de bouwsector en veiligheidsoplossingen

Veiligheidsoplossingen voor de bouwsector

Uw one-stop-platform voor persoonlijke veiligheid in de bouwsector.

Ontdek ons productaanbod voor de bouw

Overzicht van de bouwsector

De bouw is een complexe sector die een breed scala aan activiteiten omvat, van grootschalige civieltechnische projecten tot zeer kleine woninguitbreidingen. Bij 3M richten we onze dagelijks op de ernstige persoonlijke veiligheids- en gezondheidsuitdagingen die deze gefragmenteerde structuur met zich meebrengt en hoe we deze beter kunnen aanpakken. De kritische delen van deze zeer gevoelige sector zijn geclusterd onder, maar niet beperkt tot, het volgende:

 • afbeeldingen betonwerk
  Beton- en spuitwerkzaamheden

  De ademhalingsfuncties kunnen worden aangetast door blootstelling aan stof, siliciumdioxide, asbest, houtstof, metaalstof, poederverf, chemicaliën en meer. Werknemers op bouwterreinen worden elke dag blootgesteld aan gevaren die door de lucht worden verspreid. Wij kunnen u helpen bij het identificeren van de risico's en het vinden van geschikte oplossingen binnen een breed scala aan apparatuur voor ademhalingsbescherming.

 • werken op hoogte
  Werken op hoogte

  Ongeacht de hoogte, alle werkzaamheden op hoogte kunnen bij een val ernstig of dodelijk letsel veroorzaken. 3M Valbeveiliging biedt de apparatuur, training, kennis en expertise om bouwvakkers het vertrouwen te geven hun werk veilig en efficiënt uit te voeren.

  Oplossingen voor werken op hoogte

 • verwijdering of sanering
  Asbest / Verwijdering

  Blootstelling aan asbestvezels kan ernstige en vaak terminale ziekten veroorzaken. In het Verenigd Koninkrijk heeft de blootstelling aan asbest in het verleden jaarlijks ongeveer 4500 mensen het leven gekost, terwijl in Zweden meer mensen sterven aan longkanker als gevolg van blootstelling aan asbest dan door dodelijke ongevallen op het werk. Zie het gedeelte Extra bronnen hieronder voor meer informatie.

 • lassen en overig
  Lassen en overig

  Er is doeltreffende allround bescherming nodig tegen allerlei verschillende risico's. 3M biedt geïntegreerde persoonlijke beschermingsmiddelen die uitgebreide oog-, gezichts- en ademhalingsbescherming in één systeem combineren. De innovatieve 3M™ Speedglas™ lashelmen goede lasresultaten mogelijk in combinatie met groot draagcomfort en veiligheid.

  Oplossingen voor andere toepassingen

  Documenten over gevaren


Schrijf u nu in voor onze gratis webinar over effectieve communicatie op afstand in de bouw.
Bereik nieuwe hoogten. Veilig.

3M™ DBI-SALA® ExoFit™ XE-serie Valbeveiliging harnassen

Meer weten

Veiligheidsrisico's in de bouw

Bouwvakker maken geweldige dingen, soms in gevaarlijke omstandigheden. Hoofd- en oogletsel, gehoor- en ademhalingsrisico's, vallen van hoogte en nog veel meer. Bij 3M bieden we geïntegreerde veiligheids- en gezondheidsoplossingen die zijn ontwikkeld voor de bescherming en het comfort van uw werknemers.

 • werken op hoogte
  Het gevaar van werken op hoogte

  Ongeacht de hoogte, alle werkzaamheden op hoogte kunnen bij een val ernstig of dodelijk letsel veroorzaken. 3M Valbeveiliging biedt de apparatuur, training, kennis en expertise om bouwvakkers het vertrouwen te geven hun werk veilig en efficiënt uit te voeren.

  Statistieken werken op hoogte
  Oplossingen voor werken op hoogte

 • In de lucht
  Gevaren in de lucht

  De ademhalingsfuncties kunnen worden aangetast door blootstelling aan stof, siliciumoxide, asbest, mangaan, verf, chemicaliën en meer. Werknemers op bouwterreinen worden elke dag blootgesteld aan gevaren die door de lucht worden verspreid. Wij kunnen u helpen bij het identificeren van de risico's en het vinden van geschikte oplossingen binnen een breed scala aan apparatuur voor ademhalingsbescherming.

  Gevaren in de lucht in de bouw
  Oplossingen voor beton- en spuitwerkzaamheden

 • lawaai iconografie
  Het gevaar van geluid

  Lawaaidoofheid is te voorkomen. Beroepsdoofheid is een van de grootste gezondheidsproblemen waarmee bouwvakkers worden geconfronteerd. Geluidsniveaus kunnen variëren van 85 dB tot 130 dB met een hoog risico op onomkeerbare gehoorschade, zelfs na een korte periode van herhaalde blootstelling.

  Geluidsgevaren in de bouw

 • oogletsel iconografie
  Oogletsel

  Vuil, stof en rondvliegende deeltjes kunnen leiden tot ernstig letsel dat permanente schade aan de ogen kan veroorzaken. Het is van cruciaal belang om de exacte oorzaak vast te stellen en de juiste oplossing te selecteren.

  Digitale selectietool

 • vallende voorwerpen
  Vallende voorwerpen

  Vallende voorwerpen en andere stoten op het hoofd komen vaak voor in de bouw. 3M biedt een reeks hoofdbeschermingsoplossingen voor individuele behoeften.

  Valbeveiliging voor gereedschap
  3M Hoofdbescherming

 • andere gevaren in de bouw
  Andere gevaren in de bouw

  Uitglijden, struikelen of vallen zijn enkele van de meest voorkomende arbeidsongevallen in de bouwsector die kunnen leiden tot mogelijk ernstig of zelfs dodelijk letsel. Obstakels, oneffen of natte en gladde oppervlakken zijn veelvoorkomende oorzaken van uitglijden en struikelen.

  Antisliptape
  Reflecterend


3M Veiligheidswebinars

Werk uw kennis bij en krijg van vooraanstaande experts van 3M de nieuwste informatie, praktische tips en meer. Ze zijn gratis toegankelijk en ze behandelen tal van onderwerpen op het gebied van persoonlijke bescherming en veiligheid op de werkplek, en ze bieden begeleiding en instructies die medewerkers kunnen helpen.

 • Kwartsstof (siliciumdioxide) en de gevaren van lassen in de bouw

  Kwartsstof wordt in de bouw aangetroffen in diverse bouwmaterialen, waaronder beton, cement, mortel, tegels, bakstenen en graniet. Bij het lassen in de bouw komt lasrook vrij, een mengsel van verschillende gassen en deeltjes. In dit webinar richten we ons vooral op respirabel kristallijn silica en lasrook.

  Bekijk de opname hier

  Upcoming Webinars,On Demand Webinars,White Papers,View All Kwartsstof (siliciumdioxide) en de gevaren van lassen in de bouw Kwartsstof (siliciumdioxide) en de gevaren van lassen in de bouw
 • Werken op hoogte in de bouw

  Bouwwerkzaamheden op hoogte betekent blootstelling aan een breed scala aan potentiële gevaren. In dit webinar richten we onze aandacht op werken op mobiele hoogwerkers, steigers en uitstekende randen, evenals op kwesties als het begrijpen van valhoogtes en de risico's van vallende voorwerpen.

  Bekijk de opname hier

  Upcoming Webinars,On Demand Webinars,White Papers,View All Werken op hoogte in de bouw Werken op hoogte in de bouw
 • Bescherm uw gehoor maar ook uw omgevingsbewustzijn en communicatie

  In deze webinar worden de basisprincipes van het menselijk gehoor uitgelegd, en wordt gekeken naar welke opties beschikbaar zijn om uw gehoor te beschermen en tegelijkertijd het omgevingsbewustzijn en communicatie op afstand te bevorderen.

  Bekijk de opname hier

  Upcoming Webinars,On Demand Webinars,White Papers,View All Bescherm uw gehoor maar ook uw omgevingsbewustzijn en communicatie Bescherm uw gehoor maar ook uw omgevingsbewustzijn en communicatie
 • Voorkomen van vallende voorwerpen

  Jaarlijks veroorzaken ongevallen door vallende voorwerpen in de bouw ernstig persoonlijk letsel. Ontdek welke oplossingen er in de bouw kunnen worden geïmplementeerd om vallende voorwerpen te voorkomen en hoe u de gevolgen van een vallend voorwerp kunt beperken.

  Bekijk de opname hier

  Voorkomen van vallende voorwerpen Voorkomen van vallende voorwerpen

3M Veiligheidswebinars

Werk uw kennis bij en krijg van vooraanstaande experts van 3M de nieuwste informatie, praktische tips en meer. Ze zijn gratis toegankelijk en ze behandelen tal van onderwerpen op het gebied van persoonlijke bescherming en veiligheid op de werkplek, en ze bieden begeleiding en instructies die medewerkers kunnen helpen.


ASK EEN BELANGRIJK
Vraag de experts van 3M over gezondheid & veiligheid in de bouw
VRAAG HIER ADVIES AAN

Beton- en spuitwerkproducten

 • 3M™ Aura™ Fijnstofmasker, FFP2, met uitademventiel, 9322+Gen3
  3M™ Aura™ Fijnstofmasker, FFP2, met uitademventiel, 9322+Gen3

  Deze derde generatie van ons best verkopende 3M Aura-ademhalingsmasker biedt comfortabele en betrouwbare FFP2-ademhalingsbescherming in combinatie met het originele, opvouwbare ontwerp met 3 panelen. Het maakt gebruik van geavanceerd elektrostatisch materiaal van 3M, een hoogwaardig materiaal dat is ontwikkeld voor gemakkelijk ademen, en een nieuw 3M™ Cool Flow™ Comfort uitademventiel om de opbouw van warmte te verminderen.

 • De 3M™ Onderhoudsvrije halfgelaatsmasker 4000+-serie is een reeks gemakkelijke en gebruiksklare ademhalingsmaskers. Een nieuw verbeterd ventiel helpt de uitademweerstand te verminderen voor een beter ademhalingscomfort en de geïntegreerde patroon en filters zijn onderhoudsvrij; gewoon gebruiken totdat uw vervangingsschema aangeeft dat vervanging nodig is of wanneer de filters vol zijn, en dan weggooien.

 • 3M™ E-A-R™ Push-Ins™ Oordoppen zijn voorzien van een zacht schuim oordopje gemaakt van 3M™ E-A-Rfoam™ met een glad oppervlak voor verbeterd comfort en een semi-flexibele steel die helpt bij het eenvoudig in de gehoorgang inbrengen en uitdoen. Wanneer de oordop éénhandig wordt ingebracht, heeft deze een SNR van 31dB. Met de tweehandige methode is dat een SNR van 35dB.

 • 3M™ PELTOR™ elektronische oordoppen dragen bij aan de bescherming van uw gehoor en aan verbetering van het omgevingsbewustzijn en de communicatie in uitdagende omstandigheden. De oortjes zijn oplaadbaar via een USB-aansluiting. Het kleine en lichtgewicht ontwerp draagt bij aan verbetering van de gebruikerservaring en het comfort in het algemeen en maakt deze oordoppen compatibel met de meeste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor op het hoofd van 3M, zoals helmen en gelaatsschermen.


Producten voor werken op hoogte

 • Een slank en modern veiligheidsharnas met water- en vlekbestendige webbing die het schoon, droog en comfortabel houdt. Beschermde labels blijven leesbaar voor eenvoudige inspectie en de standaard parkeerpunten zorgen voor gemakkelijk parkeren en loslaten van haken. Verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en configuraties.

 • 3M DBI-SALA NanoLok Quick Connect zelfintrekbare lijn
  3M™ DBI-SALA® Nano-Lok™ persoonlijke zelfintrekbare lijn

  Onze persoonlijke, zelfintrekbare lijn van de volgende generatie is zeer duurzaam met een nieuw, compacter ontwerp. Die is gemakkelijk te gebruiken, snel aan te sluiten en biedt verankering op voetniveau en een gebruikerscapaciteit van 140 kg.

 • Wanneer u op hoogte of op de grond werkt, is dat voor u als elke werkdag. We hebben een veiligheidshelm om aan de eisen ervan te voldoen. De nieuwe 3M™ SecureFit™ Veiligheidshelm is gestyled als een klimhelm en blijft de hele dag comfortabel, zonder op veiligheid in te leveren.

 • Met de niveau-afhankelijke bescherming van de 3M™ PELTOR™ WS™ LiteCom Pro III Headset zijn uw werknemers beschermd, weten ze wat er gebeurt in hun omgeving en kunnen ze face-to-face met elkaar communiceren, allemaal zonder hun gehoorbescherming af te hoeven nemen. De PELTOR™ WS LiteCom Pro III Headset heeft een ingebouwde analoge en digitale programmeerbare tweeweg communicatieradio en Bluetooth® Multipoint-connectiviteit.


Lassen en overige bouwproducten

 • Hi-viz werkuitrusting / kleding
  Hi-viz werkuitrusting / kleding

  3M™ Scotchlite™ reflecterend materiaal vergroot de veiligheid van de drager door de zichtbaarheid in alle weersomstandigheden, werkomstandigheden en situaties te verbeteren. Goed zichtbare kleding geeft aan dat er mensen werken in gevaarlijke gebieden en dat de situatie een hoge mate van zichtbaarheid vereist.

 • Zet comfortabel de volgende stap met de 3M™ SecureFit™ 400X-veiligheidsbril, met 3M™ Pressure Diffusion Temple-technologie, een zachte neusbrug uit één stuk, wenkbrauwbescherming die extra dekking biedt tegen deeltjes en een scala aan lenskleuren en premium coatings.

 • Veel lassers beschouwen ons klassieke Speedglas 9000-model als de ideale balans tussen helmvorm, formaat en gewicht. Dus die is terug. Precies hetzelfde schaalprofiel waar veel lassers van houden. Maar we hebben onze best presterende optiek toegevoegd – en een hoofdband gemaakt voor precisiecomfort.


Bouwsector video's


Wij zijn er om u te helpen!

3M heeft een eersteklas technisch serviceteam dat kan helpen bij het beoordelen van gevaren, productdemo's op locatie en meer.