Let op: Industriële veiligheidsproducten van 3M worden uitsluitend via de vakhandel verkocht. Voor vragen kunt u daarom contact opnemen met een vakhandel op het gebied van arbeidsveiligheid bij u in de buurt.
Actieplan voor ademhalingsbescherming opzetten

Ademhalingsbescherming in 4 stappen

De juiste adembescherming in 4 stappen

De juiste uitrusting voor ademhalingsbescherming kiezen en opgeven, lijkt misschien ingewikkeld met zo veel factoren om rekening mee te houden en zoveel opties om uit te kiezen. Met onze eenvoudige 4 stappenplan kunt u gemakkelijk het juiste niveau van bescherming en comfort kiezen dat nodig is voor optimale ademhalingsbescherming:

 • De gevaren benoemen

  Inventarisatie van gevaren en risico’s

  Of het nu in de bouwsector is of een andere bedrijfstak: elke sector kent zijn eigen risico´s en gevaren. Als eerste moeten deze worden benoemd. Wordt de werknemer blootgesteld aan fijnstof of gevaarlijke gassen en dampen? Maak een lijst met alle risico´s betreffende ademhalingsbescherming. 3M heeft een aantal detectiesystemen die u van dienst kunnen zijn.

  3M™ EVM Monitoren meten de gevaren in realtime. Bekijk producten
  3M™ Monitorbadges voor Organische Dampen meten individuele blootstelling aan gevaren. Producten

 • Bepaal het risico

  Evaluatie van de risico’s

  Beoordeel vervolgens alle aan ademhaling gerelateerde risico´s. Hoe waarschijnlijk is voor elk risico dat het zich voordoet? Hoeveel werknemers lopen het risico en wat zijn de gevolgen? Door elk risico en gevaar te evalueren, kunt u prioriteit verlenen aan de voorkoming ervan. Denk na over andere bescherming, bijvoorbeeld voor huid, ogen, gezicht, hoofd en lichaam.

 • Selecteer het juiste stofmasker

  Selectie van preventiemaatregelen

  Nu u weet wat de risico´s en gevaren zijn die uw personeel kunnen overkomen, kunt u de juiste maskers en systemen kiezen. 3M biedt een brede keuze aan onderhoudsvrije en herbruikbare maskers voor ademhalingsbescherming en systemen voor ademhalingsbescherming. Voor bijna alle risico´s en toepassingen is er een oplossing.

  Behalve bescherming, zijn er nog twee andere belangrijke factoren die uw keuze kunnen bepalen. Dat zijn comfort en efficiëntie. Met de geavanceerde filtertechnologie, het ergonomisch design en het unieke 3M™ Cool Flow™ Uitademventiel zorgt 3M ervoor dat u comfortabel en efficiënt ademt.

   

 • Trainen in opzetten van het masker

  Validatie, training & motivatie

  Ademhalingsbescherming is persoonlijk. Omdat elk werk zijn eigen risico's mee brengt, elke werkomgeving anders is en geen gezicht hetzelfde. Iedere persoon achter dat gezicht heeft ook zijn of haar eigen mening en voorkeuren. Hierdoor is een passend adembeschermingsproduct, dat ook nog correct gebruikt wordt, niet 1-2-3 gekozen. Daar is nog deze vierde stap voor nodig.

  Ademhalingsbescherming eindigt niet met de selectie van de maskers. Perfecte adembescherming valt of staat met het juiste gebruik ervan. 3M begeleidt dit op 3 manieren.

  • Bij adembescherming is de pasvorm van het masker cruciaal. De Fit Test van 3M bepaalt de juiste pasvorm en begeleidt u en uw werknemers in de selectie van de juiste maat.
  • Hoe moet het masker worden gedragen? De 3M safety coach traint uw medewerkers in het correct gebruik van de ademhalingsbescherming, zodat zij zich optimaal kunnen beschermen.
  • 3M zorgt voor structurele motivatie om de adembescherming te gebruiken, bijvoorbeeld met duidelijke posters op de werkvloer.

Hoe wij u kunnen helpen

Bij 3M hebben we een breed scala aan ondersteunende hulpmiddelen en services die u kunnen begeleiden door de noodzakelijke validatieprocessen voor de selectie en het gebruik van ademhalingsbescherming. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u goed beschermd bent en uw werknemers aan de slag kunnen.

CONTACT OPNEMEN

Ontdek ons assortiment ademhalingsproducten