden en sterkte-opbouw mogelijk, zodat u altijd de beste optie voor uw toepassing vindt.

  Schokweerstand

  Verbindingen met epoxylijm zijn zeer goed bestand tegen schokken, trillingen en impactbelastingen.

  Lichtgewicht

  Met lijm die hecht op nieuwe materialen en belasting verdeeld over het volledige hechtingsgebied kunnen ontwerpers dunnere en lichtere materialen gebruiken.

  Geluidshinder en trillingen

  Trillingsbestendigheid zorgt voor minder ongewenst geluid.

  Uiterlijk

  Structurele lijmen zorgen voor onzichtbare verbindingen en soepele hechtlijnen voor een betere productuitstraling.

  Binnendringend water

  Structurele lijmen bieden een doorlopende hechtlijn om binnendringen van vloeistoffen, stof en vuil te voorkomen.

  Innovatief ontwerp

  Structurele lijmen hechten op een breed scala aan ondergronden, waardoor u de vrijheid krijgt om de beste materialen in uw ontwerp te gebruiken.

  webLoaded = "false"
  • 3M™ Scotch-Weld™ Epoxylijm 2214
  • Eencomponent epoxylijmen ontdekken

   3M biedt zowel traditionele eencomponent epoxylijm die uithardt op hoge temperatuur als nieuwere lijmen die op een relatief lage temperatuur uitharden. Ontdek alle opties om de beste lijm te vinden voor uw product en proces.


  webLoaded = "false" Loadclientside=

  3M™ Scotch-Weld™ Epoxylijm: sterk, stootvast, duurzame hechtingen

  webLoaded = "false"

  Contact opnemen
  Wij staan voor u klaar.

  Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.

  Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.

  Volg ons
  Wijzig land
  Nederland - Nederlands