Gehoorbescherming en communicatieoplossingen van PELTOR™

Er zijn veel verschillende geluiden die we graag horen, maar we hebben allemaal maar één gehoor. Herhaalde blootstelling aan harde geluiden, hoger dan 85 dB(A), kan permanent gehoorverlies en tinnitus veroorzaken. Daarom moeten we het beschermen. 3M biedt gehoorbeschermingsoplossingen voor verschillende personen en toepassingen, met een verscheidenheid aan gehoorkappen en oordoppen, maar ook een breed assortiment 3M™ PELTOR communicatieoplossingen om effectieve communicatie mogelijk te maken en de productiviteit te verhogen.

Werknemers op een windmolen met gehoorbescherming, gehoorkappen en andere PBM.
Maar één paar oren. Bescherm ze.

Wij zijn er om u te helpen. Laten we van uw gehoorbehoudprogramma een succes maken.

Download Hear for Life Toolkit
Werknemer op windmolen met 3M gehoorbescherming en andere persoonlijke beschermingsmiddelen

Welke gehoorbescherming heeft u nodig?

Vind uw gehoorbeschermingsoplossing

Waar u op moet letten bij het kiezen van gehoorbeschermingsoplossingen

 • Elke omgeving is anders. Elke werkplek is anders. Elke persoon is anders. Daarom kan het implementeren van een gehoorbeschermingsprogramma een uitdaging zijn. Of u nu voor het eerst een gehoorbeschermingsprogramma opzet of een bestaand programma wilt verbeteren, 3M kan u helpen.

  Laat ons u helpen met uw doelstellingen als het gaat om gehoorbehoud.

 • Weet u welke mate van bescherming uw werknemers krijgen van hun gehoorbeschermers? Gehoorbescherming is een PBM van categorie 3, net als ademhalingsbescherming. Als u uw ademhalingsbescherming aan een pasvormtest onderwerpt, is het een goede gewoonte om ook de pasvorm van uw gehoorbescherming te testen.

  Meer informatie over hoe we u kunnen helpen met het passen van uw gehoorbescherming

 • Werknemer met veiligheidshelm en gehoorkappen die de andere kant op kijkt
  Omgevingsbewustzijn

  Het identificeren van de gevaren is uw eerste stap bij het kiezen van de juiste gehoorbescherming. Maar heeft u ook nagedacht over de mogelijke noodzaak om bijvoorbeeld alarmen of voertuigen te horen terwijl u beschermd bent tegen hard geluid? 3M biedt gehoorbescherming met niveauafhankelijke technologie om potentieel schadelijk geluid te blokkeren wanneer dat nodig is en toch normaal te luisteren als dat niet het geval is.

  Aanbevolen producten:

  3M™ PELTOR™ EEP-100 Oordop

 • Werknemer op windtoren met actieve gehoorbescherming en veiligheidshelm
  Productiviteit en communicatie op afstand

  Een andere factor waarmee u rekening moet houden, is of u op afstand moet kunnen communiceren in veel lawaai. Als dat zo is, is het misschien interessant om deze casestudy te lezen over hoe 3M™ PELTOR™ LiteCom Headsets de productiviteit met 380 minuten per week verbeterden – een toename van 71% tot meer dan 86%. *

  Meer informatie over de productiviteit van werknemers bij het dragen van gehoorbescherming (pdf, 2,92 MB)

  * Victoria Joäng, Albin Sadiković, 2014, Radiokommunikationens inverkan på produktiviteten inom anläggningsprojekt, Tryck av Media-Tryck, Lund

  Vraag demo samples aan


Kent u het verschil tussen passieve en elektronische gehoorbeschermers?

Passieve gehoorbeschermers helpen het lawaai te verminderen door de geluidsgolven mechanisch te blokkeren en zijn ideaal voor situaties met continue geluidsniveaus. Elektronische gehoorbeschermers maken gebruik van slimme technologie om werknemers te helpen met het horen van wat er in hun omgeving gebeurt en/of met anderen te communiceren in rumoerige omstandigheden.

 • De oordoppen bieden een geweldige combinatie van comfort en gehoorbescherming voor gebruikers. Ze zijn er in verschillende soorten en stijlen: wegwerpschuim; push-to-fit; herbruikbaar; oordoppen met beugel en elektronische oordoppen.

 • De gehoorkappen zijn verkrijgbaar met een hoofdband, een nekband of met veiligheidshelmbevestiging, en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en met verschillende dempingsniveaus.

 • Met deze elektronische gehoorbeschermers kunt u duidelijk communiceren in een lawaaiige omgeving, wat bijdraagt aan een verhoogde productiviteit, minder fouten en verbeterde coördinatie.


Achtergrond met oranje patroon
Hulp nodig? Neem contact op met ons team

Ons gehoorbeschermingsteam heeft jarenlange ervaring en staat voor u klaar.

STEL ONS UW VRAAG
Gele gaasbanner met CAD-tekening van oordoppen
Probeer een 3M gehoorbeschermingsoplossing!
Vraag een proef aan