webLoaded = "false" Loadclientside=No
Besloten ruimte medewerkers en apparatuur

Eenvoudig betreden. Veilig verlaten.

Zorg altijd voor een reddingsplan

webLoaded = "false"

Besloten ruimte

Wat is een besloten ruimte?

 • Besloten ruimten medewerkers

  Besloten ruimten vormen een van de meest uitdagende omgevingen voor iedere medewerker of veiligheidskundige. Van een mogelijke giftige atmosfeer tot lichamelijk gevaarlijke omstandigheden zoals extreme temperaturen, instabiele materialen of valgevaren zorgen besloten ruimten vaak voor onvoorziene uitdagingen. Het creëren en onderhouden van een veilige werkplek binnen besloten ruimten is afhankelijk van juiste, actuele informatie.

  Besloten ruimten zijn plaatsen die: ​
   

  • groot genoeg zijn zodat medewerkers deze kunnen betreden en bepaalde werkzaamheden kunnen uitvoeren
  • beperkte mogelijkheden hebben voor betreden en verlaten
  • niet ontworpen zijn voor continu verblijf (niet noodzakelijkerwijs ontwikkeld voor mensen)

Niet zeker waar u moet beginnen?

Vraag vandaag nog een bezoek ter plaatse aan, voor een gratis advies om veilig uw besloten ruimten te betreden.

Sluiten  

Dank u!

Uw aanvraag is succesvol verzonden.

Er heeft zich een fout voorgedaan.

Probeer het later opnieuw...


webLoaded = "false"

Besloten ruimte training

Training is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat personen die besloten ruimten betreden, aanwezigen, supervisors en reddingswerkers zich bewust zijn van de gevaren die in besloten ruimten kunnen ontstaan en de juiste training krijgen om hun werk veilig uit te voeren. 3M kan werkgevers helpen om aan de trainingseisen te voldoen, door een compleet pakket trainingen voor besloten ruimten aan te bieden onder leiding van een ervaren trainer.

 • Besloten ruimten – laag risico

  Duur: 1 dag

  Deze cursus is bedoeld voor mensen die besloten ruimten met een laag risico betreden. De training behandelt de belangrijkste wetgeving, werkmethoden en veiligheidsvoorschriften voor besloten ruimten die door de risico inventarisatie zijn geclassificeerd als een laag risico. Ook wordt er in gegaan op de rollen en verantwoordelijkheden van iedere deelnemer binnen het team.

 • Besloten ruimten – middelhoog risico

  Duur: 2 dagen

  Deze cursus is bedoeld voor mensen die besloten ruimten met een laag of middelhoog risico betreden. De training behandelt de belangrijkste wetgeving, werkmethoden en veiligheidsvoorschriften voor besloten ruimten die door de risico inventarisatie zijn geclassificeerd als een laag of middelhoog risico. Ook wordt er in gegaan op de rollen en verantwoordelijkheden van iedere deelnemer binnen het team.

 • Besloten ruimten – hoog risico

  Duur: 3 dagen

  Deze cursus is bedoeld voor personen die besloten ruimten met hoog risico betreden. Dit omvat onder andere: nietstandaard betreding met complexe handelingen die extra risico’s toevoegen en waarvoor specifieke controles en reddingsmaatregelen nodig zijn.

  De training omvat het gebruik van beschermende ademhalingsuitrusting voor toegang tot besloten ruimten (ademhalingsapparatuur met overdruk, zowel met persluchtfles als -luchtleiding). De cursus behandelt de keuze, het gebruik, de inspectie en het beheer van ademhalingsapparatuur, inclusief berekening van de toegestane tijdsduur van betreding.

 • Volledige cursuscatalogus

  Klik hier voor ons volledige aanbod van cursussen voor besloten ruimten

webLoaded = "false" Loadclientside=No
Besloten ruimten producten
Besloten ruimten hulpmiddelen
webLoaded = "false"

Hulpcentrum

 • Stuur ons een bericht

  Wij zullen binnen 24-48 uur reageren op uw e-mail.

Volg ons
Wijzig land
Nederland - Nederlands