Metaalproductie- en metaalbewerkingsindustrie

Gevaren en extreme omstandigheden in de metaalverwerkende industrie

Na de complexe productie van metalen grondstoffen ondergaan ze meestal een verdere verwerking. Geluid, hitte, stof en andere gevaren maken de werkomstandigheden uitdagend.
Het selecteren van de best mogelijke bescherming voor de drager is slechts een deel van de uitdaging - ook het verhogen van de draagacceptatie van de werknemers is essentieel om de risico's en verwondingen te verminderen.

 • Persoonlijke bescherming in extreme omstandigheden

  Persoonlijke bescherming in extreme omstandigheden

  Al meer dan 100 jaar ontwikkelt 3M effectieve en individuele PBM-oplossingen (persoonlijke beschermingsmiddelen) voor de metaalverwerkende industrie.
  Het niet creëren van een veilige werkomgeving kan verstrekkende gevolgen hebben:

   

  • Het gebrek aan effectieve bescherming kan mogelijk leiden tot aanzienlijke gezondheidseffecten op korte en lange termijn.
  • Ongepaste persoonlijke bescherming is een vaak genoemde overtreding op de werkplek en kan leiden tot vervolging.

   

  Het identificeren van gevaren en de beste beschermingsoplossing is niet altijd gemakkelijk.
  3M kan u ondersteunen bij dit proces en u helpen de juiste beslissingen te nemen op basis van uw behoeften.

Close  

Vraag demo aan

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • Ontvangt u al informatie van ons? Wij hebben altijd veel nieuwe informatie te melden, dus laat u alstublieft blijken dat u onze communicatie waardeert door het onderstaande vakje aan te vinken.
 •  
 • Verzenden Verzenden

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.

Helaas.

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.

Veiligheidsoplossingen voor de metaalindustrie

U kunt vertrouwen op de persoonlijke beschermingsmiddelen van 3M: al meer dan 100 jaar ontwikkelen we effectieve en op maat gemaakte oplossingen voor de metaalverwerkende industrie. Van staalbedrijven tot aluminiumsmelterijen, van laswerkzaamheden tot loodrecycling: wij begrijpen de eisen van de gebruikers en werken met ze samen om een veilige werkomgeving te creëren. Door innovaties zorgen we voor een hoog niveau van veiligheid en comfort in veeleisende werkomgevingen. De metaalindustrie wordt geconfronteerd met een groot aantal gevaren. Het identificeren van deze gevaren en de beste oplossing voor bescherming is niet altijd gemakkelijk. 3M kan u hierbij ondersteunen en u helpen de juiste beslissingen te nemen op basis van uw behoeften.

 • Metaalproductie
  Metaalproductie

  Hier is het echt warm: In ijzerovens wordt uit ijzererts ruwijzer gewonnen. Er heersen extreme werkomstandigheden en het is belangrijk om uw werknemers volledig te beschermen. 3M biedt optimale geïntegreerde oplossingen voor warmtebescherming, zodat uw werknemers veilig en productief kunnen werken.

  Casestudy: Loodfabriek

 • Metaalbewerking (halffabricaten)
  Metaalbewerking (halffabricaten)

  In het metaalproductieproces wordt het vloeibare metaal eerst gegoten tot staven, ingots of plakken. Verdere verwerking van het ruwijzer vindt plaats in gieterijen, waar het ijzer opnieuw wordt gesmolten. Bij dit gietproces komen extreme hitte en rondvliegende vonken vrij: betrouwbare persoonlijke beschermingsmiddelen die voortdurend aan de hoge eisen kunnen voldoen, zijn hierbij onmisbaar.

  PBM-oplossingen in de gieterij

  Casestudy: Gieterij

 • Metaalindustrie (eindproducten)
  Metaalindustrie (eindproducten)

  Van metaal naar eindproduct: het basismateriaal worden vervolgens verwerkt in verschillende bedrijfstakken. Daarbij worden alle gebruikelijke vormen van metaalbewerking toegepast, zoals lassen, snijden, draaien, boren, frezen, schaven, enz. Bij 3M vindt u persoonlijke beschermingsmiddelen die geschikt zijn voor elk van deze bewerkingen en werkplekken en die uw werknemers effectieve en betrouwbare bescherming bieden.

  Casestudy: Auto-industrie

  Casestudy: Productie van goederenwagons


Nieuwe producten voor de metaalindustrie

Mogelijke MetFab-producten

Wilt u de nieuwste producten in uw handen hebben en uitproberen?

VRAAG EEN DEMO AAN

Verwante PBM-oplossingen van 3M

Bekijk onze PBM-producten in actie
 • 3M™ RR Beveiligde Klik HF-800 hoogtepunten
  3M™ RR Beveiligde Klik HF-800 hoogtepunten

  Zie hoe de RR Secure Click HF-800 van 3M een groter ademend vermogen en comfort biedt met 's werelds eerste quad-flow gas- en dampverwarmingsfilter/combinatie filtersysteem. (0:20)

 • 3M's focus tijdens de ontwikkeling van de 3M™ Speedglas™ G5-01
  3M's focus tijdens de ontwikkeling van de 3M™ Speedglas™ G5-01

  Bekijk alle spannende functies in een interview uit eerste hand met onze 3M™ Speedglas™ Heavy-Duty Welding Helm G5-01 met onze 3M-experts. (2:42)

 • Vergelijk 3M's automatische verduisteringsfilter met traditionele helmen
  Vergelijk 3M's automatische verduisteringsfilter met traditionele helmen

  Zie hoe 3M ADF tijd bespaart en het lassen veel comfortabeler en efficiënter maakt. (5:42)


Typische gevaren in de metaalindustrie
Wees bewust van lasrook & andere gevaren!
Wees bewust van lasrook & andere gevaren!

Lees meer over de belangrijke feiten: wetgeving, verscheidene process gerelateerde gevaren, hun potentiële gezondheidsrisico‘s en welke maatregelen genomen kunnen worden op gebied van PBM‘s

Download gevaren handleidingen – lasrook en meer
 • Blootstelling aan lawaai
  Blootstelling aan lawaai

  Een hoge mate van blootstelling aan lawaai is de norm op veel werkplekken in de metaalverwerkende industrie. In sommige gevallen is het mogelijk om fabrieken of processen aan te passen om minder lawaai te genereren. Waar dat niet haalbaar is, biedt 3M innovatieve en effectieve gehoorbescherming en communicatie-oplossingen.

  Lawaai barometer - infographic

  Overview of the European Guidance document EN 458:2016

  EARfit Validation Brochure

 • Oogletsel
  Oogletsel

  Oogletsel behoort tot de meest voorkomende arbeidsongevallen in de metaalbewerking en brengt aanzienlijke kosten en arbeidsuitval met zich mee. Rondvliegende deeltjes die vrijkomen tijdens het slijpen of snijden, maar ook gevaarlijke UV- en IR straling bij het lassen, kunnen leiden tot de blijvend oog- en gezichtsletsel.

  3M Oogbescherming

  Oogbescherming met de juiste pasvorm

 • Warmte
  Warmte

  Warmte is een van de grootste problemen op veel werkplekken in de metaalbewerking, van de metaalproductie en verdere bewerking tot de afwerking. De hittestraling van ovens en giet- en smeltprocessen, bijvoorbeeld, zijn een enorme last voor uw werknemers. 3M biedt speciale oplossingen voor hittebescherming voor veilig en efficiënt werken.

  Hoofdbescherming in hoge werktemperaturen - Brochure

 • Vallende voorwerpen en hoofdbescherming
  Vallende voorwerpen en hoofdbescherming

  Werken op veel verschillende werkplekken, bijvoorbeeld tijdens het onderhoud van installaties en machines, kent andere bronnen van gevaar, zoals vallende voorwerpen. Hoofdbescherming (stootpetten of helmen) kan hier nodig zijn. U kunt geschikte PBM's van 3M krijgen die uw personeel effectief beschermen tegen mogelijk letsel.

  3M Hoofdbeschermingsproducten

  Europese standaarden - Hoofdbescherming


Belangrijkste toepassingen in de metaalproductie en -bewerking

Metaalbewerking is het bouwen van metalen structuren door snijden, buigen en assembleren, meestal via lassen. Het is een proces met toegevoegde waarde dat 3M goed begrijpt. Van schuurschijven en -banden tot toonaangevende PBM voor lassen, we zijn er om te helpen.

 • Gieten en afbramen
  Gieten en afbramen

  Afbramen of ontbramen zorgt voor betrouwbare en gelijkmatige verwijdering van bramen op metalen werkstukken. Er vliegen vonken, splinters en deeltjes rond. Persoonlijke beschermingsmiddelen van 3M beschermen uw werknemers op betrouwbare wijze tegen deze gevaren.

  Case Study gieten

 • Lassen
  Lassen

  Er is doeltreffende allround bescherming nodig tegen allerlei verschillende risico's. 3M biedt geïntegreerde persoonlijke beschermingsmiddelen die uitgebreide oog-, gezichts- en ademhalingsbescherming in één systeem combineren. De innovatieve lashelmen van 3M maken goede lasresultaten mogelijk in combinatie met groot draagcomfort en veiligheid.

  Lassen

  Hulp bij het kiezen van de juiste uitrusting

 • Slijpen, snijden, polijsten
  Slijpen, snijden, polijsten

  Vonken vliegen rond, deeltjes verontreinigen de omgevingslucht, om nog maar te zwijgen over het geluid. Bij het snijden en het slijpen van metaal ontstaan verschillende gezondheidsrisico's die om uitgebreide bescherming vragen. 3M kent deze eisen uit de praktijk en heeft geïntegreerde PBM-systemen op maat ontwikkeld.

  PBM-oplossingen voor metaalbewerking: ademhaling, gehoor- en oogbescherming

 • Spuiten en finishen
  Spuiten en finishen

  Nadat de oppervlakken zijn afgewerkt, kan het werk ten slotte worden gespoten en gefinisht.

  Isocyanaten

  Spuiten en finishen


ASK EEN BELANGRIJK

Vraag 3M's experts over Metaalbewerking Gezondheid & Veiligheid

De PBM-experts van 3M staan klaar om u te adviseren over alle vragen met betrekking tot veiligheid en bescherming in de metaalbewerking en het gebruik van de PBM-producten van 3M.

ASK EEN BELANGRIJK
Volg ons
Wijzig land
Nederland - Nederlands