Een vuile spuitcabine aan de linkerkant en een schone spuitcabine met 3M Dirt Trap op de wanden en vloer aan de rechterkant

Bescherming van de spuitcabine met Dirt Trap

Vraag het een 3M-expert

3M™ Dirt Trap Beschermingssysteem voor spuitcabines

Maak uw cabine regelmatig schoon als dat nodig is en niet alleen als u de tijd hebt om hem ongeveer 2 dagen stil te leggen!

 • Man die 3M Dirt Trap aanbrengt op een wand van een spuitcabine
  • 3M nam het eenvoudige concept van oppervlaktebescherming en veranderde dit revolutionair om uw autolakproces te verbeteren.

   Het 3M™ Dirt Trap Beschermingssysteem is niet alleen geweldig als oppervlaktebescherming, maar bevat bij nadere beschouwing een baanbrekende innovatie die stof, vuil en laknevel daadwerkelijk vasthoudt in een unieke non-woven constructie, waardoor er sprake is van minder lakspatten en onderhoud aan de spuitcabine en uw investering wordt beschermd en de cabine schoner blijft.

   Het 3M™ Dirt Trap-materiaal is ontworpen om oppervlakken te beschermen door stof, vuil en laknevel vast te houden en vangt verontreinigingen in de lucht op, wat zorgt voor een schonere reparatie. Wanneer laknevel en stof op uw pas gespoten oppervlakken neerslaan, moeten deze worden verwijderd, wat extra werk en meer kosten met zich meebrengt.

    
   • Wit non-woven oppervlaktebeschermingsmateriaal met zelfklevende rug
   • Beschermt oppervlakken en houdt stof, vuil en laknevel vast
   • Zorgt voor schonere werkplekken
   • Ook geschikt om andere werkplekken te beschermen zoals: tafelbladen, lakweegschalen en wanden en vloeren in lakmengkamers
   • Help verontreinigingen in de lucht op te vangen, wat resulteert in een schonere reparatie

Meer informatie over het 3M™ Dirt Trap Beschermingssysteem

Ontdek ons assortiment Dirt Trap-materialen voor een betere bescherming van uw spuitcabine, een hogere productiviteit van uw spuitafdeling en een betere algehele winstgevendheid.


Stapsgewijze proceshandleiding voor het beschermen van spuitcabines

Veiligheid vóór alles! Raadpleeg altijd de nationale regelgeving voor geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor gebruik tegen gevaren, inclusief isocyanaten. Getoonde PBM’s zijn mogelijk niet geschikt voor uw specifieke toepassing of gebruikte stoffen.

 • Let op:

  Wanneer Dirt Trap beschermingsmateriaal voor de eerste keer wordt aangebracht, moet het oppervlak van de spuitcabine grondig worden gereinigd. Alle eerdere vervuiling en lakresten moeten worden verwijderd zodat u een glad, schoon oppervlak krijgt waarop Dirt Trap zich kan hechten. Hoe schoner het oppervlak, hoe beter de hechting van het Dirt Trap beschermingsmateriaal!

  Breng eerst Dirt Trap non-woven beschermingsmateriaal (wit) aan op de wanden en breng vervolgens de transparante Dirt Trap beschermingsfolie aan op de ramen van de spuitcabine.

  Dirt Trap beschermingsmateriaal moet elke 2-3 maanden worden vervangen door het van de wanden te trekken en te vervangen door nieuw materiaal. Als het non-woven materiaal verzadigd raakt met vuildeeltjes, functioneert het minder goed, dus vervang het materiaal zo regelmatig als nodig is. Na 6 maanden op de cabinewand kunnen er lijmresten van het Dirt Trap beschermingsmateriaal achterblijven. Bewaar ongebruikt materiaal in droge omstandigheden, idealiter bij 20 °C (en onder 30 °C).

 • Man gebruikt een dirt trap applicator

  Stap 1 - Positioneren

 • Man die het dirt trap beschermingsmateriaal op een wand aanbrengt met een spreider

  Stap 2 - Aanbrengen

  Zodra het materiaal aan het oppervlak is bevestigd, gebruikt u de spreider en werkt u met lichte druk vanuit het midden naar buiten om het materiaal glad te strijken en goed aan de wand te laten hechten. (Drukgevoelige lijmlaag.)

  Rek het materiaal niet te veel uit bij het aanbrengen op de wand!

 • Man die een raam schoonmaakt met een witte doek

  Stap 3 - Reinigen

  Reinig de ramen grondig en verwijder al het vuil en vet voor een maximale hechting van de Dirt Trap beschermingsfolie.

 • Man die de dirt trap beschermfolie op een raam positioneert

  Stap 4 - Positioneren

  Positioneer de applicator zo dat de folie verticaal wordt aangebracht.

  Aanbevolen producten:

  3M™ Dirt Trap Clear Film beschermingsmateriaal

  Dispenser voor 3M™ Dirt Trap Clear Film

 • Man die vloeibare zeep en water mengt in een spuitfles

  Stap 5 - Positioneren

  Breng met een spuitfles met water met een druppel vloeibare zeep een dun laagje vocht aan op het raamoppervlak. (Het helpt om de folie op het oppervlak te positioneren en vermindert het risico dat de folie kreukt.)

 • Man die de dirt trap beschermfolie met een spreider op een raam aanbrengt

  Stap 6 - Aanbrengen

  Breng de folie van onder naar boven op het raam aan. Werk met de spreider vanuit het midden naar buiten toe om de folie vlak te strijken, activeer de lijm met lichte druk en verwijder de vochtresten.

  Tip: Breng deze folie aan in banen naast elkaar zonder overlap.

  Tip: vergeet ook niet uw huid en handen te beschermen en te reinigen! Het unieke 3M™ Huidverzorgingssysteem biedt verschillende producten voor werknemers in de carrosserie- en spuitwerkplaats.


Technische tips voor spuitcabinebescherming met Dirt Trap

Hier zijn enkele waardevolle inzichten in specifieke uitdagingen bij het beschermen van spuitcabines, inclusief snelle tips voor het vervangen en onderhouden van materialen. Klik voor uitgebreidere informatie op de onderstaande link om elke tip weer te geven.

 • Uitdaging voor de klant:
  Een zelfklevende coating wordt meestal na 2-3 maanden verwijderd met een hogedrukreiniger en water. Het water in de spuitcabine moet eerst drogen, waardoor de spuitcabine een langere tijd niet gebruikt kan worden. Daarom wordt de cabine meestal schoongemaakt wanneer dat uitkomt en niet wanneer dat nodig is.


  Technische tip:
  Het 3M™ Dirt Trap beschermingsmateriaal moet na ongeveer 150 spuitcycli of elke 1-2 maanden worden vervangen door het van de wanden te trekken en te vervangen door nieuw materiaal. Als het non-woven materiaal verzadigd raakt met vuildeeltjes, functioneert het minder goed, dus vervang het materiaal zo regelmatig als nodig is.

  Waarschuwing: Na 6 maanden op de cabinewand kunnen er lijmresten van het Dirt Trap beschermingsmateriaal achterblijven.

 • Uitdaging voor de klant:
  Als u een zelfklevende coating gebruikt, moet deze worden verwijderd met een hogedrukreiniger met water. Het schoonmaken en ook het opdrogen van het water in de cabine kost tijd. Daarom wordt er vaak op vrijdag schoongemaakt, het drogen duurt dan het hele weekend en op maandag wordt de nieuwe zelfklevende laag aangebracht met een spuitpistool. Dit wordt gedaan om tijdens het wekelijkse werk de cabine zo lang mogelijk beschikbaar te hebben.


  Technische tip:
  Na een eenmalige basisreiniging van de cabine voor de eerste toepassing en enige oefening in het aanbrengen van 3M™ Dirt Trap beschermingsmateriaal, is de benodigde tijd aanzienlijk korter. Er zijn gemiddeld 1-2 personen nodig en het reinigen en opnieuw aanbrengen duurt slechts ongeveer 1,5-2 uur.

  Het gemakkelijk reinigen en aanbrengen maakt het mogelijk om de cabine vaker en sneller schoon te maken, met als extra voordeel dat er geen water in de spuitcabine gebruikt hoeft te worden, waardoor geen corrosie optreedt en geen verdere en dure gevolgschade aan de filters en andere onderdelen ontstaat.

 • Uitdaging voor de klant:
  Afhankelijk van de grootte van de spuitcabine of van de mogelijkheid om afzonderlijke vellen van het 3M™ Dirt Trap beschermingsmateriaal te vervangen, kan het resterende materiaal op de rol worden opgeslagen en gebruikt voor de volgende wisseling.


  Technische tip:
  Bewaar ongebruikt 3M™ Dirt Trap beschermingsmateriaal in de originele verpakking onder normale omstandigheden van 21 °C en 50% relatieve vochtigheid. Bewaar het materiaal niet langdurig bij temperaturen boven 29 °C en houd het afgedekt en schoon.


Ontdek meer van 3M


Raadpleeg een autoschadeherstelexpert
 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden Verzenden

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.

Helaas.

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.